ewolucja w postrzeganiu i odbieraniu muzyki
Moderator: moderatorzy
- kwazar
- zaufany użytkownik
- Status: student
ewolucja w postrzeganiu i odbieraniu muzyki
Hej,
tak jak w temacie jestem zainteresowany czy ktoś inny przeżył coś podobnego. U mnie sprawa co do odbierania muzyki nie jest taka prosta. Lubię klasykę i odrobinę muzyki poważnej, przede wszystkim utwory fortepianowe. Jednak moją miłością jest elektronika, jej najcięższe i najszybsze podgatunki. Obecnie słucham breakcore'u, noisecore'u, speedcore'u aż po noise i harsh noise. Dla większości ludzi to po prostu nieopisany hałas, zwłaszcza te dwa ostatnie. Nie zacząłem słuchać takiej muzyki od razu, rozwijała się we mnie chęć mocniejszych doznań. Można powiedzieć, że przechodziłem przez elektronike stopniowo, szukając caly czas czegos "bardziej". Ostatnio dotarłem do harsh noise'u, przestałem w nim widziec tylko szum i hałas, dostrzegam uczucia.. ciekawe co będzie poźniej?
tak jak w temacie jestem zainteresowany czy ktoś inny przeżył coś podobnego. U mnie sprawa co do odbierania muzyki nie jest taka prosta. Lubię klasykę i odrobinę muzyki poważnej, przede wszystkim utwory fortepianowe. Jednak moją miłością jest elektronika, jej najcięższe i najszybsze podgatunki. Obecnie słucham breakcore'u, noisecore'u, speedcore'u aż po noise i harsh noise. Dla większości ludzi to po prostu nieopisany hałas, zwłaszcza te dwa ostatnie. Nie zacząłem słuchać takiej muzyki od razu, rozwijała się we mnie chęć mocniejszych doznań. Można powiedzieć, że przechodziłem przez elektronike stopniowo, szukając caly czas czegos "bardziej". Ostatnio dotarłem do harsh noise'u, przestałem w nim widziec tylko szum i hałas, dostrzegam uczucia.. ciekawe co będzie poźniej?
poszukuję sensu w niedorzecznym Wszechświecie
Re: ewolucja w postrzeganiu i odbieraniu muzyki
Może extratone?kwazar pisze:ciekawe co będzie poźniej?
Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Chyba to dość naturalny proces, że człowiek wraz z dojrzewaniem nabiera smaku i wrażliwości na inne rodzaje muzyki. A co to ma wspólnego z chorobą - moim zdaniem nic.
Bo muzyka nigdy nie ma nic wspólnego z chorobą, jest dobra sama w sobie, dla wielu jest szansą na normalne życie i trochę radości
W ogóle po co powstał dział Muzyka na Forum, chyba nie po to żeby tutaj rozmawiać o chorobach
Powinniśmy tutaj właśnie gadać o normalności, by poczuć się lepiej 

Muzyka, dźwięki są skarbem. Lubię śpiew poranny ptaków za oknem, nienawidzę szczekania. Muzyki słucham każdej niemal w zależności od nastroju. Muzyka gra we mnie powodując uniesienia. Dobieram muzykę intuicyjnie, kiedy to się dzieje. Niekiedy pragnę być głuchym, by nie cierpieć tych hałasów. Miałbym jednak jako głuchy problemy w powszednim życiu.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ale przecież @ kwazar nie pisał nigdzie o chorobiezbyszek pisze: A co to ma wspólnego z chorobą - moim zdaniem nic.

Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Lecz umieścił w dziale o chorobie i w pierwszej chwili wyglądało na to, że chodzi mu o jakieś specjalne odczucia w kontekście schizofrenii.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Rozumiem, że ten post został przeniesiony do tego działu? Ok.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
the formless."
the formless."