Obłudni ludzie protestują

miejsce na dowolną inną dyskusję nie dotyczącą schizofrenii

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Obłudni ludzie protestują

Post autor: Wspaniale »

Rzecz dotyczy faktu pewnej oferty mięsnej. W Niemczech sieć handlowa wprowadziła do sprzedaży całe sztuki prosiaków, uprzednio ubite i zafoliowane. Ludzie się oburzają, że to straszne, okrutne, nieludzkie - mówią to też ci, co na co dzień raczą się mięsem z tych zwierząt. Żrą kotlety schabowe, mielone, nóżki, wszystko. Ludzie obłudni przyzwyczaili się do tego, że schaboszczaka kupuje się w pociętych plastrach, a samo mięso bierze się z drukarki 3D czy jakoś tak.

Byłam Waszą wierną klientką i dużo zostawiałam pieniędzy w sklepie, ale sprzedaż małych martwych świnek to porażka! Nigdy więcej, choćbym przymierała głodem, nic u Was nie kupię i moi znajomi też mają takie zdanie" - napisała Ewa. Joanna dodaje: Ciekawe, co się robi w głowach dzieci, które patrzą na takie prosiaczki w sklepie... Nie macie za nic wyczucia i empatii. I te kolorowe papryczki w tle na waszym profilu - co za skrajność - czemu nie wrzucicie prosiaczka?!?! Kiepsko by to wyglądało prawda? Jestem oburzona, zniesmaczona. Zbulwersowana. Wstyd.

Aż się przypomina reklama parówek, co to dzieci uwielbiają
na śniadanie, na obiad, na kolacje pożerać. Mniej obłudy!!!
Amerykańce w jakimś sondażu pytani o pochodzenie kotletów przekonani byli, że rośnie ono na drzewach lub jakoś tak, ale żeby od żywych zwierząt? Nie, to jakieś bujdy. W Europie ludzie nie są tak głupi, ale zwyrodniała Europa dążąca do poprawnej polityczności odrzuca prawdę, chce mamić kłamstwem. Żrące dziecko mięso innego stworzenia to taki słodki widok.... Ale żeby zaraz to dziecko miało wiedzieć, że mięsko bierze się z mordowania innych zwierząt? Co to, to nie!

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,14774621.html
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Re: Obłudni ludzie protestują

Post autor: Ralf »

Myślę że zbyt duże masz oburzenie? Jesteś wegetarianinem? Lub veganem?

Takie życie. Ludzie lubią piękność we wszystkim. I jak zobaczyli całego prosiaka to był szok. Myślę ze to nie jest obłuda tylko słaba wyobraźnia wylewa się z tych postów... porażka mimo wszystko. ;)
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Tu chodzi o hipokryzję mięsożerców. Skutkiem jedzenia mięsa jest hodowanie (najczęściej) i zabijanie zwierząt. Oburzanie się, że mięsożerne dzieciaczki zobaczą nie tylko soczystego schaboszczaka na talerzu, ale też całość tego, z czego uprzednio został wykrojony ten kawałek mięsa jest szczytem zakłamania. Tu jest sedno - hipokryzja. Ta sama obłuda ma miejsce w przypadku kobiet zwolenniczek aborcji, oburzających się na publikowanie i eksponowanie "abortowanych płodów" jako mogących wywołać "traumę" u dzieci. Oczywiście chodzi tutaj o co innego - te zdjęcia obnażają, jak wygląda taki "płód" - rozerwane małe ciało dziecka, jedna rączka wyrwana, druga urżnięta, główka zmiażdżona to obrazy, które dużo mocniej działają na wyobraźnię pokazując prawdziwe oblicze kobiet nawołujących "do prawa do swojego brzucha", twierdzących, że płód to zlepek komórek. Dzieci zgodnie z prawem w Europie morduje się do 3 miesiąca ciąży, a w Danii chyba nawet do 6 miesiąca. Mordowano by do końca ciąży, gdyby to nie stanowiło sporego zagrożenia dla mordującej.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

Makaron (Salydus) do każdego tematu musisz wkręcić złe kobiety. Jak pukać to fajnie, a tak to złe, wstrętne babska. Mam nadzieję, że kiedyś jakąś zapłodnisz i będziesz się mógł wykazać jako ojciec. :)
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

jesteś przeciw aborcji? Bo ja jestem za w określony przypadkach. To jak to opisałeś nie ma miejsca. Zarodek do 3 miesiąca ciąży nie jest jeszcze człowiekiem... chociaż nie chce za wiele pisać bo nie mam dużej wiedzy na ten temat.

