Muzyka ułatwiająca zasypianie
Moderator: moderatorzy
- czaras
- zaufany użytkownik
- Status: Informatyk
Muzyka ułatwiająca zasypianie
Niedawno odkryłem, że gdy wybudzę się w środku nocy ze snu, dzięki muzyce mogę na powrót w tym śnie się pogrążyć. Każdy ma własny gust i na każdego muzyka działa inaczej, dlatego chciałbym abyście zaproponowali płyty lub utwory, które wam pomagają w ten czy inny sposób. Ja ze swej strony chciałbym wam polecić płytę "By the Dawn's Early Light", której autorem jest Harold Budd. W szczególności polecam wam następujące utwory:
Boy About 10
Down the Slopes to the Meadow
The Photo of Santiago Mckin
Dead Horse Alive With Flies
Gdy przebudzę się w środku nocy, sięgam po pilota i włączam wieżę. Muzyka zaczyna cichutko wybrzmiewać, a ja przewracam się na drugi bok i po kilku lub kilkunastu minutach śpię dalej.
PS. Obejrzycie sobie kronikę filmową przedstawiającą armię czerwoną wkraczającą do Prus Wschodnich, w tle leci utwór "Boy About 10". Link: http://www.youtube.com/watch?v=5broUJsj ... ture=share
Boy About 10
Down the Slopes to the Meadow
The Photo of Santiago Mckin
Dead Horse Alive With Flies
Gdy przebudzę się w środku nocy, sięgam po pilota i włączam wieżę. Muzyka zaczyna cichutko wybrzmiewać, a ja przewracam się na drugi bok i po kilku lub kilkunastu minutach śpię dalej.
PS. Obejrzycie sobie kronikę filmową przedstawiającą armię czerwoną wkraczającą do Prus Wschodnich, w tle leci utwór "Boy About 10". Link: http://www.youtube.com/watch?v=5broUJsj ... ture=share
Ostatnio zmieniony pn gru 17, 2012 9:49 pm przez czaras, łącznie zmieniany 1 raz.
„Są rzeczy znane i nieznane, a pomiędzy nimi drzwi.” William Blake
Re: Muzyka ułatwiająca zasypianie
Polecam utwory grupy "Grammatik",m.in. "Plaża" "Rozmowa".Oczywiście
jeśli ktoś lubi taki rodzaj muzyki
jeśli ktoś lubi taki rodzaj muzyki

Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
.
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2017 9:54 pm przez agatcon, łącznie zmieniany 1 raz.
- antygratis
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
oraz

lub

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Mnie kiedyś też, ale mój współtowarzysz niedoli lubi zasypiać w ciszy, więc musiałam się dostosowaćagatcon pisze:Mnie w nocy usypia radio Tok Fm...

Jak zostaję sama na noc w domu, to zawsze słucham przed zaśnięciem Tok FM, kiedyś nawet z tego radia wygrałam książkę

Bardzo często wieczorami są ciekawe audycje.