Przyczyna mądrości narodu

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Awatar użytkownika
Anime
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 45723214

Re: Przyczyna mądrości narodu

Post autor: Anime »

moi pisze:nawet w sklepie mięsnym (autentyczne)
:lol:
U mnie w osiedlowym sklepie to samo. Co ma bozia do mięcha?
.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

A spróbuj powiesić w miejscu publicznym wizerunek Mahakali, albo jakiegoś bóstwa hinduskiego, czy krzyż prawosławny. Lincz na miejscu.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Ja jestem za tym aby nie było ani jednego symbolu religijnego a nie symbole wielu religii bo to jest kabaret .

Anime pisze:
moi pisze:nawet w sklepie mięsnym (autentyczne)
:lol:
U mnie w osiedlowym sklepie to samo. Co ma bozia do mięcha?

Jak to co?
Następnego dnia, gdy oni byli w drodze i zbliżali się do miasta, wszedł Piotr na dach, aby się pomodlić. Była mniej więcej szósta godzina3. 10 Odczuwał głód i chciał coś zjeść. Kiedy przygotowywano mu posiłek, wpadł w zachwycenie. 11 4 Widzi niebo otwarte i jakiś spuszczający się przedmiot, podobny do wielkiego płótna czterema końcami opadającego ku ziemi. 12 Były w nim wszelkie zwierzęta czworonożne, płazy naziemne i ptaki powietrzne. 13 «Zabijaj, Piotrze i jedz!» - odezwał się do niego głos. 14 «O nie, Panie! Bo nigdy nie jadłem nic skażonego i nieczystego» - odpowiedział Piotr. 15 A głos znowu po raz drugi do niego: «Nie nazywaj nieczystym tego, co Bóg oczyścił». 16 Powtórzyło się to trzy razy i natychmiast wzięto ten przedmiot do nieba.
A czy Jezus wg chrześcijan nie jadł ryb?
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2015 9:23 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Państwo powinno być świeckie - to proste.
Religia powinna być osobistą sprawą każdego. Nie zaś etosem narodowym.

Pozdrawiam.m.
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

Moi przecież nikt ci nie zabrania żyć po swojemu nikt tu buddystów nie prześladuje wiec w czym masz problem. Chesz być szanowana przez innych tak samo Kamil to uszanuj też tych innych ( czyli większość którą stanowią katolicy).
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

I w demokracji moi to większość stanowi o bycie społęczeństwa a nie mniejszość !! ...ja wiem ze masz lewicowe poglądy ale na razie jest tak jak piszę.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Matusiu - szanuję wszystkich a że żyjemy w kraju gdzie panuje podobno wolność słowa, będę pisał co mi się podoba - to przywilej tej samej demokracji na którą się powołujesz pisząc o rzekomej przewadze katolików. Amen.

Niestety katolicy tak jak tchórze dobrze czują się jedynie w grupie - wtedy mogą przywalić innowiercy i inaczej myślącemu - wtedy dla nich wiara ma sens - w poniżaniu mniejszości i w identyfikacji z grupą. Typowy mechanizm dla ludzi głęboko zakompleksionych. A że katolicy widzą, że ta mniejszość wcale mniejszością nie jest...

Wystarczyło, że pojawiają się głosy krytyczne na temat religii, że pojawiły się inne poglądy w życiu społecznym - a katolicy czują, że pali im się grunt pod nogami, bo nie mają już monopolu na wiele spraw - ba - oni twierdzą, że czują się prześladowani i spychani do getta! Tylko dlatego, że pojawił się większy pluralizm, który zaczyna równoważyć zapędy religii w celu zawłaszczenia wszystkiego co możliwe.
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2015 9:37 pm przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 4 razy.

the formless."

Awatar użytkownika
Anime
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 45723214

Post autor: Anime »

Rzeźnik w mięsnym - typowy wąsaty Janusz, a jego żona - typowa Bożena katoliczka. Proste ;)
.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Kontakt:

Matt, przeciętny buddysta jest traktowany w tym kraju przez przeciętnego katolika jak sekciarz.
Nie rozumiem, dlaczego moje dziecko musi uczyć się w szkole jednej wybranej religii i dlaczego dyktaturę większości nazywasz demokracją? Coś tu chyba nie jest tak?
W greckim słowie "demokracja" "demos" oznacza rządy wszystkich pełnoprawnych obywateli, a nie tylko wybranej, uprzywilejowanej grupy.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Obrazek

Obrazek

the formless."

ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”