Moja mama potrzebuje leczenia
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Moja mama potrzebuje leczenia
Witam serdecznie.
Jestem tu nowa. Zarejestrowalam sie na tej stronie poniewaz potrzebuje pomocy. Moja mama juz od kilkunastu lat choruje na schizofrenie. Raz jest lepiej raz jest gorzej, ale to co teraz dzieje sie w domu jest przerazajace. Dodam tylko, ze juz od dobrych paru lat nie mieszkam w domu, ale mam z nia staly kontakt. Bylam u niej 3tygodnie temu i zauwazylam, ze nie bierze lekow. Jest nakrecona, wciaz mowi, przeklina, zachowuje sie wulgarnie a co najgorsze jest agresywana. Wybija szyby, niszczy samochod a ostatnio rozbila butelke na glowie mojego taty. Bardzo sie o niego martwie. Mama uwaza, ze wszystko jest dobrze a ona nic zlego nie robi. Prosilabym bardzo o informacje na temat ubezwlasnowolnienia takiej osoby, ktora jeszcze na dodatek naduzywa alkoholu. Nie chce zeby stalo sie cos strasznego. Chce jej pomoc a pomoc jej oznacza pomoc dla calej rodziny.
Z gory dziekuje.
niezapominajka
Jestem tu nowa. Zarejestrowalam sie na tej stronie poniewaz potrzebuje pomocy. Moja mama juz od kilkunastu lat choruje na schizofrenie. Raz jest lepiej raz jest gorzej, ale to co teraz dzieje sie w domu jest przerazajace. Dodam tylko, ze juz od dobrych paru lat nie mieszkam w domu, ale mam z nia staly kontakt. Bylam u niej 3tygodnie temu i zauwazylam, ze nie bierze lekow. Jest nakrecona, wciaz mowi, przeklina, zachowuje sie wulgarnie a co najgorsze jest agresywana. Wybija szyby, niszczy samochod a ostatnio rozbila butelke na glowie mojego taty. Bardzo sie o niego martwie. Mama uwaza, ze wszystko jest dobrze a ona nic zlego nie robi. Prosilabym bardzo o informacje na temat ubezwlasnowolnienia takiej osoby, ktora jeszcze na dodatek naduzywa alkoholu. Nie chce zeby stalo sie cos strasznego. Chce jej pomoc a pomoc jej oznacza pomoc dla calej rodziny.
Z gory dziekuje.
niezapominajka
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Potrzebuję pomocy...
Według mnie zwróć się do pomocy społecznej gminy, żeby przysłali kogoś do oceny sytuacji u rodziców i poparli Twój wniosek. Potem złóż sama wniosek do sądu rodzinnego. Czy Twój Tata poprze go ? Nawet jeśli teraz będzie przeciwny powinien rozumieć i szanować Twoje motywy. Wtedy w sądzie powie po prostu prawdę i nic więcej.
Pisz proszę w osobnym wątku, do którego przesunę ten post.
Pisz proszę w osobnym wątku, do którego przesunę ten post.
- tańcząca w zbożu
- zaufany użytkownik
Re: Potrzebuję pomocy...
Popieram.zbyszek pisze:Według mnie zwróć się do pomocy społecznej gminy, żeby przysłali kogoś do oceny sytuacji u rodziców
Lubię kaczki, fajnie sobie nurkują w wodzie, ukazując kuper i nóżki skierowane ku górze.
Re: Moja mama potrzebuje leczenia
A co na to wszystko tata? Też pije?
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
-
- zarejestrowany użytkownik
Re: Moja mama potrzebuje leczenia
NIE! Tata nie pije! Jest wspanialym czlowiekiem, ktory wytrzymal te sytuacje dosyc dlugo, ale juz ma dosc. Dlatego teraz chcemy skierowac sprawe do sadu. Ja wraz z tata i rodzenstwem opiszemy nasza sytuacje i MAM NADZIEJE, ze w kocu ktos udzieli nam potrzebnej pomocy.mariii pisze:A co na to wszystko tata? Też pije?