Clonazepan to kurewska benzodiazepina, która bardzo działa na mięśnie szkieletowe i spłyca emocje.przeglosowany pisze:A klonazepam nie jest przypadkiem mocniejszy od Xanaxu? Czym się różni? Że dłużej działa, to wiem.
doraźnie przeciwlękowo najlepszy
Moderator: moderatorzy
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: doraźnie przeciwlękowo najlepszy
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
Właśnie wróciłem od psychiatry, który poradził mi abym spróbował odstawiać powoli clonazepanum od którego jestem uzależnion od conajmniej 10 lat. Mam zmniejszać dawkę stopniowo, na początek biorąc pół tabletki mniej. Czas pokaże, czy mi się uda zejśc z tego do 0. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Kamilu, ale jakiejś skoliozy się nie nabawiłeś przez to, co? ;PKamil R J pisze:bardzo działa na mięśnie szkieletowe
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Tak - hujozy się nabawiłem. Jak masz ochotę to sobie to łykaj.
the formless."
the formless."
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Wyluzuj.
Jak bym mia, to bym sobie łyknął.

Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
A dlaczego mam wyluzowywać? Zachowuję się naturalnie a czasami po prostu Twoje teksty mnie drażnią.
Nigdy nie brałeś pewnie clonazepanu a zachowujesz się trochę jakby ktoś zrobił zamach na Twoje bóstwo lekowe. Ja za to łykałem to kiedyś bardzo często i wiem co potrafi ten syf wydządzić psychice.
Widzę też jak wpłynęło to na moją matkę.
Już same neuroleptyki ryją banię ale jest to zło konieczne.
Benzodiazepiny to świństwo w najczystszej postaci.
Można je brać do 2 tyg. a Lemro ładował to w siebie z tego co pisze 10 lat.
Nigdy nie brałeś pewnie clonazepanu a zachowujesz się trochę jakby ktoś zrobił zamach na Twoje bóstwo lekowe. Ja za to łykałem to kiedyś bardzo często i wiem co potrafi ten syf wydządzić psychice.
Widzę też jak wpłynęło to na moją matkę.
Już same neuroleptyki ryją banię ale jest to zło konieczne.
Benzodiazepiny to świństwo w najczystszej postaci.
Można je brać do 2 tyg. a Lemro ładował to w siebie z tego co pisze 10 lat.
the formless."
the formless."
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
W którym miejscu, choć trochę, wskaż proszę. Nie rozumiem.Kamil R J pisze:zachowujesz się trochę jakby ktoś zrobił zamach na Twoje bóstwo lekowe.

- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Nie musisz rozumieć. To Ty pierwszy przyczepiłeś się do mojej opInii na temat tego "leku".
Oczywiście, że przejaskrawiam to co napisałeś ale po to aby uświadomić Ci, że jesteś nieco rozdarty pomiędzy krytycyzm a bezkrytyczność w stosunku do leków. Zresztą tak jak wiele osób na tym forum.
Podobnie masz chyba z tym Pisem i Po hehe choć akurat zachowujesz się jeszcze względnie.
Są osoby o wiele bardziej bezkrytyczne do tego chemicznego haju.
Moje zachowanie też jest uwarunkowane podrażnieniem w stosunku do ludzkich zachowań.
Mam już dość pierdzielenia o niczym. Formułowania opinii aby ktoś je za moment kwestionował.
Wieczny ping - pong, który nie ma końca.
Sedno jest takie, że Lemro brał przez 10 lat gówno, które zaleca się brać do kilku tygodni.
Tak więc nie chodzi tu nawet o nasze poglądy pro i anty -lekowe ale o to co mówą psychiatryczni konowałowie.
Psychiatria to nie wyznanie tylko dziedzina, która ma zapewnić ludziom szerokopojęte zadowolenie.
Oczywiście to co napisałem jest niewspółmierne do sytuacji w tym wątku. Ale czy musi?
To tylko słowa...
Oczywiście, że przejaskrawiam to co napisałeś ale po to aby uświadomić Ci, że jesteś nieco rozdarty pomiędzy krytycyzm a bezkrytyczność w stosunku do leków. Zresztą tak jak wiele osób na tym forum.
Podobnie masz chyba z tym Pisem i Po hehe choć akurat zachowujesz się jeszcze względnie.
Są osoby o wiele bardziej bezkrytyczne do tego chemicznego haju.
Moje zachowanie też jest uwarunkowane podrażnieniem w stosunku do ludzkich zachowań.
Mam już dość pierdzielenia o niczym. Formułowania opinii aby ktoś je za moment kwestionował.
Wieczny ping - pong, który nie ma końca.
Sedno jest takie, że Lemro brał przez 10 lat gówno, które zaleca się brać do kilku tygodni.
Tak więc nie chodzi tu nawet o nasze poglądy pro i anty -lekowe ale o to co mówą psychiatryczni konowałowie.
Psychiatria to nie wyznanie tylko dziedzina, która ma zapewnić ludziom szerokopojęte zadowolenie.
Oczywiście to co napisałem jest niewspółmierne do sytuacji w tym wątku. Ale czy musi?
To tylko słowa...
the formless."
the formless."
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Kamilu, nie przyczepiłem, tylko zażartowałem z tą skoliozą, bo mi się wydawało (w życiu przenigdy nie brałem klonów), że klon głównie wpływa i szkodzi na tak ważny organ, jakim jest mózg, a Ty napisałeś o mięśniach kręgosłupa. Bez sensu. Ok. Stjupid dżołk.
Ale obawiam się, że przypisujesz mi stanowisko, którego nigdy tu nie wyraziłem. Xanax daje ulgę w najcięższych momentach i jestem mu dozgonnie wdzięczny za to, że istnieje, bo jest to coś, co w razie czego zabezpiecza mnie przed atakiem paniki, a ten stan jest potworny i straszny. Co mam robić? Dzwonić po karetkę, że zawał albo wysyłać się do Dziekanki za każdym razem?
Co do uzależnienia napisałem - bez sensu takie uzależnienie; Xanax pomaga na silne lęki, gdy nie ma lęków branie go rekreacyjnie mija się z celem, bo powoduje tylko zmulenie, a dawka większa jeszcze większe zmulenie i senność. Jak ktoś lubi, jego wola.
A PIS będę zwalczał wszelkimi dostępnymi środkami aż do śmierci i nie spocznę zanim się ta partia nie rozpadnie.
Ale obawiam się, że przypisujesz mi stanowisko, którego nigdy tu nie wyraziłem. Xanax daje ulgę w najcięższych momentach i jestem mu dozgonnie wdzięczny za to, że istnieje, bo jest to coś, co w razie czego zabezpiecza mnie przed atakiem paniki, a ten stan jest potworny i straszny. Co mam robić? Dzwonić po karetkę, że zawał albo wysyłać się do Dziekanki za każdym razem?
Co do uzależnienia napisałem - bez sensu takie uzależnienie; Xanax pomaga na silne lęki, gdy nie ma lęków branie go rekreacyjnie mija się z celem, bo powoduje tylko zmulenie, a dawka większa jeszcze większe zmulenie i senność. Jak ktoś lubi, jego wola.
A PIS będę zwalczał wszelkimi dostępnymi środkami aż do śmierci i nie spocznę zanim się ta partia nie rozpadnie.

