Seria zamachów w Paryżu [akt terroru]
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Seria zamachów w Paryżu [akt terroru]
To co kryje się pod tajemniczym hasłem "Poprawność Polityczna" doprowadzi nasz kontynent do upadku.
Pytanie kto jest odpowiedzialny za to że jedynie jakiejś grupie społecznej cofnięto uprawnienia, ci którzy łamali zasady bezpieczeństwa czy ci którzy je egzekwowali?
Ciekawe jak "opinia" publiczna poradzi sobie z tym faktem, bo media raczej nie pomogą w logicznym rozpatrzeniu sprawy.
Pytanie kto jest odpowiedzialny za to że jedynie jakiejś grupie społecznej cofnięto uprawnienia, ci którzy łamali zasady bezpieczeństwa czy ci którzy je egzekwowali?
Ciekawe jak "opinia" publiczna poradzi sobie z tym faktem, bo media raczej nie pomogą w logicznym rozpatrzeniu sprawy.
U bram Europy
Radykalni islamiści nabyli za pieniądze Arabii Saudyjskiej, Kataru i Zjednoczonych Emiratów Arabskich kilka hektarów ziemi a Bośni, w pobliżu granicy z Chorwacją. W rejonie może przebywać ok. 2 000 wahabitów i salafitów.
Kierownikiem oddziału jest Husein Bosnic, który odpowiada za werbunek europejskich dżihadystów.
Komórki są finansowane przez Arabię Saudyjską.
W regionie są duże zapasy broni i amunicji z pozostałości wojny bałkańskiej. Kule wykorzystane do ataku na Charlie Hebdo zostały wykonane w Mostarze.
Pełnomocnik Bosnica :"Demokracja nie powiodła się, systemy demokratyczne pokazały, że szariat jest najdoskonalszym prawem."
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten ... n-bosnien/
Radykalni islamiści nabyli za pieniądze Arabii Saudyjskiej, Kataru i Zjednoczonych Emiratów Arabskich kilka hektarów ziemi a Bośni, w pobliżu granicy z Chorwacją. W rejonie może przebywać ok. 2 000 wahabitów i salafitów.
Kierownikiem oddziału jest Husein Bosnic, który odpowiada za werbunek europejskich dżihadystów.
Komórki są finansowane przez Arabię Saudyjską.
W regionie są duże zapasy broni i amunicji z pozostałości wojny bałkańskiej. Kule wykorzystane do ataku na Charlie Hebdo zostały wykonane w Mostarze.
Pełnomocnik Bosnica :"Demokracja nie powiodła się, systemy demokratyczne pokazały, że szariat jest najdoskonalszym prawem."
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten ... n-bosnien/
LaDopamina
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
A jaki to ma związek z zamachami w Paryżu, oprócz tego, że jest znowu o muzułmanach w sposób poszlakowy?
Co to jest Deutsche Wirtschafts Nachrichten? Bo o gospodarce tu mało, za to ciągle najeżdżają na Merkel i UE?
Pozdrawiam.m.
Co to jest Deutsche Wirtschafts Nachrichten? Bo o gospodarce tu mało, za to ciągle najeżdżają na Merkel i UE?
Pozdrawiam.m.
-
- bywalec
Pewnie kolejny portal lub organizacja finansowana przez ruskie FSB. Są coraz bliżsi rozbicia Unii Europejskiej i skłócenia Europejczyków. W Polsce mamy PIS, Korwina, Kukiza, ONR i portaliki takie jak niezależna, do rzeczy, republika. To wszystko ruska agentura. Potem pozostanie już tylko reaktywacja Układu Warszawskiego i ZSSR. Już niewiele brakuje. Niestety niektórzy politycy unijni tacy jak Merkel nieświadomie w tym pomagają.
Ruska agentura też sponsoruje Corriere della Sera, bo też o tym pisze:
http://archiviostorico.corriere.it/2015 ... resh_ce-cp
Ruska agentura wyprała mózgi Brytyjczykom, bo większość chce wyjścia z Unii, Hiszpanom i Szwajcarom, bo tam w zeszłym roku wygrały partie prawicowe, sponsoruje nacjonalistyczną Partię Finów (2 partia co do ilości miejsc w parlamencie), grecki Złoty Świt - trzecia siła, w europarlamencie dwóch posłów.
