poszukuję znajomości

Uwaga: Ten dział jest widoczny w całym internecie. Ogłoszenia niewidoczne dla googla proszę umieszczać w podobnym dziale w "dla zarejestrowanych".

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
domik
zaufany użytkownik

poszukuję znajomości

Post autor: domik »

Witam, właśnie zarejestrowałem się na tym forum (często je anonimowo przeglądam) i pewnie dość śmiało sobie poczynam :).
Postanowiłem dać tego posta.

Jak w temacie jednak z naciskiem: poszukuję nowych przyjaźni. Oczywiście jestem osobą samotną i jeśli poznam wartościową kobietę to nie wiem, czym to się skończy - wszystko jest możliwe. :)

Trochę o sobie: Mam już 40 lat (niestety), mieszkam w okolicach Trójmiasta (na wsi, też niestety). Podobno jestem wartościowym człowiekiem, po studiach. Interesuję się w zasadzie wszystkim, co jest ciekawe i nieznane szerszej publiczności: począwszy od polityki przez spiski do NWO. Lubię również fantastykę - zarówno gry jak i książki lub filmy, swego czasu pasjonowałem się literaturą sensacyjną oraz szpiegowską. Jestem wielkim fanem komputerów i dużo o nich wiem - programuję czasem w VBA i Basicu. Zajmuję się również komponowaniem muzyki - jest to czysto amatorska pasja, realizowana w całości na komputerze, która daje mi sporo frajdy. Styl muzyki: szeroko rozumiana elektronika.

Jeśli chodzi o zdrowie to nie narzekam, jednak zachorowałem na studiach. Mówią, że dobrze sobie z tym radzę ale różnie bywa.
Z racji wykonywanej do tej pory pracy mam mały kontakt z ludźmi, dlatego zdecydowałem się właśnie dać tego posta.

Poszukuję nowych znajomości - mam na myśli przyjaźnie oraz, być może, kogoś bliskiego (tego jednak nie wiem).

Preferuję kontakt przez GG, mój numer to >> podam na priv

Jeśli ktoś ma ochotę się odezwać to będzie mi miło. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw wrz 19, 2013 10:09 am przez domik, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Feniks303
zaufany użytkownik

Re: poszukuję znajomości

Post autor: Feniks303 »

jakiego oprogramowania używasz do komponowania?
domik
zaufany użytkownik

Cześć :)

Dziękuję za zainteresowanie :)

Mam całą listę softu: aktualnie moim głównym edytorem jest Cubase 7, wspieram go pakietem komplete Native Instruments (z czego interesują mnie siłą rzeczy syntezatory, jak Reaktor czy Absynth), korzystam też z Reasona 7 z kilkoma wtyczkami i sporym bankiem zewnętrznych bibliotek. Ponadto bawię się też: Rebirthem, Recycle oraz Renoise.....

Czasem zapuszczę jakiś dodatkowy darmowy soft do pętli... Jednak to sporadyczne przypadki....

Swego czasu chwaliłem Extreme Sample Converter, jednak ten program na razie nie jest aktualizowany, natomiast obecnie mam obsługę VST, co wyeliminowało konieczność używania tego softu do importu sampli VSTi do Reasona...

Lubię dzielić się wiedzą (jeśli jakąś posiadam!), więc chętnie pomogę, jeśli masz jakiś problem.

Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Post autor: Roland89 »

Słuchaj a próbowałeś Abletona Live, świetnie szlifuje kreatywność, jest wręcz stworzony dla nas .
Masz takie cos jak AKAI MPC lub korzystasz może z jakichś sekwencerów sprzętowych ??

CZy raczej omijasz drogę analogową ??

Masz przeprowadzona adaptacje akustyczną, czy jesteś zwolennikiem miksu na słuchawkach, i sprawdzasz potem na różnych nośnikach jak to brzmi ??

Szukasz tak jak ja wokalistki ??

Pozdrawiam Roland i życze sukcesów . :mrgreen:
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
domik
zaufany użytkownik

Nie wiem jak Feniks ale sam mam podejście typowo programowe.

Ze sprzętów nie posiadam nic poza klawiaturą MIDI, Nocturnem oraz nanopadem. Myślałem nad zakupem Maschine ale to tylko z uwagi na dołączone oprogramowanie. Nigdy więc z takich maszyn nie korzystałem.... Analogową drogę omijam, bo wygodniej jest bawić się wyłącznie na kompie, i dużo taniej....

Jestem amatorem, nie robiłem adaptacji akustycznej, używam starej wieży sony o zadowalającej jakości dźwięku, podłączonej do esi maya 44 + na usb....
Nawet masteringu robić dobrze nie potrafię :), brzmienie sprawdzam na głośnikach w .. samochodzie.

