Przyszłość ludzkości

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Przyszłość ludzkości

Post autor: Niemamnie »

Obrazek
Myślicie też, że jest aż tak źle?
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Re: Przyszłość ludzkości

Post autor: Unknown »

''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Fenrir
zarejestrowany użytkownik
Gadu-Gadu: 50331836

Post autor: Fenrir »

Przyszłość ludzkosći... tylko pod jakim względem?

Przecież pod względem moralnym wchodzimy coraz bardziej w bagno, patologia, narkomania stały się chlebem powszednim tego zepsutego świata, choć przecież ludzie zawsze byli zepsuci, ale przynajmniej było lepiej niż teraz. Cóż, człowiek najwidoczniej jest głupi z natury, a wielu ludzi nie pokonuje tej swojej natury.

Pod względem technologicznym, można z jednej strony powiedzieć, że jest dobrze - przecież mamy komputer, mamy pełno informacji, mamy komunikację, mamy dosłownie wszystko, ale czy ta technologia czasami też nie pogrąża człowieka? Przecież w medycynie idziemy coraz bardziej w chemię zamiast w naturę, internet jest świetnym narzędziem by ogłupić lub zniszczyć człowieka, a także znacznie wpłynąć na jego psychikę i świaodmość, komputer jest potrzebny, ale czy nas nie ogłupia? Przecież coraz częściej to komputer myśli za nas, a to chyba nie na tym miało polegać, czyż nie? Polecam głębszą refleksję na temat tego co powiedziałem.
Awatar użytkownika
Piotrmanowy-Nick
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: Usunięte

Post autor: Piotrmanowy-Nick »

Na pewno trudno prognozowac przyszlosc ludzkosci. Ja wolalbym sie nie wypowiadac bo nie mam zadnych madrych przemyslen na ten temat. Mozliwe ze cywilizacja chyli sie ku upadkowi.
Temat bardzo ciekawy, mam nadzieje ze jeszcze tu do niego wroce.
Najbardziej niezrozumiałe jest to, że w ogóle cokolwiek daje się zrozumieć - Albert Einstein w odniesieniu do Wszechświata
ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”