Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 12:31 am przez ______X, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: ABORCJA i główna jej orędowniczka wicemarszałkiem Sejmu
Wicemarszałkiem był również śp. Andrzej Lepper. W naszej polityce nie ma miejsca na ideały, jedynie na cyniczne rozgrywki międzypartyjne i manipulację telemasami.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Wielce możliwe, że drugą stronę wspierają producenci pieluch, mleka w proszku, odciągarek do mleka...siligarf pisze:wielce możliwe, że osoba powiązana z podmiotami farmaceutycznymi
i podmiotami produkującymi sprzęt medyczny służący do aborcji,
gówno w proszku na kijoszku
.,.,
Ostatnio zmieniony wt cze 12, 2012 11:52 pm przez ______X, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- bywalec
Ja jestem absolutnym zwolennikiem aborcji więc ciesze się że ktoś o podobnych poglądach piastuje ważne stanowisko.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Jak można być absolutnym zwolennikiem aborcji
-
- bywalec
Jestem jej zwolennikiem bez żadnych dyskusji na ten temat, nie stawiam warunków dlaczego jest to dobre. Popraw mnie jeśli się mylę, proszę.
Trudno poprawić błędy myślenia kogoś, kto wie, że się nie myli. Tylko w wypadku, gdy ma on choć cień podejrzenia co do słuszności swojej pozycji, naprostowanie jego błędnego myślenia jest możliwe.halftoilet pisze: Popraw mnie jeśli się mylę, proszę.
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Przypuszczam, że halftoilet prosił o ewentualną korektę w sprawie rozumienia określenia "absolutnym", które w jego wypowiedzi podkreślił przeglosowany a nie o poprawienie jego myślenia o aborcji.boris pisze:Trudno poprawić błędy myślenia kogoś, kto wie, że się nie myli.halftoilet pisze: Popraw mnie jeśli się mylę, proszę.
Całe szczęście, że taka orędowniczka znalazła się w sejmie bo wisi groźba, że niedługo będzie trzeba wyprawiać pogrzeby plemnikom a może w dalszej kolejności masturbacja zostanie dopisana do ustawy o ochronie życia poczętego i będzie karana więzieniem. Jak za zabójstwo.
Zapraszam do rozmowy na czacie.
-
- zaufany użytkownik
Bez przesady.dan pisze: może w dalszej kolejności masturbacja zostanie dopisana do ustawy o ochronie życia poczętego i będzie karana więzieniem. Jak za zabójstwo.
No właśnie, przekroczyliśmy granicę absurdu, która np. dla Ciebie jest już nie do przyjęcia. Dla mnie ta granica jest ustawiona nieco wcześniej i na prawdę, to nie jest duża odległość. Przypuszczam, że zgodzą się ze mną ci, którzy znają genezę rozwoju płodu. Zwłaszcza czas namnażania się komórek obejmujących poszczególne funkcje życiowe.wyobcowana pisze: Bez przesady.
Tak to jest, jak ktoś chce się bzykać bez konsekwencji.
Wprowadźmy aborcję poprenatalną dla wygody rodziców rozczarowanych urodzonym dzieckiem ...
A ja przypuszczam, że przegłosowany swym pytaniem wyraził etyczne zdziwienie: jak można być zwolennikiem aborcji bez żadnych zastrzeżeń.dan pisze:Przypuszczam, że halftoilet prosił o ewentualną korektę w sprawie rozumienia określenia "absolutnym", które w jego wypowiedzi podkreślił przeglosowany a nie o poprawienie jego myślenia o aborcji.boris pisze:Trudno poprawić błędy myślenia kogoś, kto wie, że się nie myli.halftoilet pisze: Popraw mnie jeśli się mylę, proszę.
nie jestem zwolneniczka aborcji,to zycie ktore jeszcze nie narodzone ktos zabija,tyle jest malzenstw,ktore nie moga miec dzieci staraja sie o adopcje,niech rodza i oddaja do adopcji
moja matka kiedys usunela ciaze,ja bylam z nia na tym zabiegu,nie w samym gabinecie ale pod budynkiem czekalam,i dzisiaj jak mysle o tym to moje rodzenstwo byloby starsze o 2 lata od mojego syna,az ciarki mnie przechodza
czasem mam takie przeczucie,ze byl to brat,moze to smieszne sie Wam wyda,ale to ma znaczenie by takie nienarodzone dziecko przyjac do rodziny,Terapia Berta Hellingera to mowi,w ustawieniach rodziny ma to duze znaczenie.
moja matka kiedys usunela ciaze,ja bylam z nia na tym zabiegu,nie w samym gabinecie ale pod budynkiem czekalam,i dzisiaj jak mysle o tym to moje rodzenstwo byloby starsze o 2 lata od mojego syna,az ciarki mnie przechodza
czasem mam takie przeczucie,ze byl to brat,moze to smieszne sie Wam wyda,ale to ma znaczenie by takie nienarodzone dziecko przyjac do rodziny,Terapia Berta Hellingera to mowi,w ustawieniach rodziny ma to duze znaczenie.
Nie tak łatwo jest rzecz: chcę być człowiekiem..
Zycie nie czeka na nikogo.
Zycie nie czeka na nikogo.
W takim razie poruszamy się po płaszczyźnie przypuszczeń i domysłów. Warto było by poprosić przeglosowanego i halftoileta o doprecyzowanie swoich wypowiedzi.boris pisze:A ja przypuszczam, że przegłosowany swym pytaniem wyraził etyczne zdziwienie: jak można być zwolennikiem aborcji bez żadnych zastrzeżeń?
Po pierwsze - in vitro. Po drugie w domach dziecka jest dużo czekających na szansę dzieci. Nie myślisz, że rozsądniej było by im ją dać zamiast produkować kolejne cierpienia? No i z tym życiem, to też bym nie przesadzał. Zgon stwierdza się kiedy umrze mózg a płód do szóstego tygodnia jeszcze w ogóle nie ma mózgu, więc bądźmy konsekwentni.Emocja pisze:nie jestem zwolneniczka aborcji,to zycie ktore jeszcze nie narodzone ktos zabija,tyle jest malzenstw,ktore nie moga miec dzieci
Byłbym ostrożny co do niej.Emocja pisze:Terapia Berta Hellingera
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
Może się czepiam i przywiązuje zbyt dużą wagę do słów, ale chodziło mi właśnie o to, że słowo "absolutnym" w tym kontekście wali po oczach. Bo jeśli dobrze rozumiem "absolutny" to całkowity, kompletny, zupełny, totalny, pełny, wszechogarniający itd. i powstało u mnie takie skojarzenie, że należy usuwać wszystkie dzieci. Albo ewentualnie usuwać jeśli tylko pojawi się na to chęć, bez podania równie poważnych argumentów, jakie ma druga strona. Nie mam ogólnego zdania w tej sprawie.
-
- bywalec
Nie widzę nic przeciwko aborcji w dowolnym momencie ciąży.
.
Ostatnio zmieniony wt lut 11, 2014 7:14 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
To są wyjątki. Lecz obecne prawo je uwzględnia.mei pisze:Co do aborcji mam mieszane uczucia, nie mogłabym powiedzieć kobiecie po gwałcie, żeby nie usuwała ciąży. A co w przypadku zagrożenia życia kobiety, przez ciążę?