Kiepskie CV

Moderator: moderatorzy

redaktor
bywalec

Kiepskie CV

Post autor: redaktor »

Mam takie pytanie. Mianowicie, co można zrobić z kiepskim CV ??. Chodzi mi o to, iż przez 12 lat nie podjąłem ani razu pracy na etacie, a mam już 36 lat. ... Ludzie w moim wieku są już prezesami...
Pamal
zaufany użytkownik

Re: Kiepskie CV

Post autor: Pamal »

Chyba nie wszyscy. A co robiles? Zlecenia tez sie licza.
redaktor
bywalec

Zlecenia były... plus wolontariaty i działalność partyjna. Więc nie jest tak źle ( pobyty w szpitalach były krótkie, łącznie spędziłem w nich maks. 1, 8 roku ). Ale... wszystko " na gębę " i nieudokumentowane.

Porozmawiam z doradcą zawodowym w swoim uczelnianym biurze karier i ona podpowie mi, co mam robić.

Zapewne będę musiał się przełamać i poszukać pracy z rekomendacji/polecenia. To normalne, wszyscy tak robią.
Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

Post autor: milcząca czarna mery »

Redaktor, a Ty chyba jeszcze doktorat robiłeś? W moim cv nie ma żadnych dziur mimo licznych pobytów w szpitalu, bo byłam wtedy na studium doktoranckim.
redaktor
bywalec

Piszę ten doktorat od 2003 roku... ale mam tak słabą motywację, że masakra... piszę z wolnej stopy, niestety ( zaocznie )... nie chce mi się pisać artykułów do dorobku naukowego...
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

redaktor pisze:Mam takie pytanie. Mianowicie, co można zrobić z kiepskim CV ??. Chodzi mi o to, iż przez 12 lat nie podjąłem ani razu pracy na etacie, a mam już 36 lat. ... Ludzie w moim wieku są już prezesami...
Ja mam podobny problem, bo mam lat 28 i dopiero w tym roku kilka razy pracowałam dorywczo, więc też mam pustki w cv. Trzeba chyba wpisywać też zlecenia albo pisać coś innego, co się robiło w tych latach. Wolontariat się wpisuje. Podróże zagraniczne na przykład też się podobno wpisuje (tak czytałam w internecie), bo to świadczy o tym, że coś się robiło, a nie na przykład siedziało na utrzymaniu rodziców i zajmowało się nicnierobieniem. ;) To co robiłeś przez te dwanaście lat? Pracowałeś dorywczo na zlecenia czy coś takiego? I masz jakieś umiejętności i doświadczenie? Wiesz teraz, co chcesz robić?
Wiesz, ludzie mają różne sytuacje w życiu i w lepszych firmach, gdzie rekrutują ludzie wykształceni i inteligentni, rozumieją te różne sytuacje, które nie pozwalały podjąć wcześniej normalnie pracy. Nie miałam zbyt wielu rozmów w życiu, ale wiem, że tak mniej więcej jest, zatem chyba bym się tak bardzo nie przejmowała kiepskim cv. Moja koleżanka dostała skierowanie z urzędu pracy na jakąś tam rozmowę i przedstawiła siebie w najgorszym świetle, żeby tylko jej nie zatrudnili (bo ma zaburzenia psychiczne), a oni mimo to ją chcieli do pracy. :P
Awatar użytkownika
dwukiwat
bywalec

Post autor: dwukiwat »

praca jest przereklamowana. po co pracować? lepiej doktoraty pisać.

wyobcowana pisze:bo ma zaburzenia psychiczne
Mieszane zaburzenia osobowości?
wszystkie wszystko wszystkich.
Pamal
zaufany użytkownik

Post autor: Pamal »

Masz mnostwo kontaktow i to jest Twoja mocna strona.
Po znajomosci zaden wstyd, aby sie sprawdzic.
Zagubiona we mgle
zaufany użytkownik

Post autor: Zagubiona we mgle »

m0rt pisze:praca jest przereklamowana. po co pracować? lepiej doktoraty pisać.

wyobcowana pisze:bo ma zaburzenia psychiczne
Mieszane zaburzenia osobowości?
Czemu mieszane?
redaktor
bywalec

malgosia pisze:Masz mnostwo kontaktow i to jest Twoja mocna strona.
Po znajomosci zaden wstyd, aby sie sprawdzic.
Dobrze. Odnowię swoje stare kontakty.

Jest sens szukać pracy przez NK i Goldenline ??.
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”