A jaki wysiłek fizyczny sprawiał Ci dużo przyjemności? Trzeba wybrać coś co lubimy.amigo pisze:Ale jak sie przelamac do tego sportu jak sie nie chce, ja jeszcze nie lubie za bardzo zadnego sportu i szybko sie mecze.Jedynie co to na spacery chodze.
Objawy negatywne- nic mi się nie chce- jak to zwalczać
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Objawy negatywne- nic mi się nie chce- jak to zwalczać
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- amigo
- zaufany użytkownik
Kiedys lubilem pilke nozna i koszykowke, ale teraz nie mam ochoty na te sporty.
.
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2014 11:35 am przez Niebieska, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej. U mnie na początku też była totalna niechęć i niemoc do wszystkiego. Z czasem jednak, po kilku latach od psychozy, wszystko wraca powoli do jako takiej normy. Mój znajomy, który też się leczy, po 3 latach wyszedł na prostą i odzyskał energię, chęci i zainteresowania. Chyba to jest kwestia czasu i faktycznie walki oraz samozaparcia i nie poddawania się. Małymi kroczkami do celu. Powodzenia.
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Mojej schizofrenii również towarzyszą objawy negatywne. Leczę się już 7 lat na początku dominowały u mnie objawy pozytywne, teraz też powracają, ale raczej jestem w remisji. W ostatnim czasie zauważyłam nasiloną niechęć do robienia czegokolwiek, anhedonia, depresja dodatkowo problemy z pamięcią i koncentracją. Mimo to funkcjonuje całkiem dobrze. Kończę studia, zaczynam kolejne, pracuję. Mimo to czuję że moje życie nie jest kompletne. Z leków biorę Zeldox i Seronil doraźnie Lexotan.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...