Przed zakupem cubase myślałem nad abletonem, ściągnąłem demo i wybrałem ten pierwszy soft. Przez długi czas siedziałem na Reasonie od wersji 2.5. Począwszy od recorda ten program doskonale współpracuje z komputerami o większej liczbie monitorów (mam 3) i wybór Cubase podyktowany był tym kryterium - Ableton tego nie potrafił....
... co nie znaczy, że jest kiepski - to potężne narzędzie lecz potrzebowałem czegoś, co wykorzysta więcej monitorów....

Słuchałem muzy Feniksa, podobała mi się - sam staram się tworzyć w podobnych klimatach jednak wychodzi mi new age :)

Teraz przeszukam forum za Twoimi kawałkami Roland :)

Szukałem kiedyś wokalistki, znalazłem ale jakoś rozeszło się to wszystko po kościach.....
Więc w sumie jak ktoś umie śpiewać to niech pisze :)
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

Pełen pozytyw, trzeba sobie radzić . :D
Dużo osób mówi, że bez adaptacji nie zaczynaj robić muzyki, ja jednak zrobiłem mikroadaptację tylko, a większość miksu robie na bardzo dobrych słuchawkach Sony za 2000 zł .
Niestety dzisiaj adaptacja w małym pokoiku jest bardzo uciążliwa .

Miks sprawdzam wszędzie gdzie się da, mam zamiar niektóre kawałki przesłać do prezenterów radiowych aby ocenili czy brzmi już chociaż półprofesjonalnie i dobrze dryga na głosnikach .

Widze, że piszesz stylem muzycznym co bardzo się chwali w naszych chorobach .

Niestety w internecie nie znajdziesz moich kawałków . :mrgreen:

Posiadam klawiature sterującą, ale mam na tyle silne łapy, że uszkodziłem klawisze .
Szukam na chwile obecną ulepszoną wersję klawiatury sterujacej Rolanda, dokładnie Roland A-88 .

A teraz życze Ci powodzenia nie tylko na drodze muzycznej .

Pozdrawiam Roland i pozdrawiam moje rejony no .
Kocur Roland - smukły, podąża własnymi ścieżkami, przywiązuje się do miejsca jak i do ludzi, nocny drapieżca, ceni spokój, może ugryźć .
domik
zaufany użytkownik

Hej Roland :)

Nieźle sobie poczynasz z tymi klawiszami :)

Nie umiem grać, nie potrzebuję tego generalnie (może czasem brak mi pewnych umiejętności), jestem samoukiem.

Jeśli chodzi o Twoje plany to parę lat temu wysyłałem muzykę do wytwórni muzyki elektronicznej, jednak zostałem zignorowany, nie chcę być złym prorokiem jednak sądzę, że Ciebie spotka to samo....
Chyba, że masz solidne podstawy do tego, aby myśleć inaczej. Tym bardziej chciałbym posłuchać Twojej muzy....
Szkoda, że nie wrzucasz jej na sieć....
Sam widzę to tak, że dzisiaj nikt nie przejmuje się niezależnymi twórcami.

Natomiast następny materiał zamierzam umieścić bezpośrednio w sklepach muzycznych z pominięciem wytwórni, to się da zrobić....

Jak zmienisz zdanie ze swoją muzą to koniecznie wrzuć linka :)

Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Roland89
zaufany użytkownik

domfs - ja jestem po wczorajszej psychozie, przemieniłem się z gimnazjalisty w komandosa i szykuje się na coś wielkiego .

Wracając do muzyki, to moze spróbuj do Polskiego Radia Trójka lub CZwórka, prowadzący audycje wspierają niezależną muzykę, sami ją nawet puszczają , ale nie na okrągło . Prawdą jest, że wiecej jest tych znanych utworów, tych artystów co mieli tą siłę przebicia i znaleźli się w odpowiednim miejscu oraz w odpowiednim czasie .

Trzeba poczuć, że to jest właśnie Twoja chwila, ten moment, warto dużo słuchać muzyki innych artystów, być na bieżąco .
Nie pouczam Cie, nigdy nie pouczałem nikogo, pisze tylko co myśle, bo ze mnie to wypływa .

Moja muzyka opiera się na syntezatorach, melancholijny dosyć nastrój, wszystko nasiąknięte niepokojącymi dźwiękami, dużo drumów jest i zmiany tempa . Zazwyczaj zaczynam od 110 BPM . CZasem zdarza się znacznie wolniej . :mrgreen:

Wy doświadczycie i TY również mojej muzyki w odpowiednim czasie, ale to nastąpi . Dla tego forum moge dużo, dla dobra forum też warto się poświecić !!
Odwdzięczymy się dobrymi kawałkami, mozemy się wymienić jak ukończę projekt, ale boje się odrzucenia ze strony innych osób, toteż jestem raczej ryzykantem i takie ryzyko jestem w stanie popełnić .
ODPOWIEDZ

Wróć do „szukam znajomości”