Ja uważam ze najważniejsze jest zdrowie matki.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Ralf pisze:jesteś przeciw aborcji?
Tak, jestem przeciwnikiem aborcji z innych przyczyn niż realne zdrowotne, takie
jak zagrożone (realnie) życie lub zdrowie matki. Jestem zwolennikiem aborcji zdeformowanych czy z dotkniętych ciężkimi chorobami płodów. Natomiast jestem przeciwnikiem aborcji dziecka, które powstało w wyniku gwałtu, bo tak jakby wstać i pójść z tasakiem na plac zabaw i zabić pierwsze z brzegu niewinne dziecko za to, że ktoś inny zrobił tobie krzywdę.
Awatar użytkownika
Mickey
zaufany użytkownik
Status: pracuję

Post autor: Mickey »

Makaron pisze:
Ralf pisze:jesteś przeciw aborcji?
Tak, jestem przeciwnikiem aborcji z innych przyczyn niż realne zdrowotne, takie
jak zagrożone (realnie) życie lub zdrowie matki. Jestem zwolennikiem aborcji zdeformowanych czy z dotkniętych ciężkimi chorobami płodów. Natomiast jestem przeciwnikiem aborcji dziecka, które powstało w wyniku gwałtu, bo tak jakby wstać i pójść z tasakiem na plac zabaw i zabić pierwsze z brzegu niewinne dziecko za to, że ktoś inny zrobił tobie krzywdę.
Myślę że brakuje ci empatii w stosunku do zgwałconych kobiet. Jak myślisz jak musi się czuć zgwałcona dziwczyna która musiałaby nosić taką ciążę a potem urodzić dziecko?
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

Była już taka dyskusja.
viewtopic.php?f=72&t=11027
cezary123
zaufany użytkownik

Makaron pisze: W Niemczech sieć handlowa wprowadziła do sprzedaży całe sztuki prosiaków, uprzednio ubite i zafoliowane.

Ciekawe, co się robi w głowach dzieci, które patrzą na takie prosiaczki w sklepie...
Zostają wegetarianami :)

Ja będąc dzieckiem widziałem prosiaczki żywe i zarzynane i raczej nie robiło to na mnie większego wrażenia. Mieszkam na wsi.
Wrażliwość i świadomość tego co się dzieje pojawiła się dopiero jak dorosłem. Dzieci akceptują wszystko jak leci.
cezary123
zaufany użytkownik

A propos aborcji. Do uznania, że w brzuchu jest druga osoba, która może istnieć tylko w tym jednym życiu jako człowiek taki jak my, bo inaczej nastąpi śmierć kogoś, też trzeba dorosnąć.
To wcale nie jest takie oczywiste jeżeli ktoś ma dziecinne spojrzenie na świat ( i na płód).
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Mickey pisze:Jak myślisz jak musi się czuć zgwałcona dziwczyna która musiałaby nosić taką ciążę a potem urodzić dziecko?
To pomyśl sobie, co czuje takie dziecko w brzuchu, które jest rozrywane. Nieprawdą jest, co twierdzą, że "płód nic nie czuje". Zwierzęta do niedawna też nic nie czuły, dlatego można było je tłuc, zabijać, mam na myśli psy, koty itd. Bo tylko człowiek może czuć, taka ludzka próżność bytu stworzonego na podobieństwo boże. Oczywistym jest, że organizm żywy czuje, kiedy zadaje mu się ból. Czytałem wyznania lekarza dokonującego takie zabiegi, że dziecko w trakcie ucieka w głąb, kiedy próbuje się chwycić je tymi szczypcami. Na próbę wbij sobie igłę pod paznokieć i powiedz, że nic czujesz. Empatii do chcących mordować i mordujących nie mam. Wychowywać dziecka zgwałconej nikt nie każe.
Awatar użytkownika
Ralf
zaufany użytkownik