W Danii prawicowa Duńska Partia Ludowa wchodzi w skłąd koalicji rządzącej, w Holandii nacjonaliści Geerta Wildersa wprowadziliby o 26 posłów więcej niż w ostatnich wyborach (ostatnie sondaże).
Antyimigrancko nastawieni Szwedzcy Demokraci w sondażu z tego tygodnia mają ponad 28%.
Niemiecka AfD - trzecie miejsce w sondażach.
Wszystko ruska agentura.
http://archiviostorico.corriere.it/2015 ... resh_ce-cp
Ruska agentura wyprała mózgi Brytyjczykom, bo większość chce wyjścia z Unii, Hiszpanom i Szwajcarom, bo tam w zeszłym roku wygrały partie prawicowe, sponsoruje nacjonalistyczną Partię Finów (2 partia co do ilości miejsc w parlamencie), grecki Złoty Świt - trzecia siła, w europarlamencie dwóch posłów.
W Danii prawicowa Duńska Partia Ludowa wchodzi w skłąd koalicji rządzącej, w Holandii nacjonaliści Geerta Wildersa wprowadziliby o 26 posłów więcej niż w ostatnich wyborach (ostatnie sondaże).
Antyimigrancko nastawieni Szwedzcy Demokraci w sondażu z tego tygodnia mają ponad 28%.
Niemiecka AfD - trzecie miejsce w sondażach.
Wszystko ruska agentura.

LaDopamina
-
- bywalec
Niemal co do jednego. "Złoty Świt" to rosyjscy klienci to pewne. Podobnie Duńska Partia Ludowa.
No to mają niesamowitą skuteczność - od Hiszpanii po Finlandię. 

LaDopamina
-
- bywalec
Zasługa nieudolnych rządów europejskich technokratów i irracjonalnego kultu poprawności politycznej. "Kary śmierci nie może być bo nie, imigrantów trzeba wszystkich wpuszczać bo tak, socjal dla nich musi być bo tak"- sytuację wykorzystał Putin i sponsorowane przez niego partyjki. Bardzo tanim kosztem zrealizuje geopolityczne cele Rosji. To nie są duże wydatki.
[youtube]ADj_uTlYVoQ[/youtube]
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
W Paryżu w Disneylandzie został zatrzymany uzbrojony mężczyzna.
Po przyjeżdzie do hotelu na terenie parku rozrywki, gdzie miał rezerwację, przeszedł przez bramkę wykrywającą metale. Urządzenie wszczęło alarm. Został przeszukany, miał przy sobie dwa pistolety, amunicję i koran.
http://www.welt.de/politik/ausland/arti ... ommen.html
Po przyjeżdzie do hotelu na terenie parku rozrywki, gdzie miał rezerwację, przeszedł przez bramkę wykrywającą metale. Urządzenie wszczęło alarm. Został przeszukany, miał przy sobie dwa pistolety, amunicję i koran.
http://www.welt.de/politik/ausland/arti ... ommen.html
LaDopamina
- moi
- moderator
- Kontakt:
A przed chwilą przeczytałam news, że na oczach osłupiałych przechodniów pewien Polak zabił swoją bronią myśliwską dwa psy. Przecież mógł trafic w dzieci!
Nie miał Koranu, ale na pewno był katolikiem (90% Polaków to katolicy).
I czemu o tym nie ma wątku?
Pozdrawiam.m.
Nie miał Koranu, ale na pewno był katolikiem (90% Polaków to katolicy).
I czemu o tym nie ma wątku?
Pozdrawiam.m.
W poniedziałek w Amsterdamie, szef Europolu strzegł przed atakami IS na wielką skalę w Europie.
Europol cytuje informacje służb, wg których IS opracowała specjalną strukturę dowodzenia dla ataków zagranicą.
IS może uderzyć w każdej chwili - w prawie każdym wybranym miejscu, według dalszej części raportu. Ataki na obiekty jądrowe lub na dworce są mniej prawdopodobne w tej chwili. IS ma raczej "miękkie cele", takie jak ataki w Paryżu.
Władze francuskie udaremniły jedenaście zamachów w zeszłym roku.
http://www.welt.de/politik/ausland/arti ... uropa.html
Europol cytuje informacje służb, wg których IS opracowała specjalną strukturę dowodzenia dla ataków zagranicą.
