Jak często można brać relanium?
Moderator: moderatorzy
Jak często można brać relanium?
Witam,
Zastanawiam się czy nie poprosic lekarza o relanium? Czy od tego leku bardzo się człowiek może uzaleznić? Czy bardzo jest spiący?
I najwazniejsze jak go dawkować???
Zastanawiam się czy nie poprosic lekarza o relanium? Czy od tego leku bardzo się człowiek może uzaleznić? Czy bardzo jest spiący?
I najwazniejsze jak go dawkować???
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
Re: Jak często można brać relanium?
Witaj Ralf, niestety jak po każdum leku z rodzaju benzodiazepin i w tym Realnium można się uzależnić. Nalezy go stosować doraźnie. Jest lekiem i uspokajającym, przeciwlękowym i nasennym. Brałem swojego czasu Relanium w dawce 5 mg. Czasami pomagał w sytuacji gdy musiałem wyjść z mieszkania na dwór. Potem zmieniłem na Tranxene 10 mg, która była dla mnie bardziej skuteczna w działaniu przeciwlękowym. Spytaj lekarza jaką dawkę możesz przyjmować doraźnie. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Relanium chyba jest 5 i 10 mg.
Lekarz mi tego nie dał... :/
Lekarz mi tego nie dał... :/
Po relanium to chyba do apteki. I nie wiem czy to lekarz musi przepisac.
Spytaj miejscowej zielarki
Spytaj miejscowej zielarki
:: https://mojelinki.pl - Kreator stron ::::: https://schizo.pl - Forum Schizofrenia :: https://randki.cc - Randki
Relanium jest 2mg i 5mgRudolf pisze:Relanium chyba jest 5 i 10 mg.
Królestwo moje nie jest z tego świata
Relanium jest na recepte.
Miejscowa zielarka jest za droga....
2 i 5 mg? Ok, dzieki.
Miejscowa zielarka jest za droga....
2 i 5 mg? Ok, dzieki.
Od relanium można się bardzo uzależnić!
Wpędzić się w depresję i trwale uszkodzić sobie pamięć!
Dlatego nie można go brać ani codziennie, ani co drugi dzień, ani co trzeci dzień, co wiąże się z tym, że relanium w organiźmie rozkłada się na szereg aktywnych psychotropowo metabolitów, które mają takie samo działanie jak samo relanium, czyli diazepam.
Natomiast jeśli się bierze codziennie to czas takiej kuracji musi być ograniczony, a odstawianie stopniowe.
Wpędzić się w depresję i trwale uszkodzić sobie pamięć!
Dlatego nie można go brać ani codziennie, ani co drugi dzień, ani co trzeci dzień, co wiąże się z tym, że relanium w organiźmie rozkłada się na szereg aktywnych psychotropowo metabolitów, które mają takie samo działanie jak samo relanium, czyli diazepam.
Natomiast jeśli się bierze codziennie to czas takiej kuracji musi być ograniczony, a odstawianie stopniowe.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
w ogóle nie można brać, chyba że przed stosunkiem
gówno w proszku na kijoszku
przed stosunkiem to relanium chyba jest ostatnia rzeczą... <lol2>
Poza tym relanium nalezy brac czasowo, wiadomo ze jak wszelkie inne benzo jest szkodliwe bardzo ale CZASEM moze pomoc wyjsc z bagna. Tylko dobrze jest jak ktos to nadzoruje realnie...
Pozdrawiam...
Poza tym relanium nalezy brac czasowo, wiadomo ze jak wszelkie inne benzo jest szkodliwe bardzo ale CZASEM moze pomoc wyjsc z bagna. Tylko dobrze jest jak ktos to nadzoruje realnie...
Pozdrawiam...
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: spiker radiwowy
Jakie by to relanium nie było, ale pozwala w miarę możliwości zasnąć, jak się komuś dzień z nocą czasami przestawia nie jest złe, choć uzależnia.
Czy lekarz rodzinny może przepisać relanium?
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: spiker radiwowy
kto tak stwierdził??? mi rodzinny bez problemu przepisuje... co ma relanium do ćpania, równie dobrze pridinolem można przyćpać, odlot większy i wogle...
Ostatnio zmieniony pn maja 12, 2014 10:03 pm przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
a co mu mówisz???!smerfuś pisze:mi rodzinny bez problemu przepisuje...
- aleksander
- bywalec
Diazepam zawarty w Relanium znajduje się na wykazie środków odurzających i substancji psychotropowych jest to lista substancji kontrolowanych, których posiadanie, produkcja, przetwarzanie, przewóz i obrót są nielegalne w Polsce bez posiadania odpowiedniego zezwolenia regulowanego Ustawą o przeciwdziałaniu narkomanii. Znajduję się on jak większość beznodiazepin w grupie IV-P substancje o istotnych zastosowaniach medycznych i małym potencjale nadużywania, które mogą być stosowane w celach medycznych, naukowych i przemysłowych.smerfuś pisze:kto tak stwierdził??? mi rodzinny bez problemu przepisuje... co ma relanium do ćpania, równie dobrze pridinolem można przyćpać, odlot większy i wogle...
Więc Relanium można się jak najbardziej naćpać (lekarze pewnie przepisują niechętnie bo uzależnia psychofizycznie) pridinolem także ale to chyba wiesz skoro mówisz że odlot jest?
....
Ostatnio zmieniony czw kwie 07, 2016 11:08 pm przez mamuska, łącznie zmieniany 1 raz.
A na mnie relanium w ogóle nie działa. Jakaś marakra. Chciałbym trochę się odprężyć, a tu nic Chciałbym trochę odjechać, ale mój organizm przyzwyczaił się do abilify 30 mg i olanzapiny 20 mg i w ogóle nie czuję się senny, a chciałbym się dobrze wyspać, odprężyć się. Po prostu nie mogę
- amigo
- zaufany użytkownik
Jaka dawke relanium brales ? Brales inne benzo ? Wiesz ze na benzodiazepiny wystepuje tolernacja krzyzowa, moze dlatego nie zadzialalo nic na Ciebie.AB pisze:A na mnie relanium w ogóle nie działa. Jakaś marakra. Chciałbym trochę się odprężyć, a tu nic Chciałbym trochę odjechać, ale mój organizm przyzwyczaił się do abilify 30 mg i olanzapiny 20 mg i w ogóle nie czuję się senny, a chciałbym się dobrze wyspać, odprężyć się. Po prostu nie mogę
Nie zwlaja winy na neuroleptyki bo one wzmacniaja dzialanie benzodiezepin.