Schizofrenia prosta
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Schizofrenia prosta
.
Ostatnio zmieniony czw sie 02, 2012 9:50 am przez malaswinia, łącznie zmieniany 1 raz.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Re: Schizofrenia prosta
Zaufaj lekarzowi, bo on wie najlepiej. Jeśli masz bardzo silne wątpliwości co do diagnozy, spróbuj skontaktować sie z innym specjalistą. W depresji wcale nie musisz być zmęczony, to by było zbyt proste. Możesz odczuwać pustkę. Tak mi się przynajmniej wydaje.malaswinia pisze:Lekarz mnie diagnozuje jako przewlekla depresja. Biore sertraline 100mg, ale nie wydaje mi sie zeby to byla depresja. Nie jestem zmeczony ani nic z tych rzeczy. Poprostu odczuwam pustke.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
Re: Schizofrenia prosta
To, co opisujesz pasuje jak ulał do depresji, lecz diagnozę postawi ci tylko lekarz, a nie ktoś z forum bez osobistego kontaktu.
Według mnie już sam fakt twoich obaw, czy to nie schizofrenia oddala taką diagnozę. Niepowodzenie w kontaktach damsko-męskich to dobry powód do depresji. Pomyśl jednak, że całe życie przed tobą i z pewnością poznasz jeszcze nie jedną dziewczyną, zanim złączysz się z kimś na stałe. Warto się z takich doświadczeń uczyć. Jeśli ona zaczęła plotkować na twój temat to przyjaźń z nią nie była wiele warta. Chyba to zignorowałeś.
Według mnie już sam fakt twoich obaw, czy to nie schizofrenia oddala taką diagnozę. Niepowodzenie w kontaktach damsko-męskich to dobry powód do depresji. Pomyśl jednak, że całe życie przed tobą i z pewnością poznasz jeszcze nie jedną dziewczyną, zanim złączysz się z kimś na stałe. Warto się z takich doświadczeń uczyć. Jeśli ona zaczęła plotkować na twój temat to przyjaźń z nią nie była wiele warta. Chyba to zignorowałeś.