Przejście z klozapolu na abilify.
Moderator: moderatorzy
Przejście z klozapolu na abilify.
Cześć, mam schizofrenie paranoidalną. Biorę Klozapol i depakine chronosphere. Chciałbym spróbować przejść z Klozapolu na Abilify. Powody? Abilify jest lekiem nowszej generacji. Klozapol powoduje u mnie nadmierne ślinienie i zaczynam się wycofywać z życia codziennego chociaż rozum mówi co innego. Co o tym myślicie? Oczywiście muszę jeszcze pogadać o tym ze swoją panią doktor ale chciałem również usłyszeć co Wy o tym sądzicie.
- seebek
- zaufany użytkownik
Re: Przejście z klozapolu na abilify.
Abilify nie u wszystkich się sprawdza, bardzo pobudza ale ma też inne wady, na mnie osobiście źle wpływał, jest jedna reguła że nie wszystko co nowe jest lepsze od starego.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Re: Przejście z klozapolu na abilify.
@seebek
Słyszałem to już. Chodzi też o skutki uboczne. Fakt zawsze jest ryzyko, no ale cóż..
@salydus
Mam dokładnie takie same odczucia jak Ty. Chociaż psychiatry jeszcze nie pytałem o ten lek mam dopiero za 2 tygodnie spotkanie.
Słyszałem to już. Chodzi też o skutki uboczne. Fakt zawsze jest ryzyko, no ale cóż..
@salydus
Mam dokładnie takie same odczucia jak Ty. Chociaż psychiatry jeszcze nie pytałem o ten lek mam dopiero za 2 tygodnie spotkanie.