Windows 10
Moderator: moderatorzy
Windows 10
Z początkiem października ukazał się najnowszy system operacyjny Microsoftu – Windows 10. Można pobrać za darmo, zapoznać się i testować do 15 kwietnia 2015r.
Trochę teorii: http://www.dobreprogramy.pl/Testujemy-W ... 58252.html
http://dariuszdahm.pl/windows-10-instal ... j-maszynie
Osobiście jeszcze nie instalowałem, ale w najbliższym dniach na pewno stestuję.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Re: Windows 10
Wstrzymaj się do czasu upewnienia się czy wszystkie sterowniki są dostępne.
Mam zamiar instalować go tylko na maszynie virtualnej, bo to ciągle niewykończony system.
ps. sory nie doczytałem, że Matt założył podobny temat.
ps. sory nie doczytałem, że Matt założył podobny temat.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Moja pierwsza przygoda z tym Windowsem była nie za bardzo zachęcająca ale to wynikało jak się pózniej okazało z wadliwej kości pamięci RAM.
Ale nie zraziłem się tym i ponownie zainstalowałem win10 na swoim kompie i działa bez problemów, zrobiłem tylko na starcie update do "kompilacji"
bulid9879 żeby mieć jak naświeższą wersje tego systemu.
System zainstalował wszystkie sterowniki od płyty głównej (Asus maximus z77) jedyne co to doinstalowałem sterowniki od karty graficznej ( Radeon R9 270x) i w sumie tyle.
Na razie u mnie ten system działa dobrze a co ważniejsze stabilnie co prawda nic takiego nie robię na kompie ale gry z Origin np.śmigają bez problemu.
Ale nie zraziłem się tym i ponownie zainstalowałem win10 na swoim kompie i działa bez problemów, zrobiłem tylko na starcie update do "kompilacji"

System zainstalował wszystkie sterowniki od płyty głównej (Asus maximus z77) jedyne co to doinstalowałem sterowniki od karty graficznej ( Radeon R9 270x) i w sumie tyle.
Na razie u mnie ten system działa dobrze a co ważniejsze stabilnie co prawda nic takiego nie robię na kompie ale gry z Origin np.śmigają bez problemu.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
No właśnie chcę go na własnej skórze wypróbować, czy warto brać go pod uwagę, bo jak dla mnie siódemka na obecną chwilę jest bezkonkurencyjna.
W moim odczuciu ten system jest wydajny nie zamula tak jak win8 a nie mam procka nie wiadomo jakiego tylko dwurdzeniowiec ale za to RAMu mam 16GB dla tego zainstalowałem wersje 64 bit.
Zresztą jak zainstalujesz na wirtualnej maszynie to nie powinieneś mieć większych problemów.
Raczej też pobiorę 64bitową wersję tego systemu, co prawda nie mam 16GB Ram, ale mam połowę Twojego Ramu 

