Od kilku m-cy nie brałam żadnych leków, gdyż nie słyszałam głosów-zostałam zwolniona z pracy i głosy ustały (słyszałam głosy tylko w pracy)
Niestety ostatnio zauważyłam, że mam ogromne problemy z koncentracją/pamięcią, nie mogę sobie na to pozwolić, gdyż się intensywnie uczę, a teraz to jest prawie niemożliwe...Wcześniej brałam 1 mg risperidonu/noc, teraz przepisano mi abilify 5 mg (dzielę tabletkę 15 mg na 3-co nie jest łatwe). Niestety choć biorę abilify dopiero od kilku dni fatalnie się czuję-pogłębiły się problemy z koncentracją i nauką, mam problemy z oddychaniem, kłucia w klatce piersiowej, jestem zamulona, często nie słyszę co się do mnie mówi, brak mi sił-szybko się męczę, dużo jem...jedyny plus to uspokojenie-moja rodzina wreszcie nie słucha wiecznych awantur o nic.
I tu moje pytanie, gdyż bardzo zależy mi na poprawie koncentracji, a w ulotce abilify nic na ten temat nie przeczytałam, że na to pomaga, a na ulotce risperidonu owszem, jest na ten temat wzmianka...Jak to jest u was? A może jakiś inny lek pomaga bardziej na ten problem?
Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi, gdyż muszę się uczyć!!!
![Sad :(](./images/smilies/icon/sad.gif)