Tatuaże
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Re: Tatuaże
Myślę, ze nie.
Nie miałam żadnych myśli agresywnych, kiedy sobie chciałam wytatuować motylka na kostce.
Nie miałam żadnych myśli agresywnych, kiedy sobie chciałam wytatuować motylka na kostce.
-
- zaufany użytkownik
A jak komisja np. zusowska patrzy na tatuaże? Chyba nieprzychylnie, prawda?
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
-
- zaufany użytkownik
za: http://www.kampaniespoleczne.pl/wydarze ... osobowosci
Tatuaże a zaburzenia osobowości
Pacjenci oddziałów psychiatrycznych z tatuażami mają częściej skłonność do psychopatii, prób samobójczych czy uzależnień - informuje magazyn "Personality and Mental Health".
Psychopatia (antyspołeczne zaburzenia osobowości) charakteryzuje się m.in. brakiem empatii i wyrzutów sumienia. Takie osoby często są patologicznymi łgarzami, oszukują, kradną i przejawiają agresję.
Na potrzeby badania naukowcy z Michigan Center for Forensic Psychiatry przyjrzeli się 36 chorym hospitalizowanym na zamkniętym oddziale psychiatrycznym. Połowa nie była w stanie stawić się na swoich procesach, a pozostali zostali uniewinnieni z powodu niepoczytalności.
Spośród nich 15 miało tatuaże, a u 17 stwierdzono psychopatię. Wśród tych z tatuażami 11 (73 proc.) miało objawy antyspołecznych zaburzeń, podczas gdy w grupie bez tatuaży - sześciu z 21 (29 procent).
Okazało się ponadto, że osoby z rysunkami na ciele częściej były wcześniej ofiarami molestowania seksualnego, nałogów i częściej miały na koncie próby samobójcze.
- Nasze badania pokazują, że pacjenci z tatuażami mają znacznie większe szanse na zaburzenia osobowości niż inni, a osoby psychopatyczne często mają więcej tatuaży, na większej powierzchni ciała i w bardziej widocznych miejscach - przyznał dr William Cardasis.
-
- nadużywający
- Gadu-Gadu: 560878
wy se na dupie pajeczynke zrobcie 

-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
ja mam tatuaz na stopie.....tam nie bada sie z zasady 

Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
-
- zaufany użytkownik
Na mojej komisji orzecznik kazał się rozebrać aby sprawdzić obecność blizn i jak zobaczył tatuaże to wkurwił się jak jakiś pojeb, aż mi się śmiać zachciało z kolei obecność blizn była dla niego naturalna.
Przypadek? Nie sądzę! "Yyyy tego się trzymam" 

-
- zaufany użytkownik
Moim zdaniem tatuaże są związane ściśle z seksualnością. A dokładniej z otrzymywaniem lub dawaniem gratyfikacji za seks.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
mi sie podoba napis tatuazu
"zycie nie czeka na nikogo"

Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
-
- zaufany użytkownik
ja sobie kiedys chciałem wytatuowac "persona non grata" jak ktos nie wie co to znaczy "osoba nie mile widziana" albo "osoba niepożądana"
-
- bywalec
Wytatuuj głos swojego serca na skórze
Taki tekst słyszałem w jednym utworze muz..
Coś w tym jest,przyznacie?Np.romantyk wytatuuje sobie róże,kobieciarz jakąś gołą laseczkę,rokers jakiś silnik motocyklowy lub orła Harleya itd.
To są przykłady ale tak sie dzieje..Że tatuujemy sobie podświadomie jakiś wzór na skórze.Wyrażamy jakoś swoje wnętrze.
Dla mnie fajne i jak najbardziej pochwalam
pozdr.zaklinacz

Coś w tym jest,przyznacie?Np.romantyk wytatuuje sobie róże,kobieciarz jakąś gołą laseczkę,rokers jakiś silnik motocyklowy lub orła Harleya itd.
To są przykłady ale tak sie dzieje..Że tatuujemy sobie podświadomie jakiś wzór na skórze.Wyrażamy jakoś swoje wnętrze.
Dla mnie fajne i jak najbardziej pochwalam

pozdr.zaklinacz
-
- zaufany użytkownik
Bardzo często tak jest jak piszesz ale to czasami może być błąd. Poglądy i podejście do życia się czasami zmieniają a tatuaż zostaje. Ja jeżeli sobie coś jeszcze dam wytatuować to będzie to zaprojektowany przeze mnie wzór i takie podejście mam od pierwszego razu.zaklinacz pisze:Wytatuuj głos swojego serca na skórzeTaki tekst słyszałem w jednym utworze muz..
Dla mnie fajne i jak najbardziej pochwalam![]()
![]()
pozdr.zaklinacz
Przypadek? Nie sądzę! "Yyyy tego się trzymam" 

-
- zaufany użytkownik
Ja nie uwazam tego jako forme autoagresji, po prostu ludzie robia sobie tatuaze np: zeby cos upamietnic albo po prostu bo cos im sie podoba i chca miec to na skorze.Orzeł pisze:Czy według was tatuowanie się jest formą autoagresji?
Jak dla mnie jest glupota robienie tatuaza na skorze gdzie jest tam imie swojej drugiej polowki, przeciez w kazdej chwili zwiazek moze nie wypalic i zostaje to juz w pamieci i na skorze, moze to przywolywac przykre wspomnienia zwiazane z tym zwiazkiem.
Ale nie, tatuaze to absolutnie nie forma autoagresji.
-
- zaufany użytkownik
- Status: SCHPRNK
-
- bywalec
Witaj,panic pisze:Bardzo często tak jest jak piszesz ale to czasami może być błąd. Poglądy i podejście do życia się czasami zmieniają a tatuaż zostaje. Ja jeżeli sobie coś jeszcze dam wytatuować to będzie to zaprojektowany przeze mnie wzór i takie podejście mam od pierwszego razu.zaklinacz pisze:Wytatuuj głos swojego serca na skórzeTaki tekst słyszałem w jednym utworze muz..
Dla mnie fajne i jak najbardziej pochwalam![]()
![]()
pozdr.zaklinacz
Ja piszę tu o cechach charakteru,duszy,wyrażaniu wnętrza itp.Nie piszę o zachwycie do np grupy muzycznej,czy o subkulturach i związanych z nimi symbolami..Masz rację,bardzo często pogląd może się zmienić

Dlatego przed przystąpieniem do zrobienia tatuażu,trzeba "wyważyć swoje obawy i pożądania"

TO SIĘ NIE GUMUJE!!!

Pozdr,zaklinacz
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 38754286
Mi się wydaje że nie,to bardziej forma wyrażania siebie.Orzeł pisze:Czy według was tatuowanie się jest formą autoagresji?

Michal
-
- zaufany użytkownik
Zgadzam sie z Toba, absolutnie to nie jest autoagresja.Ludzie robia sobie jakies wazne dla siebie momety, rocznicza slubu np czy wytatuowac sobie kogos z rodzicow(mame albo ojca).Akwarysta pisze:Mi się wydaje że nie,to bardziej forma wyrażania siebie.
-
- bywalec