Metal

Moderator: moderatorzy

Nefka
zaufany użytkownik

Metal

Post autor: Nefka »

Słuchacie zespołów metalowych (różnego typu)? Jeśli tak, to jakich? Ja uwielbiam Opeth'a i Dream Theater. Słucham też Death'a, Cynic'a, Anathemy, Ayreona. Wpada mi w ucho również Metallica (zwłaszcza ich płyta koncertowa) i Kat (Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach)

A Wy? :)
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
Newt
zaufany użytkownik

Re: Metal

Post autor: Newt »

.
Ostatnio zmieniony pt lip 29, 2011 7:39 pm przez Newt, łącznie zmieniany 1 raz.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Awatar użytkownika
JestemZerem
bywalec

Post autor: JestemZerem »

kat, metallica, faith no more, system of a down, behemoth, jak przyjdzie mi cos do glowy to dam znac :)
To co teraz jest normalne, dziś byłoby nie do zaakceptowania gdyby od początku człowiek myślał inaczej, bo to on narzuca myślenie przyszłym pokoleniom

Denerwują mnie ludzie którzy mnie nie rozumieją, dlatego będąc sam nie ma kto mnie nie rozumieć
Awatar użytkownika
asthar
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: asthar »

Kat (Ballady, Róże...), Children Of Bodom, Tarot, Korpiklaani, Anathema, Moonspell, Tristania, Ulver, Tiamat, Therion, czasami stary, "tarjowy" Nightwish ;)
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Helloween, Stratovarius, Manowar, Pink Cream 69, Iron Savior, HammerFall, Axel Rudi Pell.
Obrazek
Awatar użytkownika
patrykwiz
zarejestrowany użytkownik

Post autor: patrykwiz »

Słucham różnych gatunków metalu lubię progresywny death metal w stylu Morgoth, Pestilence. Lubie Lux Occulte ( jak ktoś z was nie zna to polecam).
Bardzo lubie Nightwisha, Epice. Hmm ogólnie reasumując to słucham muzyki dużo, może mi polecicie jakieś zespoły metalowe godne uwagi. Może ja coś polecę ~~.
lostsoul
zaufany użytkownik

Post autor: lostsoul »

Theatres Des Vampires - ich tematyka to Wampiry, jak wskazuje ich nazwa.
Kiedyś grali bardziej black metal, teraz grają już gotycki rock, metal....
i też kapelę Cradle Of Filth - Dani ma wspaniały głos, polecam gorąco :)
"Potrzebuję jeszcze kilku, aby było jak u Wilków, co zaciekle walczą takie małe z takim wielkim bykiem"
Awatar użytkownika
zlomiasz
zaufany użytkownik

Post autor: zlomiasz »

Słucham sporo i to z dość dziwacznego powodu: mam (miałem?) nadwrażliwy słuch i postanowiłem go nieco stępić. Serio, w krainie chamskich psiarzy i motocyklistów inaczej się nie da. Głównie katuję Napalm Death, a zwłaszcza płytę o tytule świetnie punktującym me dominujące stany emocjonalne - czyli "Fear, Emptiness, Despair", ale inne ich albumy też doceniam, szczególnie debiutanckie demo mnie roztkliwia ;-) Jako płodozmian aplikuję najczęściej System of a Down.
Awatar użytkownika
patrykwiz
zarejestrowany użytkownik

Post autor: patrykwiz »

lostsoul pisze:Theatres Des Vampires - ich tematyka to Wampiry, jak wskazuje ich nazwa.
Kiedyś grali bardziej black metal, teraz grają już gotycki rock, metal....
i też kapelę Cradle Of Filth - Dani ma wspaniały głos, polecam gorąco :)
O Theatres coś słyszałem nawet jakiś kawałek bym zanucił bo ze mną to jest tak że zapamiętuje teksty :D. To leciało jakoś tak Dancing Dancing Dancig with satan...

A do złomiarza Napalm Death mam ale jeszcze nie słuchałem troche mnie odrzuciła z poczatku ich tematyka i wariacje wokół Ns. Ale posłucham może coś odkryje.
lostsoul
zaufany użytkownik

Post autor: lostsoul »

to o czym mówisz to:
Theatres Des Vampires- Dances With Satan
ale polecam piosenki:
Lilith Mater Inferorum , La Danse Macabre Du Vampire, Angel of Lust.
To moje ulubione...
"Potrzebuję jeszcze kilku, aby było jak u Wilków, co zaciekle walczą takie małe z takim wielkim bykiem"
Nefka
zaufany użytkownik

Post autor: Nefka »

Wczoraj w Spodku w Katowicach był koncert Dream Theater :) Świetny występ!
Strzeż mnie jak źrenicy oka, Ukryj mnie w cieniu swych skrzydeł
Psalm 17,8
Awatar użytkownika
asthar
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: asthar »

Chętnie obejrzałabym Therion albo Haggard na żywo *wzdych*
SchiziS
bywalec
Kontakt:

Post autor: SchiziS »

acherontia pisze:Chętnie obejrzałabym Therion albo Haggard na żywo *wzdych*
Theriona widziałam, powiem Ci że nie masz czego żałować, bo wypadają jakoś tak... zbyt płytko moim zdaniem.

Ja ortodoksyjnie słucham black metalu, obok link do mojego last.fm i można sobie zobaczyć, co będę wypisywać :). Lecz pomimo mojej ortodoksyjności w gatunku tym jestem, uważam, obeznana, bo zanim zaczęłam słuchać tylko BM, przerobiłam wszystkie odłamy. Niektóre to kupa straszna:/
patrykwiz pisze:Słucham różnych gatunków metalu lubię progresywny death metal w stylu Morgoth, Pestilence. Lubie Lux Occulte ( jak ktoś z was nie zna to polecam).
Bardzo lubie Nightwisha, Epice. Hmm ogólnie reasumując to słucham muzyki dużo, może mi polecicie jakieś zespoły metalowe godne uwagi. Może ja coś polecę ~~.
Lux Occulta, świetny wybór:) Oj tak, YaroSlav miał te pomysły. To ja ze swej strony polecę Profanum, więcej u nich neoklasyki, ale za to jakiej! Polska scena metalowa może być dumna z tego pobocznego projektu, uwaga, grupy Witchmaster. A Nightwish i Epica to, muszę Cię rozczarować, nic godnego uwagi. Posłuchaj Carpathian Forest, Slagmaur, Secrets Of The Moon i szwedzkich gigantów takich jak Armagedda, Ondskapt, Heresi. To jest dopiero klimat i kunszt muzyczny.

A jeśli wolisz polski metal, to w tym momencie niezmiennie króluje wspomniane już wyżej Profanum, Witchmaster, Infernal War, Iperyt i od bidy możesz przesłuchać projekty spod szyldu Let The World Burn.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Najczęściej słucham Death Metalu, czasami innych gatunków.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

Ostatnio trafiłem na zespół industrial metalowy Rob Zombie. Z industrialu lubię także Turmion Katilot.
Obrazek
PTR01981
bywalec
Kontakt:

Post autor: PTR01981 »

Dark Funeral (najlepsze to "666 Voices Inside"), Immortal (wszystko najlepsze), Darkthrone (najlpesze to "To Walk The Infernal Fields") i kilka innych zespołów black metal. Słucham też "normalnego" metalu - Disturbed, Drowning Pool, Hatebreed itp.
"Odkąd poznałem ludzi pokochałem zwierzęta"
ODPOWIEDZ

Wróć do „muzyka”