8 Godzin...

Moderator: moderatorzy

lostsoul
zaufany użytkownik

8 Godzin...

Post autor: lostsoul »

Od stycznia osoby z grupami mają pracować po 8 godzin, czyli tak jak wszyscy... Chyba, że przekażą dokument od lekarza, który stwierdzi, że możemy pracować tylko 7 godzin...
Nie dość, że pracodawcą zarabia na takich osobach podwójnie, to jeszcze chcą aby pracować dłużej. Także nie wiem już co daje ta grupa w praktyce (bo jak widać niewiele)....
"Potrzebuję jeszcze kilku, aby było jak u Wilków, co zaciekle walczą takie małe z takim wielkim bykiem"
halftoilet
bywalec

Re: 8 Godzin...

Post autor: halftoilet »

W praktyce grupa inwalidzka nie wiele daje w pracy, pracować trzeba tak samo jak zdrowi. Jeśli jesteśmy pracownikiem zakładu pracy chronionej to wiąże się dla niego z wymiernymi korzyściami nie dla nas. Ja nie narzekam bo robię max dwie godziny dziennie i dostaje najniższą krajową.
lostsoul
zaufany użytkownik

Post autor: lostsoul »

No tak tak w praktyce jest, tylko pracodawca ma z tego największe korzyści... Podwójna kasa, dla niego...
Ja 7 robię i też najniższa... chyba ciężko zarobić w takich zakładach więcej....
A czy pracodawca może sprawdzić jakoś że chorujemy na schizo ? (np jakby się ktoś starał o normalną pracę i nie przyznał się do choroby).
"Potrzebuję jeszcze kilku, aby było jak u Wilków, co zaciekle walczą takie małe z takim wielkim bykiem"
Awatar użytkownika
Emocja
zaufany użytkownik

Post autor: Emocja »

chyba nie ma takiej mozliwosci by to sprawdzic,tak mysle.
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
halftoilet
bywalec

Post autor: halftoilet »

Pracodawca może sprawdzić na podstawie kodu w orzeczeniu o niepełnosprawności jej typ np. choroba psychiczna. Moja szefowa w rozmowie organizacyjnej powiedziała mi że mam stany depresyjne tzn. taka była jej interpretacja kodu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „praca”