forum dla osób dotkniętych schizofrenią, ich rodzin oraz zainteresowanych ''Dla człowieka nie tylko świat otaczający jest zagadką, jest on nią sam dla siebie. I z obu tajemnic bardziej dręczącą wydaje się ta druga.'' Antoni Kępiński
Ja kiedyś byłam na spotkaniu młodzieży organizowanym przez Taize, bardzo fajnie było I większość dnia sobie śpiewaliśmy takie krótkie powtarzalne refreny
Też myślę, że nie ma co rozmawiać o swojej wierze na forum publicznym; że lepiej rozmawiać o tym w gronie ludzi dobrze znanych, zaufanych. Bo zawsze znajdzie się ktoś, kto podważy twoje wierzenia.
o fajnie, że jest taki temat. Mam swoje perełki. Np.
''O pięknośći niestworzona''.
Deus Meus ''Jezus Chrystus moim Panem jest''.
2TM 2,3 - ''Stabat Mater''.
Pneuma - ''Ojcze nasz''.
I zagraniczne tez są świetne np.
Michael Talbot
Misty Edwards - My soul cry
Jesus Culture
Catherine Mullins
jestem osobą wierzącą, ale nie każda pieśń religijna mnie zachwyca. Kościelne piosenki są śpiewane jakoś smętnie chodź czasem jakiś staruszek wybija się . Podobają mi się pieśni rekolekcyjne śpiewane oczywiśćie przez młodzież.
Zawsze lubiłam chodzić na rekolekcje. Teraz zostają mi te dla ludzi dorosłych na które przychodzą osoby w przedziale wieku 40-70.
Niektóre piosenki kościelne są piękne (bo pisane z miłością i o miłości). Nie pamiętam tytułów, ale szczególnie podobały mi się "Panie dobry jak chleb", "Pan Jezus już się zbliża" i "Wszystko Tobie oddać pragnę ". Ta ostatnia jest w anglojęzycznej wersji, IMHO bardzo dobrej:
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"