"połącz kropki w pentagramie"
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
"połącz kropki w pentagramie"
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,16684855.html
piszą, że ateizm promują... a przecież satanizm chyba nie jest ateizmem?
Ja już Latającego Potwora Spagetti wolę.
choć ideę oddzielenia państwa od kościoła pochwalam.
piszą, że ateizm promują... a przecież satanizm chyba nie jest ateizmem?
Ja już Latającego Potwora Spagetti wolę.
choć ideę oddzielenia państwa od kościoła pochwalam.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: "połącz kropki w pentagramie"
Nienormalne, że to dali dziecku. Jak dla mnie satanizm był zawsze wygłupem. Efektem bezradności i sprzeciwu na nauki kościoła. Ale jeśli są sataniści aż tacy to dziwne. Dziecko moim zdaniem nie powinno czegoś takiego do ręki dostać, ale może załapać się na satanizm, choć ja w tym wieku niczego nie interpretowałem. Głupia zabawa.
nic

Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2015 8:55 pm przez unreal, łącznie zmieniany 1 raz.
LaDopamina
-
- zaufany użytkownik
To się cieszę (subiektywnie).unreal pisze: Nie jestem satanistką. Prymitywny dualizm osobiście jest dla mnie śmieszny.
Jeśli pierwszy boski człowiek zerwał jabłko za pomocą Szatana, to był wolnym człowiekiem dopiero? Ciężko mi to zrozumieć, nawet na płaszczyźnie ogólnoludzkiej słucha się dobrych rodziców, by nie wyrządzić sobie krzywdy. Nie jest to wolność tylko głupota. Ja uważam ten stan boski poczęcia za metaforę.
Jeśli chodzi o przekaz medialny, to nie widzę w tym picia krwi i takie tam, bo to nie ma sensu. Nadal pozostaje to dla mnie buntem wobec nauk kościoła. Być może jak mówisz to ma to głębsze podłoże, tworzące światopogląd i wyznanie nawet.
Na pewno satanizm to nie ateizm.
nic
-
- bywalec
Dlatego głoszenie w szkołach jakichkolwiek religii, czy ideologii powinno być zakazane.
Już lepiej by było gdyby rodzice decydowali co chcą dzieciom przekazać w tej kwestii, zadaniem szkoły nie jest ułatwianie różnorakim religiom rekrutacji, a przekazywanie wiedzy z dziedzin naukowych.
Już lepiej by było gdyby rodzice decydowali co chcą dzieciom przekazać w tej kwestii, zadaniem szkoły nie jest ułatwianie różnorakim religiom rekrutacji, a przekazywanie wiedzy z dziedzin naukowych.
Właśnie o to chodzi. Wolna wola w wersji Boga - teoretycznie masz wolną wolę, ale jeśli się sprzeciwisz to będzie kara - to się nazywa szantaż.karuna pisze:
Jeśli pierwszy boski człowiek zerwał jabłko za pomocą Szatana, to był wolnym człowiekiem dopiero?
Pytanie tylko, czy Bóg miał zamiar być dobrym rodzicem...słucha się dobrych rodziców, by nie wyrządzić sobie krzywdy
"Ale z drzewa poznania dobra i zła nie wolno ci jeść, bo gdy tylko zjesz z niego na pewno umrzesz"
"Byle by tylko nie wyciągnął teraz ręki swej i nie zerwał owocu także z drzewa życia, i nie zjadł, a potem żył na wieki"
Ładnie to tak kłamać na samym początku historii?!?! Wcale nie mieliśmy żyć wiecznie mimo ślepego posłuszeństwa.
Księga Hioba - obraz psychopaty, robiącego dla zabawy zakład z Szatanem.
Historia zbawienia - poświęcenie Syna - albo nie taki wszechmocny, albo znów psychopatyczna pryncypialność.
Satanizm to nie tyle bunt wobec nauk kościoła, ale raczej alternatywne spojrzenie.
Sataniści uważają, że chrześcijaństwo było i jest religią niewolników (faktycznych - dawniej, czy mentalnych - obecnie) a nie każdy się w tej konwencji odnajduje.
Ostatnio zmieniony wt wrz 23, 2014 11:02 pm przez unreal, łącznie zmieniany 2 razy.
LaDopamina
-
- zaufany użytkownik
Mnie zastanawia, że są środowiska uważające wprost Chrześcijan, pod względem historii, jako barbarzyńców. Nie interesuję się historią i tak.
Syn Jego dał Ducha Świętego by nas zbawić, i dzięki temu możemy wybrać między dobrem a złem, a tak naprawdę to jesteśmy zbawieni. Nie czuję tego, dla mnie to była niestety psychoza jak się sam ochrzciłem. Ciągnęło mnie do wielkiej wspólnoty i ogólnego zrozumienia a spotkałem podziały i hipokryzję.
Satanizm to jakaś ignorancja. Człowiek myśli, że jeśli nie wierzy to musi wybrać przeciwność, czym jest szatan. Dla mnie to ograniczenie poglądu.
Nadal uważam, że z tej religii można wyciągnąć wiele dobrego.
Syn Jego dał Ducha Świętego by nas zbawić, i dzięki temu możemy wybrać między dobrem a złem, a tak naprawdę to jesteśmy zbawieni. Nie czuję tego, dla mnie to była niestety psychoza jak się sam ochrzciłem. Ciągnęło mnie do wielkiej wspólnoty i ogólnego zrozumienia a spotkałem podziały i hipokryzję.
Satanizm to jakaś ignorancja. Człowiek myśli, że jeśli nie wierzy to musi wybrać przeciwność, czym jest szatan. Dla mnie to ograniczenie poglądu.
Nadal uważam, że z tej religii można wyciągnąć wiele dobrego.
nic