IS może uderzyć w każdej chwili - w prawie każdym wybranym miejscu, według dalszej części raportu. Ataki na obiekty jądrowe lub na dworce są mniej prawdopodobne w tej chwili. IS ma raczej "miękkie cele", takie jak ataki w Paryżu.
Władze francuskie udaremniły jedenaście zamachów w zeszłym roku.
http://www.welt.de/politik/ausland/arti ... uropa.html
LaDopamina
-
- bywalec
Unreal czego ty chcesz dowieść? Nie bardzo rozumiem. W jednym poście piszesz, że jakiś imigrant nasrał do basenu w aquaparku, w innym, że syryjskie dzieci są do tyłu z wiedzą. Teraz, że w całej Europie jest stan zagrożenia terroryzmem.
Co to ma wspólnego z sytuacją w Polsce?
Mógłbym co prawda podjąć wyzwanie i przytoczyć kilkanaście sytuacji z własnego doświadczenia, jak choćby zdarzenie sprzed pięciu lat z barbakanu w Krakowie, gdzie turysta-zwiedzający z synkiem i żoną w biały dzień wyciągnął fiuta i zaczął lać przez otwór strzelniczy nie bacząc na tłum ludzi. Nie chciało mu się iść trzydzieści metrów do ubikacji. Inny wysrał się w wejściu do muzeum. To nie byli muzułmanie. Prawdziwi Polacy katolicy. Czego to ma dowodzić? Może mi pomożesz wyciągnąć jakieś wnioski?
Ja obecnie w Polsce nie czuję się zagrożony w najmniejszym stopniu przez muzułmanów. Jestem zagrożony przez wyznawców katolicyzmu i neofaszystów wyznających kaczyzm.
Jeszcze niedawno katolicki ksiądz na kolędzie potrafił ubliżać i straszyć moją matkę tylko dlatego, że ośmieliłem się złożyć apostazję. W związku z tym co wyprawiałem w psychozie dobrzy katolicy grozili mi śmiercią, opluwali i żądali żebym popełnił samobójstwo. W lecie budzą mnie frenetyczne pieści katotalibów, czy to idących w procesjach czy to pielgrzymkach. O dzwonach nawet nie wspomnę.
Budowane przez PIS państwo wyznaniowe zabroniło invitro, niedługo zabroni aborcji i prześciga się w fundowaniu z publicznych pieniędzy datków na kościół (ostatnio zabranie pieniędzy łódzkim hospicjom i przekazanie na fundusz kościelny, lub zabranie pieniędzy na kulturę i przeznaczenie na szkołę Rydzyka).
Czuję się tymi działaniami zagrożony. Co mi poradzisz mądralo?
Co to ma wspólnego z sytuacją w Polsce?
Mógłbym co prawda podjąć wyzwanie i przytoczyć kilkanaście sytuacji z własnego doświadczenia, jak choćby zdarzenie sprzed pięciu lat z barbakanu w Krakowie, gdzie turysta-zwiedzający z synkiem i żoną w biały dzień wyciągnął fiuta i zaczął lać przez otwór strzelniczy nie bacząc na tłum ludzi. Nie chciało mu się iść trzydzieści metrów do ubikacji. Inny wysrał się w wejściu do muzeum. To nie byli muzułmanie. Prawdziwi Polacy katolicy. Czego to ma dowodzić? Może mi pomożesz wyciągnąć jakieś wnioski?
Ja obecnie w Polsce nie czuję się zagrożony w najmniejszym stopniu przez muzułmanów. Jestem zagrożony przez wyznawców katolicyzmu i neofaszystów wyznających kaczyzm.
Jeszcze niedawno katolicki ksiądz na kolędzie potrafił ubliżać i straszyć moją matkę tylko dlatego, że ośmieliłem się złożyć apostazję. W związku z tym co wyprawiałem w psychozie dobrzy katolicy grozili mi śmiercią, opluwali i żądali żebym popełnił samobójstwo. W lecie budzą mnie frenetyczne pieści katotalibów, czy to idących w procesjach czy to pielgrzymkach. O dzwonach nawet nie wspomnę.
Budowane przez PIS państwo wyznaniowe zabroniło invitro, niedługo zabroni aborcji i prześciga się w fundowaniu z publicznych pieniędzy datków na kościół (ostatnio zabranie pieniędzy łódzkim hospicjom i przekazanie na fundusz kościelny, lub zabranie pieniędzy na kulturę i przeznaczenie na szkołę Rydzyka).
