Oburzeni
Moderator: moderatorzy
Oburzeni
No właśnie jestem Oburzony bo socjal żaden a mówią że rozdenty
jestem Oburzony bo nasze pieniądze są marnotrawione
bo dług rośnie a nie ma postępu
bo coraz większe rozwarstwienie się robi
i dlatego że należe do 99 % a z tych 99 % do tych co najmniej mają w tym kraju oburzam się też na to że kawa drożeje i fajki paliwo perspektyw nie widać i mam nadzieje na zmiane na lepsze ale taką konkretną albo na całką totalną zagłade planety właśnie najbardziej nie pasuje mi że wszystko powoli tak się rozgrywa
JESTEM OBURZONY a wy ?
jestem Oburzony bo nasze pieniądze są marnotrawione
bo dług rośnie a nie ma postępu
bo coraz większe rozwarstwienie się robi
i dlatego że należe do 99 % a z tych 99 % do tych co najmniej mają w tym kraju oburzam się też na to że kawa drożeje i fajki paliwo perspektyw nie widać i mam nadzieje na zmiane na lepsze ale taką konkretną albo na całką totalną zagłade planety właśnie najbardziej nie pasuje mi że wszystko powoli tak się rozgrywa
JESTEM OBURZONY a wy ?
Re: Oburzeni
My nie. Oburzenie to emocjonalna reakcja związana z konstatacją, że coś nie jest tak jak powinno być. Ale skoro na świecie rządzą idioci lub cwaniaki udające idiotów, wybrani przez większość która zawsze jest głupia*, to wszystko jest dokładnie tak, jak powinno być i nie ma się o co oburzać
*
*
Fernando PessoaMyślenie zbiorowe jest głupie, ponieważ jest zbiorowe, nic nie może przekroczyć granic zbiorowości, nie zostawiając na rogatkach – niczym podatku drogowego – większości ładunku inteligencji, który ze sobą wiezie.
http://www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
Powiedzmy przeciwnikowi otwarcie, że nie podzielamy jego idei, ponieważ je rozumiemy, i że on nie podziela naszych, ponieważ ich nie rozumie.
- przegłosowany
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Jest coś na rzeczy i nie wiem czy jeśli dalej tak pójdzie, czy nie dołączyć do ruchu "oburzonych". Chciałbym przeprowadzić rewolucję i ustanowić porządek taki, jak chcę. Oglądaliście "Inside Job"? Ludzie sobie grali ludzkimi pieniędzmi na giełdzie jak w jakimś totomiksie, a firmy ratingowe przyznawały ich grom status inwestycji pewnych i wiarygodnych. Ludzie Ci wydawali sobie zarobioną, a właściwie wyspekulowaną kasę na koks i dziwki. A teraz jest kryzys, za który płacą miliony ludzi. Panowie odpowiedzialni za całą sprawę powiedzieli "przepraszam, to się nie powtórzy" i to wystarczyło. W USA nie wprowadzono żadnych regulacji, które by ograniczały w przyszłości takie działania (UE wprowadziła). W dodatku, Obama, ponoć z drugiej, przeciwnej opcji politycznej mianował osoby odpowiedzialne za kryzys na ważne państwowe stanowiska.
gówno w proszku na kijoszku
polecam: http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.ph ... =1&id=1043
http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.ph ... =1&id=1044
http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.ph ... =1&id=1044
Po co regulacje? Wystarczy żeby prywatne firmy płaciły własne długi/rachunki z własnych, a nie publicznych, środków. To jest w liberalizmie oczywiste, ale dziś mamy neoliberalizm, czyli już nie kapitalizm, a jeszcze nie socjalizm. Co prawda prof. Belka twierdzi, że takie banki to są podmioty użyteczności publicznej, więc działają na zasadzie perpetuum mobile (czytaj: raz rozkręcony biznes przynosi zyski w nieskończoność, bez względu na to, czy jest opłacalny, czy nie), ale to bardzo mądry facet, więc pewnie tak mówi z zupełnie innych powodów, niż własne przekonania.
