Czy po ketrelu się tyje?

kwetiapina, ketilept, ketipinor, seroquel

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Re: Czy po ketrelu się tyje?

Post autor: schizo11 »

Mi też się wydaje, że ketrel nie powoduje takiego wzrostu apetytu jak np. rispolept. Na ketrelu przytyłem jednak z 10 kg w ciągu kilku miesięcy, ale to głównie ze względu na małą aktywność (prawie żadną :( )
Awatar użytkownika
Haley
zaufany użytkownik

Post autor: Haley »

moonrid pisze:Ja niestety przytyłem po ketrelu i to znacznie. Jednak jest to najlepszy lek nasenny, jaki brałem. Biorę 400 mg na noc i chętnie brałbym jeszcze więcej, żeby jeszcze lepiej spać, ale to by chyba był już za duży mix leków dla mnie.
No ale Ty jesteś facetem, więc nie wiesz jakie to dla kobiet ważne :( Mam przepisany Ketrel i też się boję zacząć go brać ! Właśnie chodzi o ten METABOLIZM - bo nad apetytem można panować. A jak z Waszą kondycją po Ketrelu ? Bo zawsze można się więcej ruszać, ale słyszałam że ten lek może powodować też że na nic się nie ma siły i boję się też tego :(
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Wbrew pozorom dla facetów też to jest ważne, również dla mnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
zielonawitolda
bywalec
Kontakt:

Post autor: zielonawitolda »

hmmm... chyba waga mi stała w miejscu na ketrelu. napewno nie było większych [do 3kg w którąś stronę] wahań.
always look on the bright side of life
Awatar użytkownika
aux03ster03
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: aux03ster03 »

ja nie tyje
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
werterka
zaufany użytkownik

Post autor: werterka »

ketrel, niestety spowalnia metabolizm, biorę go 2 lata,nawet schudłam, wazę normalnie, ale rośnie mi tkanka tłuszczowa na brzuchu, to jest najgorsze, tez muszę zacząć ćwiczyć regularnie..., bo odżywiam się racjonalnie, a warzywa i owoce nie załatwiają sprawy, niestety.Jak dla mnie, to jedyny minus tego leku. A jeśli chodzi o wpływa na tarczycę.., hmm..., nie wiem, w każdym razie TSH wyszło mi ok.Teraz jestem na etapie szukania najlepszego dla siebie sposobu na pobudzenie przemiany materii, czyli: woda gazowana/niegazowana, kawa, herbata zielona, warzywa gotowane/surowe, oliwa itp., mam nadzieję, że metodą prób i błędów go znajdę.
Awatar użytkownika
Kot w butach
zaufany użytkownik

Post autor: Kot w butach »

jak bedziesz jadla same warzywa to schudniesz na ketrelu :)

ja biore ketrel i solian ketrel na noc

i w nocy czasem wstaje jesc hehe ale jem wtedy warzywa (ogorki kiszone pomidory itp)

w ogole na diecie warzywnej schudlem juz 22 kg biorac ketrel wiec da sie schudnac bedac na tym leku-to mozliwe jak najbardziej wazne zeby jesc duzo warzyw nie jesc chleba makaronow ryzu kaszy i innych z weglowodanami.....i waga poleci w dol sama
Awatar użytkownika
tańcząca w zbożu
zaufany użytkownik

Post autor: tańcząca w zbożu »

Nie przytyłam.
Biorę od ponad roku, 75 mg dziennie, czasem 100 mg.
Lubię kaczki, fajnie sobie nurkują w wodzie, ukazując kuper i nóżki skierowane ku górze.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

wini pisze:Ważyć się powinno rano po przebudzeniu i oddaniu moczu, tj. najbardziej wiarygodna waga.
Nie nalezy zapominać o kupie. Taka porządna kupa waży o wiele więcej niż nawet duże siku. :D

Flamaster pisze:Nie przytyłam.
Biorę od ponad roku, 75 mg dziennie, czasem 100 mg.
Po takich dawkach się nie tyje lub minimalnie. Problemy u większości osób zaczynają się przy wyższych.
Ostatnio zmieniony śr lip 31, 2013 3:07 am przez miś wesołek, łącznie zmieniany 1 raz.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Kot w butach pisze:jak bedziesz jadla same warzywa to schudniesz na ketrelu :)
Hehe, zajebiste. To sarkazm? ;)
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
hubert
zarejestrowany użytkownik

Post autor: hubert »

Trochę się tyje. Im więcej się ruszasz, tym lepiej dla ciebie, można utrzymać stałą wagę.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Ja znowu tyję, więc moje chudnięcie było tylko okolicznościowe...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „ketrel”