Prośba
Moderator: moderatorzy
Prośba
W 2008 roku spotkałem się z schizofrenią, miałem dwa epizody. Zauważyłem, że ciężko jest osobom chorym znaleźć i utrzymać pracę, zwłaszcza na odpowiedzialnych stanowiskach np. menadżerskich. Jest dużo nieufności i lęku ze strony pracodawców. Chciałbym to zmienić. To ma na celu projekt, który chcę zorganizować. Chciałbym się jednak dowiedzieć co o tym sądzicie bo moja pewność to trochę za mało przy staraniu się o fundusze. Czy ktoś z Was chciałby pracować w projekcie, który miałby np. na celu organizację wystawy prac malarskich osób ze schizofrenią? Czy Waszym zdaniem elastyczny czas pracy jest lepszy niż 8 godzin dziennie? Czy lepiej sprawdzacie się w pracy zorientowanej na cel, czy w takiej zwykłej biurowej pracy gdzie wymagana jest od Was uwaga i skupienie przez cały dzień? Czy sądzicie, że naszą mocną stroną jest kreatywność, twórczość, wyobraźnia? Z góry dziękuję za Wasze uwagi i odpowiedzi. Realizacja tego projektu jest moim marzeniem więc proszę o Waszą pomoc.
- savior
- bywalec
- Status: zawód? jeszcze nikt się na mnie nie zawiódł
Re: Prośba
Mi odpowiada praca kreatywna, twórcza. Pisanie do gazety, robienie fotek. Granie muzyki.
- trzynasty3city
- zarejestrowany użytkownik
Re: Prośba
Witam,
mi również odpowiada praca kreatywna i nie wyobrażam sobie siebie pracującego za biurkiem. Ja chętnie poprowadziłbym portal kulinarny :-). Jeśli chodzi o wystawę to uważam że to fajny pomysł, kiedyś chciałem publikować prace chorych w necie - nawet przez myspace i fejsbuk ale na rozmowie o prawach autorskich na razie się skończyło. W przyszłości chciałbym otworzyć mały lokal mający na celu integrację osób chorych ze zdrowymi, nawet w nim można by było zorganizować małą ekspozycję prac lub wystawę ale tutaj niestety potrzebny sponsor + zaplecze finansowe. Jeśli chodzi o cały projekt lokalu - siedzi w mojej głowie :-).
mi również odpowiada praca kreatywna i nie wyobrażam sobie siebie pracującego za biurkiem. Ja chętnie poprowadziłbym portal kulinarny :-). Jeśli chodzi o wystawę to uważam że to fajny pomysł, kiedyś chciałem publikować prace chorych w necie - nawet przez myspace i fejsbuk ale na rozmowie o prawach autorskich na razie się skończyło. W przyszłości chciałbym otworzyć mały lokal mający na celu integrację osób chorych ze zdrowymi, nawet w nim można by było zorganizować małą ekspozycję prac lub wystawę ale tutaj niestety potrzebny sponsor + zaplecze finansowe. Jeśli chodzi o cały projekt lokalu - siedzi w mojej głowie :-).