Czuję się tymi działaniami zagrożony. Co mi poradzisz mądralo?
Ubiegaj się o azyl polityczny umotywowany tym, że jesteś prześladowany przez katolickich faszystów, najlepiej we Francji albo Szwecji, to bardzo laickie, nowoczesne kraje. Dostaniesz małe mieszkanko w jakieś dzielnicy, będziesz się integrował. Szybko poczujesz się jak "u siebie".pogrzebany żywcem pisze:Czuję się tymi działaniami zagrożony. Co mi poradzisz mądralo?
PS Zrobię Ci kanapki na drogę.
LaDopamina
Pod tyłkami zaczyna się palić takim personom jak Merkel (notowania na łeb
i szyję spadły, bunt w partii) i jest zapowiedź bardziej restrykcyjnego podejścia
do przyjmowania tych wszystkich lekarzy, odkrywców, przyszłych i teraźniejszych noblistów ze wszystkich dziedzin pochodzących z pustyń afrykańskich. Europa nie może być taka samolubna. Nie może zawłaszczać tych wszystkich światłych umysłów. To takie... nie w porządku.
i szyję spadły, bunt w partii) i jest zapowiedź bardziej restrykcyjnego podejścia
do przyjmowania tych wszystkich lekarzy, odkrywców, przyszłych i teraźniejszych noblistów ze wszystkich dziedzin pochodzących z pustyń afrykańskich. Europa nie może być taka samolubna. Nie może zawłaszczać tych wszystkich światłych umysłów. To takie... nie w porządku.
-
- bywalec
Wyrzucasz mnie z mojego kraju dlatego, że nie całuję kleru katolickiego i wyniesionych przez nich faszystów po rękach? A starą matkę i chorą siostrę, którymi muszę się opiekować też mam zabrać? Moja matka nie zasługuje na to by umrzeć w domu który zbudowała tylko dlatego, że jej syn ośmielił się wystąpić z kościoła katolickiego?unreal pisze:Ubiegaj się o azyl polityczny umotywowany tym, że jesteś prześladowany przez katolickich faszystów, najlepiej we Francji albo Szwecji, to bardzo laickie, nowoczesne kraje. Dostaniesz małe mieszkanko w jakieś dzielnicy, będziesz się integrował. Szybko poczujesz się jak "u siebie".pogrzebany żywcem pisze:Czuję się tymi działaniami zagrożony. Co mi poradzisz mądralo?
PS Zrobię Ci kanapki na drogę.
I wy macie się za lepszych od tych z ISIS

Nie histeryzuj, pogrzebany, nikt Cię nie wyrzuca z kraju, ale skoro Twoje życie albo zdrowie jest zagrożone, to trudno, lepszego wyjścia nie ma.
LaDopamina
- moi
- moderator
- Kontakt:
I to jest właśnie prawicowy światopogląd: nie jesteś z nami, to wy... dalaj.
Polecam zaznajomić się z niejakim Piotrem Rybakiem z Wrocławia. Jest Wam bardzo po drodze.
Pozdrawiam.m.
Polecam zaznajomić się z niejakim Piotrem Rybakiem z Wrocławia. Jest Wam bardzo po drodze.
Pozdrawiam.m.
To nie jest żaden prawicowy pogląd, tylko zdrowy rozsądek.moi pisze:I to jest właśnie prawicowy światopogląd: nie jesteś z nami, to wy... dalaj.
Skoro pogrzebanemu tak bardzo zagrażają katolicy, to niech wystąpi o azyl polityczny - może ktoś mu uwierzy.

LaDopamina
-
- bywalec
Wolę likwidować zagrożenia zamiast przed nimi uciekać.
Ze złem trzeba walczyć zamiast mu ulegać. Wasz czas minie tak jak minął czas Hitlera, Mussoliniego, Pinocheta i Franko. Minie też czas popierającego obecny reżim antychrześcijańskiego kleru.
Takich jak ja jest większość, wy po prostu jesteście głośniejsi, bardziej sfanatyzowani i bardziej wulgarni.
Ze złem trzeba walczyć zamiast mu ulegać. Wasz czas minie tak jak minął czas Hitlera, Mussoliniego, Pinocheta i Franko. Minie też czas popierającego obecny reżim antychrześcijańskiego kleru.
Takich jak ja jest większość, wy po prostu jesteście głośniejsi, bardziej sfanatyzowani i bardziej wulgarni.