forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Dziś została udostępniona najnowsza wersja Linuxa Ubuntu oznaczona symbolem TT LTS 14.04.
Stworzyłem już sobie płytkę live DVD i postanowiłem po mału zapoznawać się z tym systemem
Ale nie obyło się bez problemów, tj z wyłączeniem systemu... po prostu nie chcę się wyłączyć komputer, czy ktoś z was miał może styczność z nową wersją ? i napotkał ten sam problem ??
My Way My Generation "Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." ... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
źle mnie zrozumiałeś Eden, potrafię znależć przycisk wyłączający system. Problem w tym, że po jego naciśnięciu system nie zamyka się... Wysuwa mi się tacka z płytą live DVD, wyciągam ją, zamykam szufladkę i na tym koniec. Żadne komendy nie działają mogę wpisywać cokolwiek i nie ma reakcji... Tu jest problem... bo komputer mimo rozpoczęcia sekwencji zamykania systemu nie kończy jej.
Masz jakiś pomysł na jego rozwiązanie ?
My Way My Generation "Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają." ... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
Eden pisze:A to ty używasz na razie bez instalacji - Live DVD. W moim starym komputerze można przytrzymać 3 sekundy przycisk Power na obudowie komputera - wymusza wyłączenie się komputera, bez względu na wszystko.
Wiesz u mnie też się da tak zrobić, nawet nie mając wyjścia już dwa razy tak zrobiłem, że wyłączyłem system trzymajac kilka sekund przycisk POWER. Tylko chciałem tego nie robić, bo to nie jest dobry sposób na normalne kończenie pracy systemu... Mam jeszcze Knoppixa i Przyjaznego Puchacza Live DVD i one kończą pracę normalnie. Nie ma znimi żadnego problemu, tylko ta najnowsza wersja coś taka problemowa...