Nie chce obwiniać tylko lekarzy psychiatrów za moje uzależnienie, ale również siebie. Juz nie pamiętam gdy zacząłem brać clonazepanum czy mnie uswiadamiano przez lekarzy, że jest lekim silnie uzależniającym. Prawda jest taka, że podczas ostatniego pobytu na oddziale zamknietym ktory trwał 2 miesiące starano mi się odstawić go stopniowo całkowicie, ale ja miałe schowane na zapas tabletki, których oczywiście po kryjomu łykałem i zostałem wypisany niby juz bez uzależnienia. Także jestem też po części sam sobie winny. Mogę tylko apelowac tutaj do osób bioracych benzo, aby nie zażywali tych leków bez przerwy, tylko stosować doraźnie i to w bardzo krótkim czasie.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
Pytanie, lemro. Kto Ci tak długo i w dawkach umożliwiających ciągłe branie przepisywał klona? 

- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
A co to za problem? Mojej matce przepisywał to lekarz rodzinny bez żadnego ale.
To lekarz tego typu, który przepisze pacjentowi wszystko aby mieć święty spokój pomiędzy jednym a drugim papierosem.
To lekarz tego typu, który przepisze pacjentowi wszystko aby mieć święty spokój pomiędzy jednym a drugim papierosem.
the formless."
the formless."
Mój lekarz psychiatra i rodzinny a także osoba z mojej bliskiej rodziny, która miała dostęp do clona.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
No to miałeś całkowicie błędne przekonanie.przeglosowany pisze: że klon głównie wpływa i szkodzi na tak ważny organ, jakim jest mózg,
Podejrzewam, że co do Pisu mamy podobne zdanie ale ja mam w dupie polityków i ich sprawy.
the formless."
the formless."
Jak ja bylam na pierwszej grupowej psychoterapii to terapeuta zapytal sie ;
Co pani robila w weekend?
Odpowiedzialam mu ze bylam na piwie z kolezanka
Co pani robila w weekend?
Odpowiedzialam mu ze bylam na piwie z kolezanka

- Peter
- zaufany użytkownik
Biorę doraźnie na lęki Afobam i działa świetnie, jednak tylko w ostateczności... 0,5mg taką dawkę. Szkoda że bez leku nie potrafię czuć się tak zrelaksowany
- amigo
- zaufany użytkownik
Alprazolam w dawce 0,5 mg idealnie dziala przeciwlękowo, moge jeszcze polecic diazepam w dawkach 5-10 mg, tez dobrze dziala na lęki.Ale pamietajcie, benzo to tylko doraznie !!
Ja po afobamie mam totalna depresje,zjazd na drugi dzien :/
Doraźnie brałam hydroksyzynę... Jak było bardzo źle to sięgałam po klonazepan, na tyle rzadko, że się od niego nie uzależniłam.
Przestanę brać hydroksyzynę na wszelki wypadek, bo nawet jedna jej tabletka mnie usypia, a to jest męczące zwłaszcza jak jestem u kogoś z wizytą.
Może już lęki nie wrócą?
Życie pokaże.
Przestanę brać hydroksyzynę na wszelki wypadek, bo nawet jedna jej tabletka mnie usypia, a to jest męczące zwłaszcza jak jestem u kogoś z wizytą.
Może już lęki nie wrócą?
Życie pokaże.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.