Bojkot Olimpiady w Chinach

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Bojkot Olimpiady w Chinach

Post autor: zbyszek »

Nie wiem w jaki sposób Komitet Olimpijski mógł zdecydować się na wybór nie innego miejsca tylko właśnie Pekinu na miejsce Olimpiady ! Zbrodniarze, którzy znajdują się w Chinach aktualnie u władzy przywodzą ostatniemu supermocarstwu, które na taką skale morduje, grabi oraz napada na inne narody. W Chinach odbywa się kilka tysięcy egzekucji rocznie.

Oto list, który ja także podpisałem: http://www.world-solidarity.org/ i który chętnie rozesłałbym dalej na inne fora, oraz mailem, o co proszę innych użytkowników.

Staram się zrozumieć rozczarowanie sportowca, który przygotowuje się do startu na Olimpiadzie długie lata, jednak czy to może być dobry start, za który mieszkańcy terenów oddanych pod budowę stadionu płacą pozbawieniem domu lub więzieniem.

Sportowcy, kto, w jaki sposób i dlaczego mógł tak wystrychnąć was na dudka ?
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Przy okazji wspomnę, jak widzę tzw. sport jako metodę "... wciągania Chin w krąg kultury zachodniej ...", jak nazwał to ktoś internautów: Osiłek trenuje długie lata, żeby w końcu sprzedać swoje mięso publicznie i dokonując "epokowego osiągnięcia" skoczyć dwa centymetry dalej niż inny jemu podobny. Zgromadzona wokół gawiedź gapi się i bije brawo. Na żer zlatują się od razu media.

Mnie przypomina to pewną scenę z filmu A.Wajdy pt. "Człowiek z Marmuru".
Awatar użytkownika
Wiktor
zaufany użytkownik

Post autor: Wiktor »

Idealista z Ciebie Zbyszku i gdyby było wiecej takich ludzi jak Ty może świat byłby odrobinę lepszy. Ja chyba powoli staję sie cynikiem, a może po prostu sie poddałem...
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać
Awatar użytkownika
wituś
zarejestrowany użytkownik

Post autor: wituś »

Myślę że taki apel i jego poparcie są potrzebne.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Chors
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Chors »

Podpisałem się pod tym apelem, los Chińczyków i okupowanych przez nich narodów nie jest mi obojętny.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Kontakt:

Dziś wieczore po dziesięciu dniach zbierania poparcia list pod http://tybet2008.pl ma już 67 tysięcy podpisów ! To nie jest gratka. Nie słyszałem akcji zbierania podpisów o takim poparciu społecznym. Mamy poza tym "kulę śniegową". Liczba rośnie expotencjalnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”