Schizofrenia jest i jej nie ma.
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Schizofrenia jest i jej nie ma.
Głosy odzwierciedlają nasze zapamiętane słowa, które często mogliśmy wcześniej słyszeliśmy, lub których się boimy.
Więc, wcześniej mowa, później głosy.
Więc, wcześniej mowa, później głosy.
nic
Głosy nie są w stanie same układać melodii do tych słów, które same generują.
-
- zaufany użytkownik
Głosy to dodatkowy element. Układanką z puzzli jest ludzki umysł, głosy są nieznaczącym puzzlem.
nic
Umysł osoby chorej nie zachowuje ciągłości, więc jest jak puzzle w których są pogubione elementy.
Z jakiegoś powodu choroba wycina tę część mózgu która racjonalizuje światopogląd.
Z jakiegoś powodu choroba wycina tę część mózgu która racjonalizuje światopogląd.
-
- zaufany użytkownik
Lub ten światopogląd zmienia. Jak mówiłem na początku, nie uwierzę w podstawowy składnik umysłu, trwały. Wszystko jest nietrwałe. Jesteśmy chorzy jeśli ktoś tak mówi lub tak uważamy. Dysfunkcja konwencjonalna to inna sprawa.
Jak jest długa psychoza to jest to również ciągłość umysłu. Później jest stan popsychotyczny. To jest tak, zawsze jest zachowana ciągłość umysłu. Chociaż stan przed i po jest niezależny. Jest tylko tym stanem w danym momencie projekcji umysłu.
Jak jest długa psychoza to jest to również ciągłość umysłu. Później jest stan popsychotyczny. To jest tak, zawsze jest zachowana ciągłość umysłu. Chociaż stan przed i po jest niezależny. Jest tylko tym stanem w danym momencie projekcji umysłu.
nic
Jaka jest różnica pomiędzy trwałością a ciągłością?
-
- zaufany użytkownik
Trwałość ma stałą podstawę, jest niczym dusza, coś co się nie zmienia i podstawą nawet po śmierci. Jest to pogląd eternalny, eternalizm polega na trwałości. Coś co się nie zmienia. Czyli jeśli coś zrobiłem czy dany mechanizm się nie zmieni. Tak jak chmura jest nietrwała, bo będzie deszczem a późnej ją wypijemy jako herbatę.
Ciągłość to zmiana. Jednak każda zmiana ma przyczynę i skutek. Czyli przyczyna, która staje się skutkiem. Skutek znowu jest przyczyną.
Ciągłość to zmiana. Jednak każda zmiana ma przyczynę i skutek. Czyli przyczyna, która staje się skutkiem. Skutek znowu jest przyczyną.
nic
-
- zaufany użytkownik
Znudziłem się schizofrenią. Nie zaczynam nowej choroby, nie igram z umysłem, mózgiem. Musi być droga by uciec od tego bólu.
nic
Może w przyszłości powstanie technologia naprawy DNA jakimś rodzajem fal i będzie się dało naprawić schizofrenię.
-
- zaufany użytkownik
Schizofrenia jest nie do naprawienia tą metodą. Trzeba kochać ludzi, współczuć chorym, czy słońce czy księżyc cieszyć się z życia.
nic
Mam koncepcję jak to zrobić, ale to skomplikowane.
-
- zaufany użytkownik
Nie ma dróg na skróty. Tylko, że na czym polega korzeń Twojej choroby?
nic
http://kopalniawiedzy.pl/DNA-Luc-Montag ... acja,12284
DNA nie teleportuje się, ale jak doczytałem po angielsku teleportuje się jego wzorzec energetyczny.
Należałoby pobrać próbkę od osoby oświeconej, wrzucić na PCR i napromieniować takim DNA osobę chorą.
Nie wiem co jest korzeniem tej choroby, może brak możliwości rozwoju?
DNA nie teleportuje się, ale jak doczytałem po angielsku teleportuje się jego wzorzec energetyczny.
Należałoby pobrać próbkę od osoby oświeconej, wrzucić na PCR i napromieniować takim DNA osobę chorą.
Nie wiem co jest korzeniem tej choroby, może brak możliwości rozwoju?
-
- zaufany użytkownik
I jaki ma być efekt? Przecież do dziś nienaturalne metody nie działają.
Może podejść do tego naturalnie? Lecząc się ciszą i dobrym kontaktem ze społeczeństwem?
Może podejść do tego naturalnie? Lecząc się ciszą i dobrym kontaktem ze społeczeństwem?
nic
-
- zaufany użytkownik
Każdy posiada możliwości rozwoju. Z chwili na chwilę jest szansa zmiany. Tak można dostrzegać możliwości upływania czasu.
nic
-
- zaufany użytkownik
Czym lub kim jest ta oświecona osoba?Orzeł pisze: Należałoby pobrać próbkę od osoby oświeconej
nic
Znalezienie dobrego dawcy daleko wykracza poza moje kompetencje.