.

Moderator: moderatorzy

Gehenna
zaufany użytkownik

.

Post autor: Gehenna »

.
Ostatnio zmieniony śr sty 06, 2016 5:47 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 2 razy.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Re: hafty -blizny

Post autor: the end »

Czemu tak?

Mi przypomina psychozę moją pojęcie rozszarpanie emocje. Nie polecam.
nic
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Art brut był znany w sztuce nie od dziś. Wydaje mi się, że na te prace moga silnie reagować osoby, które same się tną.

http://www.artbrut.ch/fr/21070/collecti ... t-lausanne

Mnie to nie bierze, ale zaciekawił mnie fanpage Autorki na FB - znalazłam tam m.in. taki artykuł, który Autorka dołącza do swoich prac:

http://m.onet.pl/wiedza-swiat/nauka,wk4fw

Czyli mamy do czynienia ze sztuka zaangażowaną. To trochę zmienia postać rzeczy, bo ja lubię sztukę zaangażowaną.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

Wykonanie dla mnie jest słabe, rozumiesz czemu te blizny znajdują się w konkretnym miejscu? bo ja tu widzę kreski a haft są brzydkie .Nie twierdzę tutaj że ta osoba nie jest artystką tylko nie czuję tego póki co.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Znaczy się ja rozumiem chyba zamysł autorki . Każdy ma jakieś blizny -wady które go bolą . I ta jej praca opiera się głównie na pomyśle opisowym a nie na hafcie. Jakby jedno bez drugiego nie istnieje . Ale to dosyć proste jest moim zdaniem . Co do pojęcie sztuki to tylko moim zdaniem najprościej można by to ująć że sztuką jest zrobić coś pięknego , poruszającego , zastanawiającego . Co się komu podoba to w sumie kwesta gustu i innych jego poglądów.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Lub coś mądrego zrobić także można uznać za sztukę a im więcej elementów wyżej wymienionych ma coś stworzonego w sobie tym lepiej można powiedzieć często.
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

.
Ostatnio zmieniony śr sty 06, 2016 5:47 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

poruszająco np. to nie znaczy zaraz ładnie . Ale pewnie prawdziwa sztuka wielkich lotów znajdzie w sobie pare elementów a nie bazuje na 1 . Ale to takie dywagacje w sumie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „sztuka”