NIRWANA Praca i pogoń za nią

Moderator: moderatorzy

Rifrafi
bywalec

NIRWANA Praca i pogoń za nią

Post autor: Rifrafi »

Moja historia przedstawia się w następujący sposób po tym jak nie udało mi się skończyć liceum w "normalny sposób" i przeniosłem się do szkoły o trybie niestacjonarnym też LO, miałem wiele czasu od poniedziałku do piątku na przemyślenia ( a to tylko dlatego że nie mogłem znaleźć pracy) brak zajęcia ( nie dlatego że nie mam zainteresowań) i ciągłe dumanie sprawiło że dostałem depresji która jak sądzę przerodziła się w schizofrenię. Dość o chorobie o tym już się naczytaliście :P

Upragniona praca eh i pogoń za nią ! Od miesiąca mieszkam w większym mieście takim 400 tys ludzi. BRAWO ! pierwszy dzień poszukiwań i odzywa się telefon proszę stawić się na rozmowę poszedłem była to praca w ochronie w centrum handlowym idąc za radami przeczytanymi w internecie skłamałem na temat choroby na którą było wydane orzeczenie lekarskie. Niestety na orzeczeniu jest pewien nr informujący przyszłego pracodawcę na temat choroby jego kandydata na tą skromną posadę ;( chlip praca w centrum odpada
Po kryzysie ( nie będę opisywał jak wyglądał bo inni to robią ) napisze wam tylko że nie podałem się poszedłem do sklepu eh marketu ! Cerfur pracę miałem na 2 dzień sprzedawałem mięso ( co za praca a jacy ludzie uprzejmi hehe ) jako że pozostawiłem książeczkę zdrowia w domu czyli małej mieścinie x straciłem i tą posadę. Za dzień pracy zarobiłem 50 zł !!! xD ( ale to nie miejsce żeby wylewać frustrację )
Jak i poprzednim razem nie było lekko wróciłem na parę dni do domu podtrzymany przez kuzyna na duchu :) kochany ! Pojechałem zdobywać big city XD i proszę idę na poczcie do działu rekrutacji. Pani mówi że mamy coś dla pana jupi ! tydzień po idę na spotkanie z lekarką pani doktor specjalizująca się w medycynie pracy miła babka ( ale o lekarzach oddzielny wątek) ;P Jaki wyszedł Im wypiek a no taki że zakalec w pt dostaje telefon że ożecznik pozwolił panu pracować 7h a u nas jest praca po 12 :(

Podsumowując ta choroba i niezdrowy system edukacji niszczą mi życie ! i żeby było adekwatnie do nastroju dodam tą interpunkcję ---> *słowo niedozwolone*

Ps: Miałem plany po tym wszystkim chciałem jechać do Australii szkolić się na mechanika ale i tu choroba stawia przeszkodę nie do pokonania mianowicie pretendent do wizy studenckiej musi przejść badania lekarskie xD i co nie może być chory psychicznie

A czemu to piszę ku przestrodze, temat do dyskusji, prośba o pomoc i *słowo niedozwolone* lubię pisać ! :P
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: NIRWANA Praca i pogoń za nią

Post autor: Niemamnie »

Na zmywaku w Polsce da się zarobić od 100 do 200 złoty, więcej niż w tym markecie.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Mariii
zaufany użytkownik

Post autor: Mariii »

to stój cały dzień i zmywaj gary...
przyjdę na obiad po wypłacie ;)
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Rifrafi
bywalec

Post autor: Rifrafi »

Powiedz tylko gdzie biorę moja rodzina z Irlandii też chętnie wróci żeby zarobić :O xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”