Halloween to satanistyczne święto. Ostrzeżenie.
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Halloween to satanistyczne święto. Ostrzeżenie.
Halloween jest satanistycznym świętem, jest czczeniem demonów. Takiego święta nie ma w Biblii. Ostrzegam, można sobie narobić dużych kłopotów bawiąc się w satanistyczne zabawy.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: Halloween to satanistyczne święto. Ostrzeżenie.
Słuchanie głosów jest czczeniem demonów.
-
- bywalec
W Biblii nie ma też statków kosmicznych, samochodów i komputerów. Rozumiem, że to wynalazki szatana. W takim razie czemu używasz komputera 44?44 pisze:Halloween jest satanistycznym świętem, jest czczeniem demonów. Takiego święta nie ma w Biblii. Ostrzegam, można sobie narobić dużych kłopotów bawiąc się w satanistyczne zabawy.
Też jestem przeciw temu świętu. Uważam, że nie można sobie ze wszystkiego jaj robić. A na pewno każdy ma jakiegoś zmarłego w swojej rodzinie. I jak wygląda taki kontrast?

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Nawet ja mam zmarłych w rodzinie i choć w Halloween nie mam zamiaru uczestniczyć, to uważam, że to nic złego. Nie ma co się rozwodzić, że jest to tylko okazja do zabawy i popicia. A z rodziny to chyba nikt sobie jaj nie robi...
Tym lepiej się przejmować:
Tym lepiej się przejmować:
nic
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Oczywiście, że Halloween to nic złego. Szczególnie, że w Polsce to święto świętują tylko najmłodsi 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Nie słuchajcie ludzi szatana, sami idą do piekła i ciągną tam wszystkich. A najgorsze jest, że ciągną tam dzieci. Słudzy szatana nie widzą nic złego w świętach szatana. W Stanach jest coraz więcej przypadków mordowania dzieci przez dzieci nawet 12-stolatków. Oczywiście głupi ludzie nie widzą związku pomiędzy wciąganiem dzieci w satanistyczne zabawy, a morderstwami. Tylko potem budzą się z ręką w nocniku i jest płacz i rozpacz i obwinianie wszystkich i wszystko, tylko nie siebie.
To jest hellowin, czyli wygrana piekła.
To jest hellowin, czyli wygrana piekła.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Podczas tej imprezy dzieci dzieci jedynie zbierają cukierki, a jak nie dostaną to robią psikusy. 

nic
- moi
- moderator
- Kontakt:
Dokładnie tak 
A Hello Kitty nie ma ust, bo nie może opowiedzieć o swoim cierpieniu u szatana
Nie mówiąc już o Harrym Potterze, bo to typowe dzieło szatana 
Pozdrawiam.m.

A Hello Kitty nie ma ust, bo nie może opowiedzieć o swoim cierpieniu u szatana

Pozdrawiam.m.
Ja tam wolę nasze polskie święto zmarłych niż jakieś tam wygłupy Halloween które tak na prawdę niczemu dobre nie służą. Wygłupy z umarłych, przebieranie się za umarlaki, pewnie przy okazji wywoływanie duchów itp. i to ma być śmieszne
Umarłym należy się szacunek, zaduma, cisza dlatego tak jak na pisałem już na wstępie - polskie święto jest jak najbardziej właściwe a nie wygłupy w stylu amerykańskim.

