Orzeczenie o niepelnosprawnosci i schizofrenia
Moderator: moderatorzy
Orzeczenie o niepelnosprawnosci i schizofrenia
Chcialem sie dowiedziec jak przyznaja takie orzeczenie przy schizofreni czy w ogole je przyznawaja
The Less You Know, The Better
- Kot w butach
- zaufany użytkownik
Re: Orzeczenie o niepelnosprawnosci i schizofrenia
Mi przyznali umiarkowany stopien niepelnosprawnosci, ale podobno czasem przyznaja tez znaczny stopien niepelnosprawnosci
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Bierzesz orzeczenie od lekarza, dokumentację ze szpitali, daty wypisów, idziesz na komisję i dostajesz stopień niepełnosprawności.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
nie bylem nigdy hospitalizowany jedynie to zajecia terapeutyczne w sumie ide pierwszy raz na nie niedlugo
a czy mozliwe jest otrzymanie renty bez hospitalizacji? tylko z terapia ?
Tak. Jak najbardziej. Znam osobiście taki przypadek. Ważne jest złe samopoczucie/choroba i wniosek od lekarza to potwierdzający (złe rokowanie, lista leków/zastrzyków, które się bierze oraz określenie Twojego stanu jako uniemożliwiającego pracę).dookieD4G pisze:a czy mozliwe jest otrzymanie renty bez hospitalizacji? tylko z terapia ?
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Oddzielnie jest komisja o rentę, a oddzielnie o niepełnosprawności.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Ja też dostałem rentę bez hospitalizacji. Dobry papier od lekarza (żadnej ściemy po prostu trochę źle ze mną) i odpowiadałem szczerze na pytania na komisji i tyle.