Problemy ze spaniem po Abilify - POMOCY !

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

megan
zarejestrowany użytkownik

Re: Problemy ze spaniem po Abilify - POMOCY !

Post autor: megan »

Ja biorę połówke 15mg tabletki rano. Na początku przez kilka dni nie mogłam zasnąć, a jak już się uspałam to spałam 4-5 godzin, ale potem już normalnie zasypiałam. Także to przechodzi.
Ps. Ja biorę abilify razem z rexetinem na stany lękowe.

Pozdrowienia!
megan
Azash1349
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 5791432

Post autor: Azash1349 »

Ja też na początku brania Abilify, nie mogłam zasnąć (dr nawet przepisała mi tabletki nassene). Ale to się normuje po jakimś czasie. Teraz śpię jak zabita :D
slavin

Post autor: slavin »

Od roku biorę 7,5 mg Abilify. Na początku brałem wieczorem i były noce gdy wogóle nie spałem. Więc lekarz bardzo szybko przestawił branie Abilify na rano i wyklarowało się i teraz potrafię spać 7-8 godzin. Biorę też Xetanor 10 mg razem z Abilify. W październiku odstawiłem Xetanor i sytuacja się powtórzyła tzn. też nie mogłem spać i nawet leki nasenne mi nie pomagały, po powrocie do Xetanoru śpię już normalnie. Ale pamiętam że te nieprzespane noce nie były męczące, ten lek jest na świecie dopiero 3 lata i jego długoterminowe skutki nie są znane.
Awatar użytkownika
nowynieznany12

Post autor: nowynieznany12 »

Natalia Zdero pisze:Niestety miałam dokładnie taki sam problem. Najpierw łykałam 7,5 mg abilify przez 2 tygodnie - nie umiałam zasnąć i wybudzałam się w nocy a kiedy przeszłam na dawkę 15 mg, w ogóle przestałam spać w nocy. To był koszmar, strasznie chciało mi się spać a nie zasypiałam - to było jak chińskie tortury. Musiałam przejść na inny lek.
Mialem dokladnie to samo po tym leku w 101%
~M
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”