Czy jesteś za przyjęciem do Polski arabskich imigrantów?
Moderator: moderatorzy
Re: Czy jesteś za przyjęciem do Polski arabskich imigrantów?
czyli Panie Birdmann ,Pan jest zdrowy tylko chorzy glosza herezje
tym kobietom czy dzieciom nalezy sie pomoc, tak jak polakom pomagano w latach 80tych, tylko z umiarem
moim zdaniem i tak jest ich zdecydowanie za duzo i mogliby wyjechac (przynajmniej nadwyzka)
moim zdaniem i tak jest ich zdecydowanie za duzo i mogliby wyjechac (przynajmniej nadwyzka)
-
- bywalec
JESTEM DUMNYM BIAŁYM PATRIOTĄ: POLSKA DLA PIJAKÓW!!!
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Ale ksenofobiczny wątek!
Ja osobiście nie mam zdania w tej materii, więc się cieszę, że nie muszę na ten temat decydować.
Można argumentować PRZECIW że "nas na to nie stać", że "są obcy kulturowo i się nie asymilują" że "mogą być wśród nich (potencjalni) terroryści".
Ale można też wykazać empatię dla obywateli takiej np. Syrii, gdzie zginęło już 400 000 osób, wspomnieć, że przecież Polacy wielokrotnie w swojej historii emigrowali i nadal emigrują, więc zastosować do tych INNYCH taką miarę, jaką chcemy, by stosowano do nas, a także odwołać się do bieżących doświadczeń Polski z emigrantami czy ogólniej obcokrajowcami - mamy w Polsce obywateli Ukrainy, Wietnamu i np. Czeczenii i nic złego się nie dzieje.
Ja osobiście nie mam zdania w tej materii, więc się cieszę, że nie muszę na ten temat decydować.
Można argumentować PRZECIW że "nas na to nie stać", że "są obcy kulturowo i się nie asymilują" że "mogą być wśród nich (potencjalni) terroryści".
Ale można też wykazać empatię dla obywateli takiej np. Syrii, gdzie zginęło już 400 000 osób, wspomnieć, że przecież Polacy wielokrotnie w swojej historii emigrowali i nadal emigrują, więc zastosować do tych INNYCH taką miarę, jaką chcemy, by stosowano do nas, a także odwołać się do bieżących doświadczeń Polski z emigrantami czy ogólniej obcokrajowcami - mamy w Polsce obywateli Ukrainy, Wietnamu i np. Czeczenii i nic złego się nie dzieje.
- Chwast
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
Nie chce ich tu. Niech żydzi wiedzą, że Polak to nie głupi goj.
,,Antysemita to goj który ma czelność zachowywać się jak Żyd"
,,Antysemita to goj który ma czelność zachowywać się jak Żyd"
blablabla
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Można ich przyjąć, ale nie będą siedzieli w Polsce tylko szybko wyemigrują do Niemiec i tak.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Osobiście mam duże obawy, że przez problem z emigrantami zostanie zawieszony układ z Schengen.
Zresztą to już się stopniowo dzieje.
W takiej sytuacji imigranci "przypisani" do danego kraju będą musieli w tym kraju pozostać.
Zresztą to już się stopniowo dzieje.
W takiej sytuacji imigranci "przypisani" do danego kraju będą musieli w tym kraju pozostać.
- Słonecznik1
- bywalec
my nie chcemy ich a oni nas.
A shadowman u nas to wszedzie gdzie czlowiek nie zajrzy to apteki i sklepy monopolowe.I banki.
Na Grójeckiej w Warszawie to jest prawdziwy pasaż
A shadowman u nas to wszedzie gdzie czlowiek nie zajrzy to apteki i sklepy monopolowe.I banki.
Na Grójeckiej w Warszawie to jest prawdziwy pasaż