- aux03ster02
- bywalec
- Status: bezdomny
- Gadu-Gadu: 78910
- Kontakt:
juz kupiony ;arq pisze:Z początkiem października ukazał się najnowszy system operacyjny Microsoftu – Windows 10. Można pobrać za darmo, zapoznać się i testować do 15 kwietnia 2015r.
- aux03ster02
- bywalec
- Kontakt:
mam juz zainstalowany i testuje duzo lepszy od 8
- aux03ster02
- bywalec
- Kontakt:
gruba kasa ale trudno
- aux03ster02
- bywalec
- Kontakt:
stary sie wykrzaczyl i pokazywal plik://windows/system32 mam nadzieje ze nie wroci ten paskudny blad w sklepie doradzili wyinstalowac stary system bez usuwania plikow
- aux03ster02
- bywalec
- Kontakt:
wlogowanie konta
Też planuje na wiosne go zainstalować. Teraz mam win 8.1. To jak polecacie? Są jakieś błędy? Da się normalnie pracować? Nie zamula? Internet działa? Sterowniki ok? Gry ok? Muzyka ok?
Dużo nowości?
Oficjalna wersja ma wyjść na jesieni 2015 roku to jeszcze trochę trzeba poczekać. niektóre serwisy głoszą że z win 8 można będzie za darmo uaktualnić do win 10.
Dużo nowości?
Oficjalna wersja ma wyjść na jesieni 2015 roku to jeszcze trochę trzeba poczekać. niektóre serwisy głoszą że z win 8 można będzie za darmo uaktualnić do win 10.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Szczerze, to jeszcze się nie zabrałem za niego, ale z opinii wnioskuję, że bardziej praktyczny niż ósemka. Matt już trochę na nim siedzi i chyba sobie chwali.
[youtube]nDbqzmgnDvQ[/youtube]
[youtube]nDbqzmgnDvQ[/youtube]
Niestety Windows 10 (bulid 9879) nie wspiera lub inaczej nie obsługuje poprawnie modemów 3G i 4G LTE. Niby sterowniki są poprawnie zainstalowane ale nic się nie dzieje tak jak by system nie potrafił ich obsłużyć .. no i dupa.
Problem miałem z : Huawei E398(LTE) i z E173 (3G)
Z początku myślałem ze to problem z kartą SIM ale po sprawdzeniu modemów na Win7 okazało się że działają poprawie a wina leży po stronie Win10
A tak po za tym to też aplikacja Origin czasami się zawiesza - problem z poprawnym załadowaniem gry wyskakuje jakiś błąd. Zdarzyło mi się to kilka razy z BF3 na multiplayerze.
Problem miałem z : Huawei E398(LTE) i z E173 (3G)
Z początku myślałem ze to problem z kartą SIM ale po sprawdzeniu modemów na Win7 okazało się że działają poprawie a wina leży po stronie Win10
A tak po za tym to też aplikacja Origin czasami się zawiesza - problem z poprawnym załadowaniem gry wyskakuje jakiś błąd. Zdarzyło mi się to kilka razy z BF3 na multiplayerze.
http://windows7.pl/aktualnosci/windows- ... zacja.html
http://windows7.pl/aktualnosci/aktualiz ... ws-10.html
http://windows7.pl/aktualnosci/aktualiz ... ws-10.html
Dla mnie Win 10 jest po prostu obrzydliwie brzydki. Będę miał możliwość darmowej aktualizacji ale nie wiem czy skorzystam. Będę musiał się grubo zastanowić. Niektóry starszy sprzęt może nie działać.
Wczoraj instalowałem go na virtualboxie i nie powalił mnie jakoś entuzjastycznie, wręcz przeciwnie, czułem jakbym zainwestował w downgrade a nie upgrade.
Microsoft robi wszystko, by zachęcić do przesiadki na Win10, najmocniejszy argument to DirectX12 skierowany w stronę graczy, którzy chcąc mieć wszystkie wodotryski na bieżąco, będą musieli zrobić upgrade do 10-ki. Chwytem jest też news darmowej aktualizacji użytkowników Win7 i Win8.1 utrzymującej się rok czasu od daty premiery Win10 która planowana jest na lato tego roku. Osobiście raczej nie zamierzam skorzystać z oferty Billa i do samego końca wsparcia Win7 mam zamiar z niego korzystać. Od czasu XP-ka nie było równie porządnej windy
Microsoft robi wszystko, by zachęcić do przesiadki na Win10, najmocniejszy argument to DirectX12 skierowany w stronę graczy, którzy chcąc mieć wszystkie wodotryski na bieżąco, będą musieli zrobić upgrade do 10-ki. Chwytem jest też news darmowej aktualizacji użytkowników Win7 i Win8.1 utrzymującej się rok czasu od daty premiery Win10 która planowana jest na lato tego roku. Osobiście raczej nie zamierzam skorzystać z oferty Billa i do samego końca wsparcia Win7 mam zamiar z niego korzystać. Od czasu XP-ka nie było równie porządnej windy

Też tak uważam, ale jeszcze nie wiem co zrobię. Być może będę musiał wyrzucić tuner TV i kamerę internetową jak zupgraduje do 10.
Kusi mnie jedynie nowy DirectX i dłuższe wsparcie. Reszta mnie odpycha.
Kusi mnie jedynie nowy DirectX i dłuższe wsparcie. Reszta mnie odpycha.