Przedawkowanie leków
Moderator: moderatorzy
Przedawkowanie leków
Witam,
Jestem tutaj nowy, ale mam podejrzenia, że moja narzeczona cierpi na schizofrenię. Otóż, gdy miała 15/16 lat, brała bardzo silne leki przeciw bólowe i ich nadużywała w dużych ilościach. Teraz ma 24 lata. Sporadycznie ma ona ataki agresji, huśtawki nastrojów, silne bóle na całym ciele. Są to ataki bardzo rzadkie, ale każdy jest silniejszy od poprzedniego.
Czy mógłby mi to ktoś wytłumaczyć i w jakiś sposób pomóc?
Jestem tutaj nowy, ale mam podejrzenia, że moja narzeczona cierpi na schizofrenię. Otóż, gdy miała 15/16 lat, brała bardzo silne leki przeciw bólowe i ich nadużywała w dużych ilościach. Teraz ma 24 lata. Sporadycznie ma ona ataki agresji, huśtawki nastrojów, silne bóle na całym ciele. Są to ataki bardzo rzadkie, ale każdy jest silniejszy od poprzedniego.
Czy mógłby mi to ktoś wytłumaczyć i w jakiś sposób pomóc?
Re: Przedawkowanie leków
To, co wymieniłeś, jeszcze nie świadczy o tym, że narzeczona ma schizofrenię. Daleko jeszcze do tego...

A jak objawia się ten atak agresji ?
"Potrzebuję jeszcze kilku, aby było jak u Wilków, co zaciekle walczą takie małe z takim wielkim bykiem"
Przykładem tych ataków może być ostatnia sytuacja z przed 3 dni. Byliśmy na urodzinach koleżanki. Nie piliśmy oboje. Nagle moja narzeczona zrobiła mi wywód na temat moich znajomych. Słyszała to połowa gości. Unosiła głos, ironizowała, po prostu zmieszała mnie z błotem. Wyszliśmy po chwili z lokalu. Po drodze do mojego mieszkania, przytaczała wątki z mojej przeszłości, które jej opowiedziałem kiedyś, ale mówiła to nie zgodnie z prawdą. Wymyślała i dopowiadała niestworzone historie. Była zdenerwowana. Mówiła to z przekonaniem, jakby w to wierzyła. Nie słuchała prawdy. Nic do niej nie docierało. Przez dwie godzina żyła we własnym świecie ułudy. Siłą zaprowadziłem ją do mieszkania i położyłem spać. Rano pamiętała tylko połowę z tych rzeczy, chociaż i ich nie była pewna. Kiedy jej wszystko opowiedziałem, to przyznawała mi rację.
Może to coś z osobowością? Albo to sprawa neurologiczna skoro ma (???) bóle.
Skąd Ci w ogóle schizofrenia przyszła do głowy? Taka moda teraz?
Ktoś ma nerwa to od razu schizofrenik?
Może rozstańcie się, będzie prościej i nie będziesz musiał wynajdywać chorób psychicznych swojej ukochanej...
Skąd Ci w ogóle schizofrenia przyszła do głowy? Taka moda teraz?
Ktoś ma nerwa to od razu schizofrenik?
Może rozstańcie się, będzie prościej i nie będziesz musiał wynajdywać chorób psychicznych swojej ukochanej...
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Dziękuję za pomoc
Cześć, spójrz proszę na te objawy:
Tutaj nieco więcej na ten temat:
http://www.slownikmedyczny.edu.pl/neurastenia_166.html
Źródło: http://portalwiedzy.onet.pl/51995,,,,ne ... haslo.htmlNeurastenia, do niedawna uważana za najczęściej spotykaną nerwicą. Główne objawy (oprócz osiowych jak lęk, wegetatywnych, egocentryzmu) to drażliwość, wybuchowość, trudności koncentracji, szybkie męczenie się, zaburzenia snu, bóle głowy, uczucie ściskania głowy. W późniejszym okresie: uczucie stałego zmęczenia, zwłaszcza w godzinach przedpołudniowych, obniżenie nastroju, zaburzenia pamięci, trudności seksualne.
Przyczynami występowania mogą być długotrwałe stany napięcia, konieczność podejmowania szybkich decyzji, wyczerpanie pracą zawodową, działalnością społeczną czy polityczną, konflikty rodzinne i zawodowe. Dziś często uważa się nerwicę neurasteniczną za postać nerwicy depresyjnej czy lękowej.
Rokowanie raczej dobre, zwykle wystarczy okresowy odpoczynek lub zmiana trybu życia. Efekty dają również niewielkie dawki środków uspokajających czy przeciwlękowych. Niekiedy wskazana jest psychoterapia. Prawie nigdy nie jest potrzebne leczenie szpitalne.
Tutaj nieco więcej na ten temat:
http://www.slownikmedyczny.edu.pl/neurastenia_166.html
Zapraszam do rozmowy na czacie.
drażliwość, wybuchowość, trudności koncentracji, szybkie męczenie się, zaburzenia snu, bóle głowy, . W późniejszym okresie: uczucie stałego zmęczenia, zwłaszcza w godzinach przedpołudniowych, obniżenie nastroju, zaburzenia pamięci, trudności seksualne. Te objawy mi się zgadzają, ale muszę szukać dalej 

Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2011 1:55 pm przez frankind, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale to chyba nie ta choroba 

moze po prostu Twoja kobieta jest uzalezniona od lekow,to tez daje obajwy odstawienne
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
.
Ostatnio zmieniony wt lut 11, 2014 7:12 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
popieram zdanie Mei,trzeba razem szukac przyczyny a nie zaraz sie rozstawacmei pisze:A może warto byłoby z nią porozmawiać? Razem szukać przyczyny ewentualnie choroby.
Może i macie rację i to przez te leki. No może uda mi się z nią porozmawiać jakoś
powiedz Jej ze zalezy Ci na tej rozmowie,ze to dla Ciebie wazne
-
- bywalec
Ciekawostką jest to że siedziałem w szpitalu z pacjentem chorym na nerwicę i miał dokładnie objawy opisane powyżej.
po twoich postach też mi pierwsza do głowy przychodzi nerwica