eN_ zastanawia mnie Twoja definicja mądrości, nie wiem jak ona precyzyjnie brzmi ale jak na razie widzę, że akceptuje sprzeczność pomiędzy tym co się uważa a co się mówi. No zrozumiałbym jeszcze, że nie mówi się wszystkiego tego co się uważa
Uważam prof. Belkę za mądrego, w sensie dobrze wykształconego, bo jak powinieneś już wiedzieć, u mnie wykształcenie jest na pierwszym miejscu. No ale skoro związany był/jest z PZPR/SLD a także bankowością, to nie może, w trosce o własne interesy, mówić inaczej, niż myśli a nie wierzę, że on wierzy, że to co robią np. w USA jest uczciwe i związane ze zbyt ograniczonymi regulacjami. Prof. Balcerowicz też zrobił karierę prezentując określone poglądy i należąc do określonej partii. Zapytany tłumaczy się, że w tamtych czasach nie można było inaczej, i starał się zrobić tak dużo dobrego jak było - w owych warunkach - możliwe. Jak było naprawdę? Nie wiem, nie śledziłem kariery żadnego z nich. Niech wypowiadają się badacze, historycy, czy biografowie naszych sławnych ekonomistów.
pewien profesor w książeczce o testach IQ na wstępie napisał że nawet kierowca tira po zawodówce może mieć wyższe IQ a co za tym idzie sprawniej myśleć niż profesor ekonomi co jednak rzadko się zdarza ale się zdarza więc samo wykształcenie nie jest miernikiem inteligencji na czas dzisiejszy gdy mamy 2 miliony studentów a jeszcze jakiś czas temu pół miliona tak Nesweek wtedy należało się do elitarnego grona naukowców a nie kupowało wykształcenie na uczelniach które zrobiły interes usługowy z robienia studentów kończących licenciat a nawet magisterkęeN_ pisze:Uważam prof. Belkę za mądrego, w sensie dobrze wykształconego, bo jak powinieneś już wiedzieć, u mnie wykształcenie jest na pierwszym miejscu.
kiedyś tym miernikiem wykształcenie byłopiotr 84 pisze:nie jest miernikiem inteligencji
Myślę, że prawdziwa inteligencja jest tą dzięki której możemy osiągnąć trwałe szczęście Formułując to mniej radykalnie, dzięki której możemy uniknąć cierpienia. Ludzie którzy żyją w sprzeczności z samymi sobą raczej są nieszczęśliwi, choć niekiedy mechanizmy obronne działają tak dobrze, że nie zdają sobie oni w pełni z tego sprawy.
PessoaIrytuje mnie szczęście tych wszystkich ludzi, którzy nie wiedzą, że są nieszczęśliwi.
.
Ostatnio zmieniony wt lut 11, 2014 6:15 pm przez mei, łącznie zmieniany 1 raz.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
Dziękuje ci Mei za ten link chyba umieściłaś go po przeczytaniu mojego posta o krajach pasożytniczych żyjących na koszt i kosztem innych krajów w którym to poście pisałem że owe kraje ze szczęśliwej gromadki krajów masońskich nie chcą nas do tego grona zaprośić ( USA UK IZRAEL NIEMCY FRANCJA ) a raczej żyć naszym kosztem pięknie by było gdyby Watykan poprowadził Oburzonych do nowego ładu światowego wspomnianego już wcześniej wieku Maryjnego nowy porządek a nie ten obecny który ma korzenie w rewolucji franuckiej której to hasła był piękne a która pod tymi hasłami przemyciła niesprawiedliwość światowo wyzysk jednych przez drugich itd. nie łudźmy się nie jest dobrze a organizacje takie jak ONZ UNISEF FAO AMNESTY INTER to o kant dópy potłuc chociaż robią troche dobrego ale sami widzimy ile przyszedł już czas na powszechną Chrystianizację słowa pisma muszą się spełnić czyli będzie tak :
- zamęt trzecia światowa nowy wspaniały wiek Maryjny paruzja koniec histori świata
albo
- wiek Maryjny paruzja koniec świata
albo
- paruzja odzyskanie ciał cielesnych nowe niebo nowa ziemia na starych zgliszczach wiek Maryjny
albo głupi jestem
- zamęt trzecia światowa nowy wspaniały wiek Maryjny paruzja koniec histori świata
albo
- wiek Maryjny paruzja koniec świata
albo
- paruzja odzyskanie ciał cielesnych nowe niebo nowa ziemia na starych zgliszczach wiek Maryjny
albo głupi jestem
-
- zbanowany
- Kontakt:
Norwegia jest dobrym krajem do życia! Uciakajmy tam jak najszybciej!
Jestem komputerem atari! Moja moc obliczeniowa słaba bom już stary i dyskalkulik! Kasety to było coś! Olewam dyskietki i płyty CD, DVD czy Blu-ray!
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
<< R A T I C U S >> [[ S I M I A N ]]
Wife bimbo, husband redneck and our son bubba! gg 5473221
Pewnie! Nawet postrzelać sobie można i nic Ci nie zrobią!