Bezsennosc po odstawieniu olanzapine
Moderator: moderatorzy
Bezsennosc po odstawieniu olanzapine
Blagam doradzcie!Odstawilam Olanzapine sama po 5mg bralam na epizod manii w styczniu.W polowie kwietnia( 3 tygodnie po odstawieniu) pojawila sie bezsennosc.Lekarze tu za granica dawali mi nasenne.
Nie dzialaja.Teraz chca na antydepresant czy to jest wyjscie? bardzo dobrze tolerowalam olanzapine ale teraz wzielam mala dawke 2.5mg i dretwieja mi konczyny plus serce dziwnie pracuje.Organizm jest chyba juz wyczerpany ta bezsennoscia 3 miesieczna.Co robic???Nie mam zaufnia ze antydepresant pomoze a powrot na olanazpne do 10mg niemozliwy jestem za slaba
Nie dzialaja.Teraz chca na antydepresant czy to jest wyjscie? bardzo dobrze tolerowalam olanzapine ale teraz wzielam mala dawke 2.5mg i dretwieja mi konczyny plus serce dziwnie pracuje.Organizm jest chyba juz wyczerpany ta bezsennoscia 3 miesieczna.Co robic???Nie mam zaufnia ze antydepresant pomoze a powrot na olanazpne do 10mg niemozliwy jestem za slaba
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Bezsennosc po odstawieniu olanzapine
Podobno citalopram jest antydepresantem regulującym sen, ale na efekty trzeba poczekać dobry miesiąc lub dwa. Nie wiem co Ci polecić skoro nie chcesz wrócić do olanzapiny (dlaczego takie uprzedzenie do leku? piszesz, że dobrze go tolerowałaś...)... może Ketrel 25 - 50 max 100 mg. U mnie, jeśli chodzi o sen sprawdza się równie dobrze jak olanzapina.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
No dobrze tolerowalam bo mialam manie wysoki stan teraz to tak sie zamartwiam ta bezsennosciaprzeglosowany pisze: Nie wiem co Ci polecić skoro nie chcesz wrócić do olanzapiny (dlaczego takie uprzedzenie do leku? piszesz, że dobrze go tolerowałaś...)
ze slabne i slabne a olanzapina nie dla slabeuszy
a organizm jest bez leku juz 4 miesiace i jakos musi sobie radzic wiec slaby jest
Po olzapinie się strasznie tyje. Ja nienawidze tego leku! Ale po odstawieniu nie miałem kłopotów z zaśnięciem... dziwne... Myśle że jest to dobry lek na początku psychozy, potem naprawde warto zmienić go na zdecydowanie inny lek. 
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- marcelinka
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja po zażyciu 5mg zalasty nie zasypiam od razu - gdzieś tak po 4-5 h. Czyli normalnie chodzę spać tak jak chodziłam ok 1 w nocy. Chciałabym zasypiać szybciej, ale widać mój organizm nie potrzebuje tyle snu 

Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia