wolność słowa?

Moderator: moderatorzy

YouCantStopMe
zbanowany
zbanowany

wolność słowa?

Post autor: YouCantStopMe »

tak się właśnie zastanawiam: " fajnie, że mamy wolność słowa i do tego internet, więc mogło by się wydawać, że możesz pisać co chcesz " i dzięki temu obalać rządy, otwierać ludziom umysły, szerzyć prawdę, głosić swoje racje, które są może tak sprzeczne z tymi powszechnie znanymi, że aż niemożliwe do zaakceptowania.

Nic bardziej mylnego. System na to nie pozwoli. Wolność słowa to drwina z tego, że system pozwala ludziom myśleć, kiedy tak naprawdę tego nie robią, a tylko im się wydaje, że to robią. System jest cyniczny.

Tak więc zmierzając do pytania: Czy znacie jakieś fora jakieś duże załóżmy jak to gdzie pozwala się pisać rzeczy niepopularne?
"Ze środkowym palcem na czołgi, ale kto mi zabroni"

Pozdrawiam Mateusz Handzlik z papieskiego miasta zwanego wadowicami. Tu gdzie wszystko się zaczęło.
Awatar użytkownika
think
zaufany użytkownik

Re: wolność słowa?

Post autor: think »

Jedyne forum, które mi przychodzi na myśl to http://nwonews.pl/, które co jakiś czas podnosi się po okresowych upadkach. Dawno się tu nie udzielałam, nie wiem jak kwestia wolności słowa tu teraz się miewa. Forum ma raczej charakter propagujący wszelkie teorie spiskowe, jeśli to Cię nie razi.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
YouCantStopMe
zbanowany
zbanowany

Nie nie coś takiego miałem na myśli. Miałem na myśli takie forum jak http://www.forumowisko.pl/ na przykład. Gdzie są normalni ludzie. Zresztą termin "Teoria Spiskowa" ma mocno pejoratywny charakter. Co dyskredytuje to co piszesz z założenia. A mi chodzi o to, żeby potwierdzić, że to co pisze to prawda i fakt, tylko, że może jest to tak niepopularny pogląd dlatego ciężko go zaakceptować.

jak np. Po 6 pobytach w szpitalu P. i 8 latach leczenia dowiedziałem się,że byłem zdrowy

http://www.forumowisko.pl/topic/218537- ... em-zdrowy/

albo Satanism w KK. Obraz NMP jako czarnoskórej kobiety z bilznami?

http://www.forumowisko.pl/topic/218529- ... -bilznami/

Pozdrawiam Mateusz Handzlik z papieskiego miasta zwanego wadowicami. Tu gdzie wszystko się zaczęło.
Awatar użytkownika
think
zaufany użytkownik

Jedni nazywają to teorią spiskową, inni prawdą objawioną :D.

Nie znam nic na kształt Forumowiska, zresztą gdyby było coś takiego, pewnie sam byś o tym słyszał.

Chyba jednak jesteś skłonny zawierzyć swojemu pierwszemu lekarzowi, skoro jesteś na Evocie ;).
YouCantStopMe
zbanowany
zbanowany

Dlaczego wszystkie niepopularne teorie, które mówią o obaleniu władzy i systemu nazywa się " teoriami spiskowymi ". Nie zastanawia Cię to?

Evot - forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych. Dlatego tu jestem.

Awatar użytkownika
think
zaufany użytkownik

Można przypuszczać, że władza uknuła ten termin, zaś wyznawców takich teorii nazywa niezrównoważonymi psychicznie paranoikami, bądź życiowymi nieudacznikami. Osobiście mam dystans zarówno do teorii spiskowych jak i do wiedzy mainstreamowej - w dzisiejszych czasach trzeba być zajebiście ostrożnym w przyswajaniu tzw. faktów.

Oka, fajno, że jesteś z nami. :)
YouCantStopMe
zbanowany
zbanowany

Muszę cię rozczarować. Nie ma czegoś takiego jak media niezależne. A wszystkie przecieki są tak przypadkowe jak sesja natali siwiec podczas euro w polsce. Pisałem już gdzieś o tym.

Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Ciebie nic nie zniechęci.
Obrazek
YouCantStopMe
zbanowany
zbanowany

Ależ nie masz racji. Gdybyście mi przyznali rację. To moje pisanie byłoby bez celowe. I to by mnie zniechęciło ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „nasze środowisko”