kto brał fluanxol w maksymalnej szpitalnej dawce ,tabletki

flupentixol

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
bestia19781
zarejestrowany użytkownik

kto brał fluanxol w maksymalnej szpitalnej dawce ,tabletki

Post autor: bestia19781 »

Nie pamiętam dawki ale była maxymalna szpitalna. Było to na oddziale dziennym. Tabletki 3 mg kilka dziennie. Dostałem po tym silnych , wielogodzinnych drgawek. Spadło mi ciśnienie 90/60. miałem gorączkę i całą noc nie przespałem. Rano dali mi akineton i tranksan. Lekarz to zbagatelizował zupełnie. Około 8 lat temu i od tamtego czasu mam silne lęki psychotyczne kilka razy w tygodniu. Lekarz tamten już nie żyje. Zmarł na raka.
Nic nie jest tym czym się wydaje
Awatar użytkownika
milcząca czarna mery
zaufany użytkownik

Re: kto brał fluanxol w maksymalnej szpitalnej dawce ,tablet

Post autor: milcząca czarna mery »

ja też brałam tabletki fluanxolu 3 mg 3 razy dziennie i umieralam od nich. nikomu nie życzę przyjmowania tego leku. wolałam umrzeć niż życ biorąc fluanxol. to był najgorszy lek, jaki kiedykolwiek mi podawano. też akatyzję korygowali mi akinetonem. po tabletkach dostawałam w szpitalu zastrzyki fluanxol depot i jeszcze się ze mnie nie wypłukały. gdybym nie była w szpitalu, to bym odstawiła ten tel po jednym dniu, a tak podawano mi go 6 tygodni. leżałam bezsilnie,bo nie miałam nawet siły siedzieć, tak mnie ten lek obezwładnił. nie życzę nawet największym wrogom takich męk.
leonidas
zaufany użytkownik

Re: kto brał fluanxol w maksymalnej szpitalnej dawce ,tablet

Post autor: leonidas »

Wow tutaj piszecie że maksymalna dawka to 3x 3mg a mi lekarz powiedział że maksymalna dawka to 40 mg. O co tu chodzi? Oczywiście zapytam się lekarza ale to dopiero w ponieidziałek a ja chciał bym wiedzieć teraz. a i on odrazu przepisał mi 3 mg jako dawka początkująca.
ODPOWIEDZ

Wróć do „fluanxol”