Umarłym należy się szacunek, zaduma, cisza dlatego tak jak na pisałem już na wstępie - polskie święto jest jak najbardziej właściwe a nie wygłupy w stylu amerykańskim.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Cóż - Dziady się nie przyjęły 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
w necie ludzie kłócili śie że dzieci nie powinny oglądać harrego pottera bo to czarna magia zamiast promowania katolicyzmu
ale gdy tak się zastanowić to reksio, bolek i lolek i rumcajs z ich młodości też nie chodził do kościoła
musieli by zakazać wszystkiego co nie leci na trwam
a co leci na trwam? promowanie antysemityzmu
https://www.youtube.com/watch?v=MAimLSWgF74
ci katolicy krzyczą "jude raus", mimo że najważniejszym symbolem chrześcijaństwa jest Jezus Chrystus (żyd)
i co wy na to? jak ich obrobili?
ale gdy tak się zastanowić to reksio, bolek i lolek i rumcajs z ich młodości też nie chodził do kościoła
musieli by zakazać wszystkiego co nie leci na trwam
a co leci na trwam? promowanie antysemityzmu
https://www.youtube.com/watch?v=MAimLSWgF74
ci katolicy krzyczą "jude raus", mimo że najważniejszym symbolem chrześcijaństwa jest Jezus Chrystus (żyd)
i co wy na to? jak ich obrobili?
- moi
- moderator
- Kontakt:
To TY nie wiesz, że Jezus Chrystus był Polakiem? I Matka Boska też
Podobno wielu starszych ludzi, pielgrzymujących na Jasną Górę w to wierzy. Jakaś telewizja robiła ankietę - na pewno można znaleźć na YT.
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
Skoro to tylko wygłupy i zbieranie cukierków, to nie można znaleźć innego podtekstu?
Całkowicie się zgadzam i popieram.Matt pisze:Ja tam wolę nasze polskie święto zmarłych niż jakieś tam wygłupy Halloween które tak na prawdę niczemu dobre nie służą. Wygłupy z umarłych, przebieranie się za umarlaki, pewnie przy okazji wywoływanie duchów itp. i to ma być śmieszne![]()

- moi
- moderator
- Kontakt:
Jakieś propozycje?Petruccio pisze:Skoro to tylko wygłupy i zbieranie cukierków, to nie można znaleźć innego podtekstu?
I zrób tak, żeby to był ogólnopolski zwyczaj

Zwyczaje mają to do siebie, że albo sa usankcjonowane tradycją, albo uzusem społecznym. Halloween to ten drugi przypadek.
Pozdrawiam.m.
no nie wiem
przez to że ustanowiono święto zmarłych (jeden specjalny dzień) - przez to że niby powinniśmy odwiedzić groby naszych bliskich tego samego dnia, sprawia że na ulicę wyjeżdża więcej samochodów i zadają się śmiertelne wypadki, każdego roku ginie z kilkanaście osób (nie mam dokładnych danych)
ten który ustanowił to święto ma na rękach krew wielu ludzi
przez to że ustanowiono święto zmarłych (jeden specjalny dzień) - przez to że niby powinniśmy odwiedzić groby naszych bliskich tego samego dnia, sprawia że na ulicę wyjeżdża więcej samochodów i zadają się śmiertelne wypadki, każdego roku ginie z kilkanaście osób (nie mam dokładnych danych)
Może Święto Słońca albo Liścia Jesiennegomoi pisze:Jakieś propozycje?
I zrób tak, żeby to był ogólnopolski zwyczaj

Zan pisze:no nie wiem

- moi
- moderator
- Kontakt:
Święto Liścia Jesiennego - buhahaha
Mój syn, po konsultacji z nim tego nowego święta, powiedział, że chyba musisz się leczyć (sorki, nie mogłam się powstrzymać) 
Pozdrawiam.m.

Pozdrawiam.m.
No to Święto Zgniłej Wątroby. Brzmi lepiej
? W żaden sposób nie łączy się z cierpieniem ludzkim - bo to tylko narząd, który już nie żyje
. Można by rozdawać dzieciom żelki w kształcie rozkładającej się wątroby, a okrasić to innymi w postaci larwalnej much. Potem w ramach rytuału wsadzać delikwentom w tyłek termometr, żeby zbadać ewentualną temperaturę
. Co na to twój syn
?
Zresztą u dzieci ciężko o krytycyzm
.

Zresztą u dzieci ciężko o krytycyzm

- moi
- moderator
- Kontakt:
Teraz nie mogę zapytać, bo wybiera się na angielski. Ale nie omieszkam się skonsultować, jak wróci 
Żelki-larwy? Brzmi smakowicie
Pozdrawiam.m.

Żelki-larwy? Brzmi smakowicie

Pozdrawiam.m.