Dziennikarka prośba

Moderator: moderatorzy

macelka1
zarejestrowany użytkownik

Dziennikarka prośba

Post autor: macelka1 »

Witam Państwa serdecznie! Jestem dziennikarką, przygotowuję reportaż o siostrach kobiet cierpiących na schizofrenię. Szukam pań, które zechciałyby się ze mną spotkać i porozmawiać o swoich relacjach z chorymi siostrami. Gwarantuję anonimowość. Bardzo proszę o odopowiedzi na skrzynkę albo adres mailowy elturlej@gmail.com
Awatar użytkownika
brzeszczot
zaufany użytkownik

Re: Dziennikarka prośba

Post autor: brzeszczot »

Według mnie dziennikarz powinien przedstawić się z imienia i nazwiska, podać tytuł reportażu (nawet "roboczy") i przede wszystkim czasopismo, czy też audycję, do której tej reportaż jest przygotowywany. Bez tych informacji osoba twierdząca, że jest dziennikarką jest niewiarygodna i szczerze odradzam opowiadanie o czymkolwiek takiej osobie.
macelka1
zarejestrowany użytkownik

Re: Dziennikarka prośba

Post autor: macelka1 »

Oki :) Przedstawiam się: Ela Turlej, lat 42, zamieszkała Warszawa, dziennikarka niezależna, czyli pisząca do różnych gazet. Materiał o rodzeństwie chcę zamieścić w Polityce, albo Wysokich Obcasach. Ale, to tylko moje pobożne życzenie, mam nadzieję, że materiał będzie na tyle interesujący, że uda mi się zachęcić do publikacji wyżej wymienione tytuły :) Pozdrawiam Ela

Wróć do „mój brat/siostra jest chory/a”