-
- bywalec
jestem ZA PRZYJĘCIEM, skoro Polacy nie chcą tu imigrantów, to niech polscy imigranci także opuszczą kraje zachodnie, bo zabierają pracę miejscowym i robią bydło, wiem, bo widziałem
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Polacy jeżdżą pracować do krajów UE zgodnie z umowami, na podstawie których Anglik albo Niemiec też może przyjechać do Polski i pracować.shadowman pisze: skoro Polacy nie chcą tu imigrantów, to niech polscy imigranci także opuszczą kraje zachodnie
A do innych krajów zachodnich Polak pojedzie, pod warunkiem, że najpierw dostanie wizę i pozwolenie na pracę.
LaDopamina
-
- bywalec
do Polski imigranci też przyjadą legalnie więc o co chodzi?
Granice UE i wewnątrzunijne przekroczyli nielegalnie.
LaDopamina
-
- bywalec
w takiej sytuacji gdy niewinni ludzie uciekają przed wojną którą wywołali politycy dla swych własnych celów, jakieś sztuczne granice są nieważne, skoro dla was mają one takie znaczenie to jesteście zwykłymi systemowymi egoistami, bardzo łatwo jest osądzać siedząc na dupie przed komputerem
Poczytaj sobie, jaki % imigrantów jest Syryjczykami.
A jeśli chodzi o przekraczanie granic, to chyba łatwiej jest im przekroczyć granicę z Arabią Saudyjską niż dymać na piechotę do Sztokholmu.
A jeśli chodzi o przekraczanie granic, to chyba łatwiej jest im przekroczyć granicę z Arabią Saudyjską niż dymać na piechotę do Sztokholmu.
LaDopamina
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Nie jestem, bo za wiekszoscia raczej nie przepadam. Niestety, cos mi w nich nie pasuje. Ogolnie to Ziemia jest dla ludzi. Lecz jesli czlowiek nie szanuje drugiego czlowieka to raczej nie bede zadowolona widzac co raz wiecej takich ludzi.
Milosc to iluzja
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Ostatnio poznalam pewnego Araba na miescie, jednak jak na razie nie zmienilam zdania co do nich i chyba ta znajomosc tylko utwierdzi mnie w tym by ich nie przyjmowac - albo i nie.
Zastanawiam sie jaka jest wiekszosc z nich i jak ta ich kultura naprawde wyglada...

''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Na podstawie jednej osoby wyrabiać sobie zdanie - jakiekolwiek by nie było...
I co to znaczy poznać? Piwko wypiłaś, kawkę? Tam gdzie ktoś nie czuje się pewnie, nie jest w swoim środowisku, zachowuje się inaczej niż pośród swoich. Nie jedna biała się o tym przekonała. Często z wykształconego i po dżentelmeńsku zachowującego się Araba po zamieszkaniu w jego kraju pośród rodziny pokazywał swoje prawdziwe oblicze
I co to znaczy poznać? Piwko wypiłaś, kawkę? Tam gdzie ktoś nie czuje się pewnie, nie jest w swoim środowisku, zachowuje się inaczej niż pośród swoich. Nie jedna biała się o tym przekonała. Często z wykształconego i po dżentelmeńsku zachowującego się Araba po zamieszkaniu w jego kraju pośród rodziny pokazywał swoje prawdziwe oblicze

-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
No jasne, ze nie kazdy z nich to terrorysta itp., ale jak sam wspomnial powiedzial kiedys w jakims sporze ze swoja siostra, ze tam (w kraju z jakiego pochodza) to ona musialaby sluchac jego, a nie on jej - to zapewne cecha ich wszystkich lub prawie wszystkich z powodu wplywu ich religii ktora zachwalal.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Nigdy nie należy wyrabiać sobie opinii na podstawie jednostkowego przykładu. Nie ulega wątpliwości, że masowo i tłumnie muzułmanie są nieprzychylni Cywilizacji Łacińskiej, w większości badań popierają terrorystów z ISIS, godzą się na zamachy. Z tego powodu, że ktoś się uśmiechnął, nie można wywieść, że w tłumie islamistów nie będzie chciał nam oderżnąć głowę.
Zwykle zło jest banalne, w kontakcie osobistym niegroźne. Np. Hitler kochał swoją sukę, Stalin lubił dzieci, Goebbels był przykładnym ojcem.