Media a rzeczywistość.
Moderator: moderatorzy
Media a rzeczywistość.
Jakie są Wasze prywatne doświadczenia, najpewniej zwykle bolesne, które zdobyliście konfrontując tzw. rzeczywistość medialną, wbijaną do głowy przez gazety i telewizję, a od niedawna Internet, z rzeczywistością sprawdzoną samodzielnie?
Jednym z moich doswiadczeń, niezwykle przykrych, był rozdźwięk pomiędzy kierunkiem nauki, jaki niegdyś wybrałem na podstawie opinii serwowanych przez media, a rzeczywistością, którą zastałem w szkole i zdaniu sobie sprawy z realnego braku perspektyw na przyzwoite wykształcenie i dobrze płatną pracę. Podobne wnioski wyciągnąłem jako dorosły już człowiek, gdy prześledziłem pierwsze lata swojej edukacji i podjąłem się refleksji na jej temat. Strata czasu. Nie dlatego, żeby sama edukacja była stratą czasu, ale edukacja nieefektywna i ucząca złych nawyków, która bardziej szkodzi w rozwoju i samodzielnym życiu, niż do niego przygotowuje. Niemal każdego dnia widzę braki, luki w swoim rozwoju, których być nie powinno, gdyby szkoły sumiennie wywiązywały się ze swoich obowiązków i nie mamiły swoich uczniów perspektywami, których nie będą zdolni osiągnąć.
Jednym z moich doswiadczeń, niezwykle przykrych, był rozdźwięk pomiędzy kierunkiem nauki, jaki niegdyś wybrałem na podstawie opinii serwowanych przez media, a rzeczywistością, którą zastałem w szkole i zdaniu sobie sprawy z realnego braku perspektyw na przyzwoite wykształcenie i dobrze płatną pracę. Podobne wnioski wyciągnąłem jako dorosły już człowiek, gdy prześledziłem pierwsze lata swojej edukacji i podjąłem się refleksji na jej temat. Strata czasu. Nie dlatego, żeby sama edukacja była stratą czasu, ale edukacja nieefektywna i ucząca złych nawyków, która bardziej szkodzi w rozwoju i samodzielnym życiu, niż do niego przygotowuje. Niemal każdego dnia widzę braki, luki w swoim rozwoju, których być nie powinno, gdyby szkoły sumiennie wywiązywały się ze swoich obowiązków i nie mamiły swoich uczniów perspektywami, których nie będą zdolni osiągnąć.
Re: Media a rzeczywistość.
Wystarczy poszukać we wszystkim alternatyw np.
- propaganda vs teorie spiskowe
- media mainstreamowe vs media niezależne
- medycyna naturalna vs medycyna niekonwencjonalna
Ludziom do głowy wbija się głupoty. 1000 razy powtórzone kłamstwo "staje się" prawdą.
Prawdy trzeba szukać samemu.
- propaganda vs teorie spiskowe
- media mainstreamowe vs media niezależne
- medycyna naturalna vs medycyna niekonwencjonalna
Ludziom do głowy wbija się głupoty. 1000 razy powtórzone kłamstwo "staje się" prawdą.
Prawdy trzeba szukać samemu.
marketink i zarządzanie?eN_ pisze:Jednym z moich doswiadczeń, niezwykle przykrych, był rozdźwięk pomiędzy kierunkiem nauki, jaki niegdyś wybrałem na podstawie opinii serwowanych przez media
(tak mowią ludzie co se studiowali,eN_ pisze:a rzeczywistością, którą zastałem w szkole i zdaniu sobie sprawy z realnego braku perspektyw na przyzwoite wykształcenie i dobrze płatną pracę.
plebs co sie nie uczył, chętnie by wrócił i sie pokształcił)
Dobrze to widać jak "pompują balon" przed każdymi zawodami z naszymi piłkarzami, którzy podobno mają grać jak nigdy, ale w rzeczywistości przegrywają jak zawsze.
Polska jest jedynym krajem w ełuropie, która ma dodatnie pkb i generalnie ludziom żyje się coraz lepiej.
Ja tez żem uległ propgancie.
Że trza się uczyć, co roku mieć świadectwo z paskiem, iść do najlepszego LO, bo do gorszych szkół chodzili tylko troglodyci i bez mozgie Yeti, którzy nic nie osiągną. później wybrać njbardziej oblegne studia itd.
Teraz mogę się tymi świadectwami jedynie podcierać.
kiedy znajomki po zawodówkach jeżdża bmw i są szczęśliwi.
pozdrawia zawsze wartościowy głos w dyskusji.
"Dzik Dzik jest dziki, dzik jest zły, dzik ma bardzo ostre kły. Kto spotyka w lesie dzika, ten na drzewo szybko zmyka."
-
- zbanowany
- Kontakt:
TVP, POLSAT, TVN, wyborcza, onet, wp, interia, kafeteria, youtube, NK i FB do piachu! Przygnębia mnie Internet, radio, telewizja, urzędy pracy, ZUS, MON, edukacja mnie dobija! Pracować z ludźmi i u ludzi oraz dla ludzi nie lubię!
Moje gg to 5473221
Pobajerzymy?
Moje gg to 5473221
Pobajerzymy?
Zapraszamy wszystkich na nasz czat!
http://www.pieknyumysl.com
Z nami nie przegrasz! Z nami zawsze wygrasz!
http://www.pieknyumysl.com
Z nami nie przegrasz! Z nami zawsze wygrasz!
- Francesco
- zaufany użytkownik
- Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
- Gadu-Gadu: Czarnokrwista
Ciekawy tekst:

Wszystkie informacje w mediach i na FB zaniżające NASZĄ enegię są manipulacją.
To skala Energii Duszy
http://www.miraclesandinspiration.com/h ... sness.html
Wszystko jest ENERGIĄ.. i NAJWAŻNIEJSZE.. to Wiedzieć... w jakiej ENERGII Się przebywa i jak Energia na Nas oddziałuje i przede wszystkim jaką My sami Energię wzbudzamy i utrzymujemy.
SKALA ENERGII DUSZY (Dr. David R. Hawkins)
Wolność 5 Wymiarowa 1000 pt do Nieskończoności
Nieskończona Harmonia - Pełnia 700 - 1000 pt
Spokój 600 pt
Radość 540 pt
Miłość 500 pt
Sex 360 pt
Akceptacja 350 pt
Neutralność 250 pt
Odwaga 200 pt
<------- ---- ---- --->Tu jest Granica -----------------
Ostatnia pękająca Ściana - pod którą chory system (polityczny, edukacyjny, religijny,finansowy...) i chore stare media chcą trzymać, manipulować i kontrolować ludzkość, a takimi energiami operują:
Duma 175 pt
Złość 150 pt
Pragnienie 125 pt
Strach 100 pt
Żałość/Żal 75 pt
Apatia 50 pt
Poczucie Winy 30 pt
Poczucie Wstydu 20 pt
Śmierć 0 pt
I tu jest czas na refleksję: włącz na 5 minut "media" i sprawdź sam/a... jakimi energiami zaniżają - Energię Twojej Duszy?
W ciągu tych pięciu minut znajdziesz te wszystkie niskie energie, którymi oni manipulują widzów i słuchaczy, dzieci, uczniów, studentów...obywateli....
Jakimi energiami TY posługujesz się dla siebie, w kontaktach z bliskimi i innymi ludźmi?

Miłość & Muzyka
~ Amen ~
~ Amen ~