Jak wyglada wasza wymarzona przyszlosc ?
Moderator: moderatorzy
Re: Jak wyglada wasza wymarzona przyszlosc ?
Wymarzona przyszłość?
Umrzeć nagle i bezboleśnie, a jednocześnie rodzina/znajomi nie cierpieli nadmiernie z tego powodu.
Umrzeć nagle i bezboleśnie, a jednocześnie rodzina/znajomi nie cierpieli nadmiernie z tego powodu.
-
- bywalec
Mamy identyczne marzenia.mono pisze:Wymarzona przyszłość?
-
- zaufany użytkownik
Ja będę bezdomna, więc nie mam przed sobą przyszłości.
Wymarzona przyszłość? Oby nie było gorzej! Tak jak jest może być. Chciałabym zachować status quo ale niestety życie przynosi coraz to nowe niemiłe niespodzianki...
Melisa
A oni jak?mono pisze:Wymarzona przyszłość?
Ściany nie mają uszu, sam stawiałem te mury.
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
W wymarzonej przyszłości znów będę brać tylko 200 mg Amisan (odpowiednik solianu) i będzie to dla mnie dawka wystarczająca, bez skutków ubocznych, takich jak napady panicznego lęku, oraz bez natrętnych myśli.
Bez lęku będę mogła wyjeżdżać na długie wycieczki z ludźmi z ŚDS, chodzić na długie spacery z Mamą i będę mogła prawie zapomnieć o tym, że w szpitalu wmawiali mi, że solian mi szkodzi.
Poza tym marzę o spokoju i stagnacji, abym znów czuła się dobrze, jak wówczas nim wpadłam na bardzo głupi pomysł i odstawiłam solian, przez co zaliczyłam nawrót i dwa kolejne pobyty w szpitalu.
Jeśli chodzi o daleką przyszłość, to marzę o tym, że w przyszłości wynajdą lek w tabletkach, który nie musi być codziennie przyjmowany... I będzie można np. zrobić sobie weekend bez leków.
Bez lęku będę mogła wyjeżdżać na długie wycieczki z ludźmi z ŚDS, chodzić na długie spacery z Mamą i będę mogła prawie zapomnieć o tym, że w szpitalu wmawiali mi, że solian mi szkodzi.
Poza tym marzę o spokoju i stagnacji, abym znów czuła się dobrze, jak wówczas nim wpadłam na bardzo głupi pomysł i odstawiłam solian, przez co zaliczyłam nawrót i dwa kolejne pobyty w szpitalu.
Jeśli chodzi o daleką przyszłość, to marzę o tym, że w przyszłości wynajdą lek w tabletkach, który nie musi być codziennie przyjmowany... I będzie można np. zrobić sobie weekend bez leków.

To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Siądę w fotelu, otworzę gazetę
Przeprowadzam się do trójmiasta, jestem niezależny finansowo i nie mam już problemów w kontaktach interpersonalnych, nie wstydzę się nikogo i nie krępuję się w rozmowie z ludźmi.
-
- zbanowany
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Mi sie duzo znaczacych w moim zyciu marzen spelnilo.Teraz mam nowe.Zostac artysta
Pracowac w ktorymś wydawnictwie komiksów.Robić to co lubie i jeszcze mieć kase za to.W obecnej pracy czuje,że życie jest za krótkie by tak żyć.A mówią,że nie mam zle,ze to dobra praca,kiedys byla moja wymarzona ale chce znowu o coś powalczyć i coś osiagnąć,bo mam potencjał.Życie mnie nauczyło,że w realne marzenie gdy się włoży wysiłek ono się spełni i jest wiara w nie.Moje prace się podobają prowadzacym warsztaty z grafiki artystycznej.Moja mama mówi,że powinnem pracować w komiksach.Znajomy,który jest znaczacym poetą w miescie gdy zobaczył na wystawie moje grafiki wróżył mi sławę gdy dodam do nich tekst i ,że nie odbiegają poziomem od pozostałych graficiarzy.Facet mojej mamy chcial tez miec tatuaz mojej grafiki.Pracując na moje nazwisko,teraz będę próbował sprzedać moje grafiki,które mam.Zobaczymy jak to się potoczy.Jak sprzedam będę miał ogromną satysfakcje i liczę,że mnie może ktoś zauważy.By pomóc temu marzeniu próbuję się dostać na warsztaty plastyczno-malarskie.Często rysuję i mi wychodzi to coraz lepiej.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Wymarzona przyszłość to taka kiedy cała ludzkość porzuci lemingizm i zajmie się drogą zrównoważonego rozwoju, gdzie każdy będzie miał czas czytać książki, większość pracy będą wykonywały maszyny.
Literatura rozwija ducha w człowieku.
Literatura rozwija ducha w człowieku.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- amigo
- zaufany użytkownik
Nie miec nawrotow choroby,dobrze funkcjonwac na lekach, spelnaic wole Boza oraz zebym mial spokoj i jak najmniej stresow.
na wiosne bronie prace magisterska i dostaje sie na konserwacje zabytkow na ASP...
fajnie by bylo
fajnie by bylo

- Catastrophique
- bywalec
Jestem zdrowy. Bez obaw, niepokoju, normalnie żyjący w społeczeństwie, pracujący, mający przyjaciół, znajomych, dziewczynę itd. Udaje mi się też powoli spełniać cele i marzenia, bez kłód jakie rzuca mi pod nogi schiza.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"

Morał z dzisiejszego przystanku Alaska to chyba "nie planować".
Maggie co 15 lat pisała list do siebie za lat 15. Tym razem postanowiła dać sobie wolność.
Uwaga z marzeniami, bo się spełniają, zwłaszcza najchętniej te podświadome.
Ciekawy wykład o celach.
Maggie co 15 lat pisała list do siebie za lat 15. Tym razem postanowiła dać sobie wolność.
Uwaga z marzeniami, bo się spełniają, zwłaszcza najchętniej te podświadome.
Ciekawy wykład o celach.
POWODZENIA!!!! ;*sophie pisze:na wiosne bronie prace magisterska i dostaje sie na konserwacje zabytkow na ASP...
fajnie by bylo
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Moja wymarzona przyszłość jest już dzisiaj. Czyli jestem sobą, cieszę się z najdrobniejszych rzeczy, dostrzegam piękno.

No ładnie powiedziane. Ja w zasadzie mogłabym też tak powiedzieć, nie mam już marzeń, osiągnęłam względny spokój a dla mnie to jest chyba najważniejsze.
Człowiek ma żal do człowieka, a życie jak osioł ucieka.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Pain makes people change.
Zobaczysz, jeszcze przejdę Ci dzisiaj przez myśl.
Moje wymarzona przyszłość to odizolowanie się wreszcie kompletne od ludzi, którzy cokolwiek wiedzą o mojej historii chorobowej.
No, może z wyjątkiem miłych ludzi z tego naszego forum.
Za dużo razy dostawałem niewinnie uprzedzeniami.
No, może z wyjątkiem miłych ludzi z tego naszego forum.
Za dużo razy dostawałem niewinnie uprzedzeniami.