Czy po ketrelu się tyje?

kwetiapina, ketilept, ketipinor, seroquel

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

Czy po ketrelu się tyje?

Post autor: milcząca czarna mery »

Pomocy! Czy po ketrelu się tyje? Mam obsesję, właśnie zaczęłam się żywić warzywami, a boję się, że i tak będę tyła? Pomóżcie, błagam, co ja mam zrobić, żeby nie tyć? Czy jak będę jadła tylko i wyłącznie same warzywa, to też będę tyła? Boję się bardzo, że będę jeszcze grubsza, niż jestem.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Re: Czy po ketrelu się tyje?

Post autor: Kamil Kończak »

W porównaniu do innych leków Ketrel powodował małe łaknienie z tego co pamiętam. Ale każdy inaczej reaguje chyba. Hania ale ile ważysz w ogóle?
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

Faktycznie ketrel nie zwiększa apetytu, ale czy nie spowalnia metabolizmu? Tego się najbardziej boję. Ważę 57 kg, ale mam wrażenie, że tyję.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

milcząca czarna mery pisze:ale czy nie spowalnia metabolizmu?
W porównaniu do innych leków, które brałam, jest najlepiej. No ale jakoś nie chudnę. Może dlatego, że nie stosuję jakiejś diety. Tzn. też nie jem jakoś bardzo dużo, normalnie.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Hania nie torturuj się proszę, nie ważysz wiele... Oczywiście, że każde leki pogarszają metabolizm. Nie trzeba szukać danych, wystarczą własne obserwacje. To są toksyny dla organizmu ale dla wielu zło konieczne.

the formless."

Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Haniu, każdy reaguje inaczej. Mnie się przykładowo wydaje, że ketrel gorzej wpływa na mój metabolizm niż olanzapina, po której prawie wszyscy tyją. A co ciekawe olanzapina zwiększała nieco łaknienie, podczas gdy ketrel nie. Ale może też kwestia trybu życia i diety. Na olanzapinie chyba uprawiałem więcej sportu i lepiej się odżywiałem. Teraz przy takim "lepszym trybie" bardzo trudno mi jednak zrzucić parę zbędnych kilogramów na 200 mg ketrelu.

Ale przede wszystkim, wierzę że 25 czy nawet 50 mg ketrelu nie ma żadnego wpływu na przemianę materii. A jest już dawką z całą pewnością nasenną, przynajmniej jeśli się tego leku nie brało dotychczas w większych dawkach. A jeśli kiedyś przyjdzie Ci zwiększyć dawkę, to sama się dowiesz jak działa ten lek na Twój metabolizm, może wpływać negatywnie, a może być mniej więcej obojętny.
Na pewno 25 mg/dobę nie musisz się obawiać.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

Jestem przerażona przytyłam kolejne 3 kg, jestem teraz bardzo bardzo gruba i niesamowicie mi z tym źle. Ketrel jest wszystkiemu winny, mimo restrykcyjnej diety (jedzenia samych warzyw i picia koktajlów herbalife), przytyłam 3 kg. Z tym lekiem jest coś nie tak, albo ze mną jest coś nie tak. W każdym razie nie lubię siebie takiej grubej, nie chcę na siebie patrzeć, źle mi ze sobą taką grubą. Pozostaje mi tylko zaostrzyć jeszcze dietę i jeść mniej warzyw.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

A od ilu dni i ile bierzesz tego ketrelu?

Może z urządzeniem ważącym jest coś nie tak? Albo ważysz się o różnych porach dnia, po posiłkach, w ubraniu i bez ubrania itd.?
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Wiele wag to tandety. Ja mam wagę, która dodaje kg w zależności czy ustawię ją na dywanie czy na gołej podłodze. Moja mama ma np. niby certyfikowany ciśnieniomierz. Mieszy jak mu się chce a matka dostaje histerii choć wcale nie ma wysokiego ciśnienia :D

the formless."

Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

To prawda, że ważę się w różnych porach dnia, po posiłku lub przed. Ketrel biorę od czwartku w dawce 25 mg. Bez ubrania się nie ważyłam :)
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

SięSzłoSkrajemDrogi pisze:Wiele wag to tandety. Ja mam wagę, która dodaje kg w zależności czy ustawię ją na dywanie czy na gołej podłodze. Moja mama ma np. niby certyfikowany ciśnieniomierz. Mieszy jak mu się chce a matka dostaje histerii choć wcale nie ma wysokiego ciśnienia :D
Tak to właśnie dokładnie jest. Żeby tak ważyła dokładnie to po pierwsze trzeba mieć prostą podłogę, a o to nie tak łatwo, jak by się mogło zdawać, a po drugie chyba za wagę wybulić z 600 zł. Z ciśnieniomierzami podobnie, tylko można mieć krzywą podłogę, ale i tak mierzą, jak chcą. :)
Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

moja waga jest z biedronki :D
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Sama sobie odpowiedziałaś Hania :) Jak się już ma szajs to chociaż spróbuj się ważyć zawsze o jednej porze i na gołej podłodze. Jakoś uprawdopodobnisz wynik :D

the formless."

Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

Powiedzcie mi, czy to normalne: przed śniadaniem waga pokazywała 59 kg, a po śniadamiu 58 kg?
Czy schudłam podczas jedzenie, jak zaczynam o tym wszystkim rozmyśać, to wychodzą mi jakieś absurdy, a ketrel jest jakimś niestabilnym wagowo lekiem.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Myślę, że te wahania wagi są w granicach błędu. Nie ma się czym przejmować.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
wini
zaufany użytkownik

Post autor: wini »

Ważyć się powinno rano po przebudzeniu i oddaniu moczu, tj. najbardziej wiarygodna waga.
Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

Wini, tak zrobię, będę ważyła się rano.
A czy ketrel wystarcza wam, aby zasnąć? Bo ja nie czuję się senna po samym ketrelu, jak wezmę jeszcze 60 mg mianseryny, to zazwyczaj zasypiam. A wczoraj jak miałam migrenę, to nawet to nie pomogło i musiałam jeszcze się wspomóc zolpidemem.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Ja niestety przytyłem po ketrelu i to znacznie. Jednak jest to najlepszy lek nasenny, jaki brałem. Biorę 400 mg na noc i chętnie brałbym jeszcze więcej, żeby jeszcze lepiej spać, ale to by chyba był już za duży mix leków dla mnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

milcząca czarna mery pisze:A czy ketrel wystarcza wam, aby zasnąć?
Mnie zawsze wystarczał. Początkowo po 25 mg jakby mnie ktoś obuchem w łeb, później tak samo na 50, a obecnie tak samo na 100 albo 200, zasypiam bez problemu, choć czasem rzadko zdarza się, że nie mogę na obojętnie jakiej dawce.
milcząca czarna mery pisze:Bo ja nie czuję się senna po samym ketrelu, jak wezmę jeszcze 60 mg mianseryny, to zazwyczaj zasypiam. A wczoraj jak miałam migrenę, to nawet to nie pomogło i musiałam jeszcze się wspomóc zolpidemem.
Zdarza się, że nie mogę zasnąć wtedy, nawet po K, gdy następnego dnia mam wcześnie coś ważnego. Generalnie wtedy, gdy nakręce sie nerwowo na zasadzie: muszę zasnąć, muszę zasnąć, muszę zasnąć... ;)
Awatar użytkownika
dequin80
zaufany użytkownik

Post autor: dequin80 »

milcząca czarna mery pisze:Faktycznie ketrel nie zwiększa apetytu, ale czy nie spowalnia metabolizmu? Tego się najbardziej boję. Ważę 57 kg, ale mam wrażenie, że tyję.
Tak kwetiapina spowalnia metabolizm organizmu ze względu na fakt, że wpływa hamująco na czynność tarczycy.
Królestwo moje nie jest z tego świata
ODPOWIEDZ

Wróć do „ketrel”