Schizofrenia prosta

informacje naukowe, medyczne

Moderator: moderatorzy

malaswinia
zarejestrowany użytkownik

Schizofrenia prosta

Post autor: malaswinia »

.
Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2012 9:50 am przez malaswinia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: Schizofrenia prosta

Post autor: miś wesołek »

malaswinia pisze:Lekarz mnie diagnozuje jako przewlekla depresja. Biore sertraline 100mg, ale nie wydaje mi sie zeby to byla depresja. Nie jestem zmeczony ani nic z tych rzeczy. Poprostu odczuwam pustke.
Zaufaj lekarzowi, bo on wie najlepiej. Jeśli masz bardzo silne wątpliwości co do diagnozy, spróbuj skontaktować sie z innym specjalistą. W depresji wcale nie musisz być zmęczony, to by było zbyt proste. Możesz odczuwać pustkę. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Re: Schizofrenia prosta

Post autor: zbyszek »

To, co opisujesz pasuje jak ulał do depresji, lecz diagnozę postawi ci tylko lekarz, a nie ktoś z forum bez osobistego kontaktu.
Według mnie już sam fakt twoich obaw, czy to nie schizofrenia oddala taką diagnozę. Niepowodzenie w kontaktach damsko-męskich to dobry powód do depresji. Pomyśl jednak, że całe życie przed tobą i z pewnością poznasz jeszcze nie jedną dziewczyną, zanim złączysz się z kimś na stałe. Warto się z takich doświadczeń uczyć. Jeśli ona zaczęła plotkować na twój temat to przyjaźń z nią nie była wiele warta. Chyba to zignorowałeś.
ODPOWIEDZ

Wróć do „wiedza o schizofrenii”