nadmierna aktywność sprzyja chorobie

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

piotr 84
bywalec

nadmierna aktywność sprzyja chorobie

Post autor: piotr 84 »

Tak jak w temacie od razu zaznacze że nie chodzi tutaj o aktywność spowodowaną chorobą czyli " nakręceniem " a że właśnie nagła zmiana trybu życia z nie aktywnego w nadmiernie aktywny może spowodować podobne objawy do choroby pisze tu z własnego doświadczenia postanowiłem wziąść się za siebie i przytyć tyle że nie na legata tak by bełzon wyszedł ( jak już kiedyś raz ) a z głową i tak przez dwa tygodnie chodziłem codziennie na wycieczki do biedronek tam by jadła nakupować biedronki mam troche dalej niż sklepy osiedlowe dymałem z reklamówami zakupów w domu ćwiczenia ogulnorozwojówka na początek pompki brzuszki przysiady i takie tam inne prostsze znalezione na you tube ale solidnie za to się wziołem zaczołem wpieprzać też odżywkę i węglowodany polatałem troche z kumplem po sklepach i sam pare razy do centrum chińskiego a i na ryby pocisłem w ostatnią niedziele w jedną stronę zawieziono mnie ale z powrotem wróciłem sam musiałem dymać naprawdę spory kawałek i pod sporą górke aha wczoraj jeszcze musiałem stanąć w kolejce w urzędzie pracy żeby zająć kolejke o około 4:40 by kogoś zarejestrować tak więc od niedzieli nie śpię godziny około dziesiątej chociaż zdaje sobie sprawę że ludzie zdrowi taki tryb życia dla nich jest normą ale nie dla mnie więc nakręcony przez siebie samego łykam drugą połówke tabletki i ide spać bo chce coś dla siebie zrobić nie głupieć nabrać tej mądrości wiekowej i ratować swój stan zdrowia psychicznego trzeźwym myśleniem bo uważam że tego myślenia można się nauczyć nabrać nawyku by siebie tonować a dropsy raczej wole traktować jak pomoc w zaśnięciu
przypomniał mi się przypadek pewnego chorego co to tak nagle postanowił rzucić palenie a jarał trzydzieści szlugów dziennie i kawy których też kilka wypijał u niego też wystąpiły objawy " sztucznej psychozy "

aha witam po jakiejś tam przerwie
Awatar użytkownika
Mickey
zaufany użytkownik
Status: pracuję

Re: nadmierna aktywność sprzyja chorobie

Post autor: Mickey »

ufff, używaj kropek.
piotr 84
bywalec

Re: nadmierna aktywność sprzyja chorobie

Post autor: piotr 84 »

kropek jeszcze bym umiał ale na pewno nie przecinków i tak klawiatura i ekran są lepsze od kartki i długopisu bo czasami nawet wyrazy mogę nie w tej kolejności ustawiać kiedyś moje wypracowania były pokreślone i stawiałem strzałki transportujące wyrazy to w przód to w tył
zdaje sobie sprawę że czasami mogę być nieczytelny
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”