Zdolność kredytowa
Moderator: moderatorzy
- stanley151
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46785217
Zdolność kredytowa
Mam pytanie odnośnie kredytu hipotecznego, moze ktos z forumowiczow sie orientuje.Chciałbym kredyt na 150 000 zł.Moje zarobki beda wynosiły od 1000 zł do 1200 zł maksymalnie mysle, na umowe o pracy.Ktos moglby sie podzielic realiami kredytowymi?
Ludzie szukają Miłości, a Ona jest na krzyżu...
"Jezu, ufam Tobie"
"Jezu, ufam Tobie"
Re: Zdolność kredytowa
.
Ostatnio zmieniony czw lut 13, 2014 2:04 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Też, uważam podobnie jak Mei, nirealne abys dostał kredyt hipoteczny. Dzisiaj w wiadomościach mówili o kredytach hipotecznych, że bedzie trudniej od nowego roku taki uzyskać, zwłaszcza w walucie frank, euro.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Z hipotecznym jest łatwiej. Jaką masz umowę, na nieokreślony? Do tego renta?
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
-
- zbanowany
- Kontakt:
Kredyty i raty to patologia! Nie stać Cię to nie kupuj i tyle! Takie jest moje zdanie! Zresztą co co życia trzeba oprócz pokarmu, dachu nad głową i ogrzewania w zimę lub bierzącej wody! Gazu, może nie być i prądu czy telefonu i już człowiek żyje spokojniej bez nerwów i stresu!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
Ciekawa jestem ja Ty żyłbyś bez komputera i internetu...
PS
Kredyt hipoteczny to kredyt na własny dach nad głową, chyba o takim tu mowa!?
PS
Kredyt hipoteczny to kredyt na własny dach nad głową, chyba o takim tu mowa!?
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Niestety, już nie. Weszły restrykcje unijne związane ratowaniem europejskich gospodarek.mariii pisze:Z hipotecznym jest łatwiej.
Stanley, skorzystaj z kalkulatora kredytowego (np. tu jeden http://www.ehipoteka.com.pl/). Z tego, co widzę jednak minimalna rata takiego kredytu na 150000zł pod hipotekę wynosi ok. 900zł miesięcznie. Obawiam się, że przy zarobkach 1000-1200zł żaden bank się na to nie zdecyduje. Popytać możesz ale to chyba płonne są nadzieje. Też rozważałem taki kredyt - uważam, że lepiej spłacać swoje, niż puszczać w eter taką samą kwotę za wynajem.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
Czy ktoś brał coś na raty w media markt na rente socjalną? Czytałem, że w niektórych bankach nie chcą dawać. Ja chciał bym kupić ps4 za 1700zł 30 rat za 65 zł. Jak długo się czeka, aż przyznają rate?
A i co trzeba mieć ze sobą jak się już załatwia tą rate legitymację rencisty i zaświadczenie o nie zdolności do pracy?
A i co trzeba mieć ze sobą jak się już załatwia tą rate legitymację rencisty i zaświadczenie o nie zdolności do pracy?
A nie lepiej wziąć kredyt w swoim banku !?
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.
leonidas,
zazwyczaj na rentę socjalną nie dają, bo w razie niepłacenia rat komornik nie może zająć takiej renty. Dają w wyjątkowych sytuacjach, gdy np. kupuje się produkt pierwszej potrzeby, jak lodówka, pralka czy wersalka. Ale jest to wolna wola banku.
zazwyczaj na rentę socjalną nie dają, bo w razie niepłacenia rat komornik nie może zająć takiej renty. Dają w wyjątkowych sytuacjach, gdy np. kupuje się produkt pierwszej potrzeby, jak lodówka, pralka czy wersalka. Ale jest to wolna wola banku.

Rzeczywiście dzwoniłem do media markt i mi powiedzieli, że na rentę socjalną ich bank nie przyznaję rat.
Żeby dostać kredyt hipoteczny to minimalne zarobki teraz wynoszą 1501 zł netto.
Poza tym na rentę socjalną dają produkty. Wiem z własnego doświadczenia. Ok roku temu wziąłem na 3 miesiące kredyt w Santanderze na lustrzankę.
Poza tym na rentę socjalną dają produkty. Wiem z własnego doświadczenia. Ok roku temu wziąłem na 3 miesiące kredyt w Santanderze na lustrzankę.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Wszystko zależy od dobrej woli banku. Ja na aparat miałem kilka odmów banków, w których sklep oferował raty. Natomiast na zakup mebla dostałem od razu odpowiedź pozytywną. Zresztą rozmawiałem kiedyś z pracownikiem sklepu i on mi mówił, że tak jest.Ralf pisze:Poza tym na rentę socjalną dają produkty. Wiem z własnego doświadczenia. Ok roku temu wziąłem na 3 miesiące kredyt w Santanderze na lustrzankę.

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Być może wynika to też z tego, że meble to jakby zakup pierwszej potrzeby, bo trudno mieszkać bez stołu, czy krzeseł, natomiast lustrzanka - nie.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
Dokładnie. Pisałem o tym parę postów wyżej...moi pisze:Być może wynika to też z tego, że meble to jakby zakup pierwszej potrzeby, bo trudno mieszkać bez stołu, czy krzeseł, natomiast lustrzanka - nie.

- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Zgadza się, przepraszam, że na to nie zwróciłam uwagi.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.