przejście z klozapolu na inny lek
Moderator: moderatorzy
- piotrekk
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
przejście z klozapolu na inny lek
Chciałbym zapytac, czy ktoś z Państwa brał klozapol i potem przeszedł na inny lek. Pytam dlatego, bo słyszałem, że po klozapolu trudno ustawić inne leczenie. Proszę o odpowiedzi.
nie jesteś sam
czasami tylko zdaje się że znika cały świat
czasami tylko zdaje się że znika cały świat
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Re: przejście z klozapolu na inny lek
Ja przeszedłem z klozapolu na zyprexe i było tylko gorzej. Z klozapolem jest tak że jeśli dobrze działa na klienta to wtedy przejście na inny lek może być problematyczne, bo ten drugi lek przeważnie nie chce działać. Ale tylko w sytuacji kiedy klozapol był w miare dobrze tolerowany.
ja bede przechodzila na inny lek najprawdopodobniej solian mozliwe tez ze flupentixol. Czytalam ze jak klozapina dzila dobrze to raczej przechodzi sie na lek starej generacji , ale zanim go zmienie to chce sprobowac solian. Napisze jak mi poszlo.
Jak to? tzn. ze jak bede brac klozapine to inny lek juz pozniej nie podziala????
A czy mozna klozapine laczyc z np. z olanzapina?
Ja biorę klozapol ale on może powodować wzrost cukru we krwi co może prowadzić do cukrzycy a wyniki z badań które robię co miesiąc są nie za dobre i możliwe że lekarz przepisze mi inny lek tylko jestem ciekaw jaki,
aktualnie biorę klozapol serdolekt depakine i lamotrix
aktualnie biorę klozapol serdolekt depakine i lamotrix