Makaron pisze: rozrywane.
:shock:

no bez przesady...
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Ralf pisze:
Makaron pisze: rozrywane.
:shock:

no bez przesady...
A ty myślisz, że jak te dzieci są usuwane z macicy? Zaklęciem? I tak ulatują jak duszki w niebyt?

Pierwszy film - no fiction! - jak to wygląda! http://www.dnatube.com/video/9141/Surgi ... rom-uterus
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

@cezary123 trzeba dorosnąć* aby zrozumieć, że prawa, zdrowie i życie człowieka są ponad embrionami oraz zwierzętami hodowanymi dla mięsa z artykułu...

*wyzdrowieć z tak chorych przekonań - czego wszystkim pseudomoralizatorom (tym, którzy mają urojenia, iż są wszechwiedzący i wydaje im się, że mają prawo wpieprzać się w czyjeś życie i oceniać czyjeś decyzje) na tym forum życzę. ;]
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Amber
bywalec

Post autor: Amber »

Zadziwiające jak dyskusja o aborcji rozkręciła was, facetów. Niby nikt nie broni wypowiadać się w tej sprawie kobietom, ale tak się jakoś zawsze dziwnie składa, że najgłośniej argumentuje płeć-jak by tu rzec-przez naturę odsunięta do innych nieco zadań.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Amber pisze:Zadziwiające jak dyskusja o aborcji rozkręciła was, facetów.
Bo widzisz - dziecko powstaje z połączenia kobiety i mężczyzny. Kiedy kobieta zabija swoje dziecko, zabija też JEGO dziecko. Żyjemy w świecie przemocy, w którym kobieta może zamordować dziecko mającego ojca, a on nie może z tym nic zrobić. Co to za ojciec, który nie broni swojego dziecka przed skrzywdzeniem go?
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Makaron pisze:
?
Budzi moją odrazę, gdy widzę panów, którzy dostają wzwodu moralnego, wchodząc w rolę dysponentów ciała kobiety i nakaźników heroizmu."
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Schizo pisze:
Makaron pisze:
?
Budzi moją odrazę, gdy widzę panów, którzy dostają wzwodu moralnego, wchodząc w rolę dysponentów ciała kobiety i nakaźników heroizmu."
Nawet nie będę pisał, co czuję w stosunku do kobiet mordujących dzieci i tych, które uważają to za coś słusznego...
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Makaron pisze:no fiction! - jak to wygląda!
"Podobno smakuje jak… najlepszej jakości polędwica wołowa." - samiec po zjedzeniu steku z łożyska http://www.papilot.pl/wydarzenia/14188/ ... olowa.html Podobno w Chinach wierzą, że jedzenie ludzkich płodów sprzyja długowieczności i poprawia sprawność seksualną (jakoś mi się skojarzyło, to jest wręcz "kujące w oczy")...

cezary123
zaufany użytkownik

Schizo pisze:że prawa, zdrowie i życie człowieka są ponad embrionami oraz zwierzętami hodowanymi dla mięsa z artykułu...
Prawo człowieka dostaje ten, komu przypadkowo uda się wcześniej szczęśliwie urodzić na tym świecie.
Niech kobiety, które zabiły swoje córki cieszą się, że nie stało się na odwrót. ( gdyby kolejność zaistnienia dusz była odwrotna)
Jeżeli zabiły swoich synów to tym bardziej obrzydliwe, bo mężczyźni nie mieliby nawet szansy tak zdecydować o swoich matkach. Stąd mężczyźni są z natury niewinni w tej kwestii i mają prawo bronić nienarodzonych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „inne”