Przyczyna schizofrenii ignorowana przez 24 lata!

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Przyczyna schizofrenii ignorowana przez 24 lata!

Post autor: schizo11 »

Znalazłem w Internecie filmik i artykuł, mówiący o tym, że nadmiar nie strawionych białek (w szczególności zwierzęcych) może podrażniać mózg i wywoływać objawy schizofrenii. Wszczepiono zdrowym ochotnikom takie nieprzetworzone białka i doświadczyli oni symptomów schizofrenii a potem byli dalej zdrowi.

Mówi o tym córka słynnego Gersona czyli człowieka, który wynalazł skuteczną (w ponad 90%) terapię leczącą z raka. W stanach jest ona zabroniona i prześladowana. Terapia ta nie tylko leczy raka ale praktycznie wszystkie przewlekłe choroby.

Czytałem też kiedyś, że alergie pokarmowe i nietolerancja glutenu (białka w zbożach) może powodować autyzm, schizofrenie, generalnie choroby psychiczne.

Dobra zdrowa dieta wegetariańska, do tego okresowe posty i oczyszczanie organizmu surowymi warzywami i owocami na pewno nie zaszkodzą, poprawią nasze ogólne zdrowie fizyczne, a może zredukują ilość nawrotów lub w naturalny sposób wyleczą nas ze schizofrenii.

Radziłbym wam zrobić sobie testy na alergie pokarmowe i unikać tego na co jesteście uczuleni.
A po drugie zacząć pościć, nie jeść przetworzonego śmieciowego jedzenia i przejść na wegetarianizm.

Jakby kogoś ciekawił temat zdrowego odżywiania to polecam książki, o których wspomniałem w temacie pod adresem:
viewtopic.php?f=95&t=10390

Dla znających angielski:
http://www.youtube.com/watch?v=tP4pJnHIQ_E
http://www.encognitive.com/node/6332
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Re: Przyczyna schizofrenii ignorowana przez 24 lata!

Post autor: moi »

Jakie badania naukowe (z wyjątkiem tych przeprowadzonych przez Gersona) pozatwierdzają tę teorię?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Post autor: schizo11 »

Medycyna zaprzecza i będzie zaprzeczać takim odkryciom bo im chodzi o stałą sprzedaż leków.
Metoda Gersona jest po prostu skuteczna. Nie wiem czy jakieś badania ją potwierdzają, wiem, że jest zakazana w USA i prześladowana.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

A wiesz pewnie o tym, że Gerson zaleca odstawienie chemii i leków przeciwnowotworowych? Uważasz, że to dobre rozwiązanie dla pacjentów chorych na raka?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Witam.
Jeśli o przyczyne schizofreni mam troche swój pogląd,to zależy od srodowiska,w dużej mierze jak wychowują i traktują Ciebie rodzice,szkoła,w której jeśli wystąpi wyśmiewanie może powodować tą chorobe,mówie o szkole podstawowej,bo ona ma największy wpływ na nasz osobowość,róznego rodzaje patologie w domu też mogą się przyczynić do złamania charakteru,bo na studiach dowiedziałem się,że osobowość tworzy się w dwóch etapach generalnie dziecinistwa i już jako dorosłego,pożniej jest już 3 ostatni etap mało istostny,bo jest zlepkiem tych dwóch.Jako dziecko tworzy sie nam osobowość,zachowanie,które pózniej trudno zmienić w dorosłym życiu.Troche to powiedziałem według swoich teorii podpartymi wiedzom jaka posiadam ze studiow,ksiazek,artykułow i swoich obserwacji.Oczywiscie jesli wykluczy się branie narkotyków.To może być zwiastunem schizofreni.Silna trauma w dzieciństwie,bagatelizowana przez specjalistów.Pozdro
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

Tak jak piszesz Tup. Schizo i inne choroby psychiczne nie sa przenoszone drogą kropelkową, nie można się nimi zarazić. Jest to choroba nabyta w zdecydowanej większości przypadków przez traumę jaką przeszło się w życiu.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Awatar użytkownika
aux03ster03
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: aux03ster03 »

JudasHonor pisze:Tak jak piszesz Tup. Schizo i inne choroby psychiczne nie sa przenoszone drogą kropelkową, nie można się nimi zarazić. Jest to choroba nabyta w zdecydowanej większości przypadków przez traumę jaką przeszło się w życiu.
schizofrenia jest genetyczna
swap = 0x0, offs = 0x191f6c8, subbeg = 0x0, sublen = 0, prelen = 1, precomp = 0x18fb870 "0)",
wrapped = 0x18fb868 "(?-xism:0)", wraplen = 10, seen_evals = 0, paren_names = 0x0, refcnt = 1}
agatcon
zaufany użytkownik

Post autor: agatcon »

aux03ster03 pisze: schizofrenia jest genetyczna
Przeciez predyspozycje dziedziczy się w niewielkim procencie! W mojej rodzinie nie było wcześniej zachorować na schizofrenię, tylko ja i siostra chorujemy.

A jak mówicie o życiu szkolnym, to mi się przypomina, że łatwo nigdy nie miałam. Nie miałam nigdy znajomych, żadnych znajomych. Byłam sama, chociaż mam piątkę rodzeństwa. Ale oni są o wiele lat starsi i mieli już swoje życie jak ja się urodziłam. A w szkole było do dupy.
zonbi
bywalec

Post autor: zonbi »

U mnie w rodzinie też nie było przypadków zachorowań na schizofrenie, a mnie się ten niesamowity zaszczyt trafił, także z tą genetyką może być różnie.
agatcon napisał(a):
"A w szkole było do dupy."
W szkole było super, dużo znajomych, kumpli, koleżanek, niekończące się fale śmichu spowodowane ciągłymi dowcipami, niezapomniane imprezy, zero odpowiedzialności i wiele innych. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”