Netypowy objaw
Moderator: moderatorzy
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Netypowy objaw
Witam,
Chciałbym się zapytać czy też tak mieliście w psychozie.
Miałem bardzo szybkie skojarzenia i łączyłem dwie lub więcej rzeczy bez logicznego argumentu który by je spajał. W ten sposób tworzyłem fantastyczne urojenia w które wierzyłem.
I jeszcze miałem wciąż uczucie że dążę do ideału.
Chciałbym się zapytać czy też tak mieliście w psychozie.
Miałem bardzo szybkie skojarzenia i łączyłem dwie lub więcej rzeczy bez logicznego argumentu który by je spajał. W ten sposób tworzyłem fantastyczne urojenia w które wierzyłem.
I jeszcze miałem wciąż uczucie że dążę do ideału.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- czaras
- zaufany użytkownik
- Status: Informatyk
Re: Netypowy objaw
Chyba nie jest z tobą tak źle. Gorzej byłoby gdyby wszystko kojarzyło się tobie w najgorszy możliwy sposób np. świętość z czymś plugawym. Takie skojarzenia na zasadzie wzajemnego wykluczania wcześniej czy później wykończyłyby każdego człowieka.
„Są rzeczy znane i nieznane, a pomiędzy nimi drzwi.” William Blake
- Maca
- zaufany użytkownik
- Status: Grafik
- Kontakt:
Ja łączyłem pomysły na kampanię reklamową która doprowadziłaby do zbawienia ludzkości i końca świata, te pomysły wizualizowały mi się w głowie w postaci trójwymiarowej konstrukcji którą mogłem obracać i modyfikować w zależności od nastroju. Były to też fantastyczne urojenia w które wierzyłem 

- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Udało mi się! Już wiem co mówią głosy: "Mają cie za pedofila" to powtarzają na granicy słyszalności.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- czaras
- zaufany użytkownik
- Status: Informatyk
Pytanie do kolegi ZInnejBeczki. Czy według ciebie ta nieciekawa psychoza jest wynikiem schizofrenii paranoidalnej, czy może schizofrenii rozrodczej (Legion) ? Czy może chorujesz na jedno i drugie ?
„Są rzeczy znane i nieznane, a pomiędzy nimi drzwi.” William Blake