czy to to samo?

Proszę pisać w części ogólnej tego działu jeśli temat nie pasuje do żadnego z poddziałów.

Moderator: moderatorzy

andrzej kamiński
zaufany użytkownik

czy to to samo?

Post autor: andrzej kamiński »

Czy schizofrenia to to samo co psychoza schizofreniczna albo schizoafektywna?Jeśli nie to jaka jest róznica?Czy ktos może mi to w prosty sposób wytłumaczyć..
Alucard

Post autor: Alucard »

Napisze ci co to jest shizofreni moimi słowam niewiem czy to zrozumiesz,podam ci przykład jarasz sobie trawe i dostajesz wypłocha wydaje ci się że ktoś cię śledzi,że coś jest nietak,coś k.urwa niegra to jak maż shizorfenie to maż tak bez niczego ,tak normalnie nacodzień,prawie przezcałyczas i jeszcze silniejsze,wiesz jak my mamy ciężko,jakie mamy akcje stary prze.jebane. :( :? :x :evil: :twisted:
andrzej kamiński
zaufany użytkownik

dzięki za info...

Post autor: andrzej kamiński »

dziękuję za te wiadomość,ale dalej nie wiem czy ta schizofrenia to to samo co psychoza schizoafektywna?
Gość

Re: dzięki za info...

Post autor: Gość »

andrzej kamiński pisze:dziękuję za te wiadomość,ale dalej nie wiem czy ta schizofrenia to to samo co psychoza schizoafektywna?
Jezeli nie docierają do Ciebie słowa proste.Spytaj swojego lekarza.
beata

Post autor: beata »

Psychoza schizoafektywna to głównie problemy z nastrojem. Raz dół, raz skrajna górka. Czasem zmiany są co kilka dni, czasem co kilka miesięcy. schizo - dlatego, ze czasem pojawiają się w tych stanach skoków nastroju urojenia Tyle że w schozoafaktywnej są mniej dziwaczne, człowiek nie traci kontaktu z rzeczywistością, jest ona tylko jakby inaczej interpretowana.
Przy schizofrenii raczej nie ma górek, raczej jest głównie lęk i urojenia albo omamy nie zawsze mieszczą się w jakkolwiek pojmowanej rzeczywistości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dyskusja ogólna”