Wasze ulubione ćwiczenia poprawiające samopoczucie
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Wasze ulubione ćwiczenia poprawiające samopoczucie
Znane jest od dawna powiedzenie : "W zdrowym ciele zdrowy duch". Jakie są Wasze ulubione ćwiczenia ? Jak oddziałują na Wasze samopoczucie ?
Jak znacie jakieś fajne ćwiczenia (najlepiej w formie filmu) to „dajcie linka”, a jeżeli macie jakieś swoje ulubione to proszę o opis.
Pozdrawiam
i zapraszam do pisania
Jak znacie jakieś fajne ćwiczenia (najlepiej w formie filmu) to „dajcie linka”, a jeżeli macie jakieś swoje ulubione to proszę o opis.
Pozdrawiam
i zapraszam do pisania
Re: Wasze ulubione ćwiczenia poprawiające samopoczucie
Mi najbardziej samopoczucie poprawia taniec ;-)
Robie pompki co drugi dzien, staram sie zrobic jak nawiecej - kiedys przed psychoza robilem troche ponad 20 a teraz zwykle przekraczam ponad 40, rekord to 52, przy czym bylem tak nazbuzowany ze jeblem druga serie po 48. Wynika to chyba ze jestem w stanei zlapac troche masy, kiedys spalalem wszystko jak piec, ważylem 65 kg przy 176 cm wzrostu. Obecnie waze juz 72.
Kupujesz rzeczy których nie potrzebujesz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
za pieniądze których nie masz
żeby zrobić wrażenie na ludziach których nie lubisz
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Pewnie, i tak trzymaj.zalew pisze:Robie pompki co drugi dzien ...
A który ? Jakiś konkretny, czy wszystkie ?piotr6 pisze:Mi najbardziej samopoczucie poprawia taniec ;-)
Zwyczajnie, taniec z partnerką lub w kółeczku, te wolne i te szybsze. Czyli jednym słowem wszystko.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Kiedyś takie tańce były modne, ale w dzisiejszych czasach to chyba nie etyczne :
Mniszek pisze:Kiedyś takie tańce były modne, ale w dzisiejszych czasach to chyba nie etyczne :
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
To znaczy że co ? Że nigdy nie tańczyłeś lambady ?piotr6 pisze:
Nie... :-) Źle Cię zrozumiałem :-)Mniszek pisze:To znaczy że co ? Że nigdy nie tańczyłeś lambady ?piotr6 pisze:
Przekonałam się wczoraj , że pływanie bardzo poprawia mi samopoczucie. Chociaż wolę taplać się w naturalnych akwenach- w morzu, jeziorze to wczoraj wybrałam się ze znajomymi do aqua parku i dałam sobie wycisk na basenie (mój ulubiony styl to żabka), potem trochę adrenaliny - zjeżdżalnie, znowu basen a na koniec jacuzzi. Polecam
Melisa
- MAdzialena
- zaufany użytkownik
A ja jakoś nie mogę się zebrać do żadnych ćwiczeń. Nie mogę się zebrać i pójść na ten basen albo pobiegać czy chociażby jakieś brzuszki. A wiem, że działanie wyprzedza motywację!!!
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
To chyba ogólnie zabawa dobrze na Ciebie wpływa, bo sam styl pływania "żabka" nie działa jakoś rewelacyjnie na samopoczucie. I dobrze zabawa to podstawa. Dzieci pierwsze czego się uczą to zabawy, a później uczą się przez zabawe. Dzięki za post. PozdrawiamNatalia Zdero pisze:Przekonałam się wczoraj , że pływanie bardzo poprawia mi samopoczucie. Chociaż wolę taplać się w naturalnych akwenach- w morzu, jeziorze to wczoraj wybrałam się ze znajomymi do aqua parku i dałam sobie wycisk na basenie (mój ulubiony styl to żabka), potem trochę adrenaliny - zjeżdżalnie, znowu basen a na koniec jacuzzi. Polecam
Aż mnie coś tkneło i założyłem nowy temat, zapraszam : viewtopic.php?f=12&t=5663
Zabawa to jedno ale niebagatelny wpływ na organizm ma także sam wysiłek fizyczny, pisałam już o tym na forum - wytwarzają się wówczas w ciele endorfiny po których czujemy się świetnie. Odczuwam to także wtedy kiedy sobie popływam żabką
Melisa
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
To znaczy że co ? Że najpierw trzeba poćwiczyć, żeby się chciało ćwiczyć ?MAdzialena pisze:A wiem, że działanie wyprzedza motywację!!!
- MAdzialena
- zaufany użytkownik
Tak!
Najpierw Ci się nie chce i nie możesz się zebrać, ale jak już zaczniesz i popływasz to nabierasz chęci, jak widzisz, że się da i że to jest fajne
Najpierw Ci się nie chce i nie możesz się zebrać, ale jak już zaczniesz i popływasz to nabierasz chęci, jak widzisz, że się da i że to jest fajne