Głosy

Moderator: moderatorzy

shadowman
bywalec

Głosy

Post autor: shadowman »

Czy głosy muszą przybierać formę zrozumiałych zdań, wyrazów, czy mogą to być niezrozumiałe podszepty?
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Re: Głosy

Post autor: jojo »

Jak miałam omamy słuchowe, to też słyszałam niezrozumiałe szepty- damskie lub męskie. Przeważnie słyszałam albo pojedyncze słowa, albo całe frazy. Raz słyszałam szlochanie...

Teraz z rzadka coś słyszę, na ogół w nocy, jak idę spać, ale na szczęście te głosy są niezrozumiałe. Do tego stopnia, że nie mogę ich uznać za typowe omamy słuchowe.

Zresztą się w nie nie wsłuchuję- to pomaga.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
shadowman
bywalec

Post autor: shadowman »

jojo pisze:Jak miałam omamy słuchowe, to też słyszałam niezrozumiałe szepty- damskie lub męskie. Przeważnie słyszałam albo pojedyncze słowa, albo całe frazy. Raz słyszałam szlochanie...

Teraz z rzadka coś słyszę, na ogół w nocy, jak idę spać, ale na szczęście te głosy są niezrozumiałe. Do tego stopnia, że nie mogę ich uznać za typowe omamy słuchowe.

Zresztą się w nie nie wsłuchuję- to pomaga.
ja miałem tak samo w nocy spałem z włączonym tv
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
mar
zarejestrowany użytkownik

Post autor: mar »

Moje głosy zawsze były i są wyraźne potrafiły mówić całymi zdaniami.
Awatar użytkownika
Spokojny80
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 38754286

Post autor: Spokojny80 »

U mnie z głosami jest różnie,czasami słyszę szepty,pojedyncze słowa, a czasami całe zdania.Moje głosy nasilają się co zauważyłem gdy jestem przemęczony np. pracą.
Michal
eerie

Post autor: eerie »

Dla wnikliwych (jest też o głosach):
jblazys
bywalec

Post autor: jblazys »

:auto-ambulance: czepty zazwyszaj głowie wystopują a stego co ja wiem niepowiedział że dziewk płynący tv to czept lesz dzwiek o ile tym niemapinipulujerz wśrud nas
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Post autor: Francesco »

Oto dlaczego niektórzy z nas mogą słyszeć niewiadomego źródła głosy...
Obrazek
Różnimy się budową kanału usznego i kosteczek. Każda rasa człowieka ma nieco inny kształt głowy. Jest to własność rasy. Niektórzy dzięki temu mogą słyszeć wyższe dźwięki...(neandertalis) możemy cierpieć na mizofonie, a także odbierać fale radiowe nieznanego źródła (w postaci głosów, muzyki nieznanego pochodzenia). Z tego co wiem urządzenia do przesyłania "myśli" były już kreowane przez laboratorantów i to już bardzo dawno temu. Ale także tacy ludzie są bardziej muzyczni.

Z fizjonomii to mniejsze uszy, węższy kanał. Zupełnie inne i mniejsze ucho wewnętrzne.
Słyszenie tylu dźwięków może wpływać troszkę negatywnie na koncentrację, szczególnie w dużym mieście (telewizor, radio szczególnie).
Ogólnie zwiększona percepcja...

PS Sami też wysyłamy najróżniejszego rodzaju fale, telepaci i takie ram na poziomie serduszka;)) A zwiększona percepcja w naszym wypadku powoduje, że odczuwamy więcej niż inni.... ale oni nas nie rozumieją..
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
bogdan
zaufany użytkownik

Post autor: bogdan »

Twoja teoria nijak nie ma sie do rzeczywistosci. Glosy wg nauki moga byc spowodowane nieprawidlowym przekaznictwem miedzy rejonami mozgu odpowiedzialnymi za jezyk. Nie pamietam dokladnie szczegolow, ale nie ma to nic wspolnego z fizyczna budowa uszu czy wyczuleniem na wysokosci dzwiekow. Chodzi o to, ze iluzja jest wytwarzana przez sam mozg, to znaczy kiedy tresci wydostaja sie z podswiadomosci do swiadomosci w dosc niepohamowany sposob i do tego sa werbalizowane. Co w sumie i tak nie wyjasnia przyczyn dlaczego tak sie dzieje i chyba tym bardziej tajemnicze to pozostaje. No, ale ja jestem typem wiecznie dazacym do rozwiazania zagadki natury swiadomosci i umyslu...

Wracajac do glosow - tak, moga byc wszelakie. Czasem demoniczne syczenie, sapanie, 1 glos, wiele glosow, kobiety, mezczyzni, bliscy, zmarli, niespodziewane dzwieki, szmery, stukniecia, wibracje i dzwonienie itd.
We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
weronika26

Post autor: weronika26 »

powiedzcie,mi szczerze czy te głosy mogą mówic prawde? czy jak mówia zle to zyciu jest inaczej powiedzcie mi jak to działa?
Awatar użytkownika
sheche
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 67364081

Post autor: sheche »

moje głosy piep....ły głupoty ale wywoływały lęki, teraz bardzo rzadko je słyszę odkąd biorę klozapol
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Ostatnio powróciły mi omamy słuchowe rzekome... Jak dotąd z dwa razy powiedziały wyraźnie całe frazy, tak to słyszałam pojedyncze słowa... Dziś rano, po przebudzeniu nic nie słyszałam, więc możliwe, że nastąpi poprawa- normalnie mam hipnagogi, które kiedyś błędnie brałam za omamy słuchowe...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „głosy”